Tågluff - Amsterdam

När vi gått ca varenda gata i Köpenhamns innerstad tog vi ett nattåg till Amsterdam. Vi delade kupe med en söt liten familj och diskuterade miljö och öl och USA och sverige större delen av kvällen. Väl framme i Amsterdam letade vi upp vårat boende och gick ut på upptäcktsfärd. 
 
Det fantastiska i att se landskap glida förbi och att somna till det jämna dunket av tågräls. 
 
Första mötet med alla dessa kanaler.
 
 
Snygga portar fanns det gott om.
 
Samt cyklar. Risken att bli påkörd av en cykel var överhängande och för att citera mitt resesällskap "jagvillaldrigmerseencykeljäveltillimittliv". 
 
 
En arkitektonisk dröm.. Snett och vinnt och lutande överallt. En kunde ju tro att en gick på diverse stimnulerande substanser eller såg dåligt konstant.
 
En dag tog i en båttur på kanalerna. Det kändes som en must-do och jo absolut men efter att ha vandrat längs kanalerna i timmar kanske det var lite överflödigt.
 
Här är ett ställe där en tydligen kunde se under flest broar i Amsterdam. Runt 10 st om jag minns rätt, kunde inte räkna för alltid är det ju en turist i vägen.
 
En bra sak som båtturen förde med sig var att vi upptäckte Nemo, ett tekniskt museum med solterass, glasskiosk och utsikt över hela firkki'n Amsterdam. Hen som byggde det hade tänkt till kan en säga.
 
Gatuliv
 
 
En morgon köpte vi frukost och gick till Vondelpark och hade picknick. Självklart satt vi på sockeln till någon form utav monument av grundaren av parken. 
 
Det var en väldigt fin park.
 
 
 
Hejdå Amsterdam!
 

Kommentarer
Postat av: angeliqe.blogg.se

Så himla, himla fint!

2013-11-04 @ 08:36:11
URL: http://angeliqe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0