Sambomys på stan

Är "ledig" idag och passade på att gå ner och se vad city hade att erbjuda. Ett par svarta läderskor till mig, en tweedkavaj till Charleston och varsinn kaffe. Snart drar vi ner till Grönan och Rockbjörnen.


Foto: Kalle

harmonica








Björnaboda 2011-06-21

Tyckte det var dags att redigera lite på fina Ica innan skolan drar igång fullt med alla sina tillbehör. Känner att någon gärna får ge mig tjugoförsta juni tillbaka. Och hela resten av sommaren med för den delen för jag var inte riktigt klar med den och all skönlitteratur jag tänkte ta mig igenom..

defining scandinavian preppy

Måste bara visa upp hur fint det är i lilla butiken nu. Massa fina höstkläder, tema/rekvisita/props-grejer överallt och blommor. Kollektionen kommer i tre olika teman: preppy, nostalgic och nature. Eftersom Preppy är först ut sattsade jag på en engelsk skolflicka-look som jobbkläder. Lite kaxigt.








Uppsala Skirt + Lily Oxford Shirt = Mys!
Men man får passa sig så man inte visar underbyxorna när man ska krypa längst in i skåpen och gräva efter storlekar.

Mr and Mrs Mansford

Nu är jag äntligen klar med Hanna & Fudds bilder och de ligger tryggt i ett okrossbart fodral snart på väg till Lindesberg. Här kommer några personliga favoriter från porträttfotograferingen.












Pretty little EMO-bride.

Söndag.




..min fina lilla korv.

Helt paj.

Nerå.
Ikväll vankas det kräftskiveknytis ute i Farsta och vad passar då inte bättre att bidra med än en medelhavspaj gräddad till perfektion. I skrivande stund står den på svalning i fönstret. Americano style. Med en liten bordsfläkt som hejar på och kylklampar under för vi är ju som vanligt ute i supergod tid. Supergod.
Tjo!


Ps. Tack för allt fint sagt om min frippa. Blir så glad och varm.  <3

Hoppsan..

Fick ett infall och gick förbi Style Education frisörskola igår innan jobbet och råkade boka tid. Trevliga och duktiga Emma L skapade ett nytt jag inför skolstarten på måndag. Är glad att jag vågade. Lugg liksom.. Det var längesen.

Sen vid ett senare tillfälle kommer min hårfärg som för tillfället påminner om Big Pack trippel-smak glass (tre lika stora fält i helt olika färger) få en jämnare ton och fina slingor. Spännande.


Förresten

så är det exakt ett år sen vi flyttade till Stockholm. Rätt bra grej kan jag tycka.


ett kilo jocke mindre.

Jag klippte till med saxen och fick en halv Chewbacca på badrumsgolvet.


2011-20-08

Lite bilder på allt runt omkring Hanna & Fudds bröllop i lördags.


Tärnklänning och brudklänning. Så klart gick allt som kunde i lila och svart. Underbart!


Brudgumsblomster.


One ring to rule 'em all.


Bästa vännerna.


Dagens Bestman Victor.


Tjejen med koll och snart proffesionell brudtärna.


Avslutningsvis makarna Svebeus. Dagens assistent och nattens bed 'nd breakfast.  <3

Bilderna på huvudpersonerna väntar vi lite med. Bara för att vara en retsticka.. Sry Mrs Mansford.

Hej!

Tillbaka i staden efter minisemester och bröllopsfotografering. Ligger i skrivande stund på sängen och redigerar det fina brudparets bilder och kollar på 27 dresses för stämmningens skull. Bjur på ännu en bild på mig och hoppas ni inte tröttat än på min nuna. Här iförd lösdagens outfit.


Foto: Papa

Klänning Zara, kofta Gina Tricot, skor New Yorker (i kalmar) för den som antecknar.

Heiidå!

Nu sticker vi till Mr Hult i några dagar. Avskilda från verkligheten i en röd studa med vita knutar. Jag tar med datorn och hoppas på regn en dag så jag kan ta igen lite redigering i soffan på altanen medans regnet smattrar mot taket. Kortlek, pussel och bok är också några sysselsättningar jag tänkte försöka mig på.

-    P R E S S    P A U S   -



Two Door Cinema Club

Är så överlyckligt lottad att jag fick stå framme i diket på Emmaboda och plåta dessa nordirländska godingar. Åh jag blir så glad i själen av deras söta, glada men ändå lite melankoliska sound. Som att vara ung, full på solsken efter regn och dansa som om det inte fanns någon morgondag.










..ja vad ska man säga liksom. I ett parallellt universum bara måste jag flytta till Nordirland en stund.

en Ica för själen.

Tjejen som kan det här med att ta till vara på de fina stunderna och få dem att räcka längre. En kopp livscoaching, en smula skratt och tips på hur man bäst får bort dammtussar i livet bjöd hon på sist. En sensommar/höst dejt snart?










Vad jag pysslat med idag:

Planscher och foldrar till mitt kära Wermland. Ännu är det lite kvar men so far so good. Känns bra att ha någon som pushar och driver på den kreativa andan lite. Tävlingsmänniska som jag är så gör jag inget utan ett mål. Har jag inget mål har jag ingen motivation till något alls.


Vi får se om B&J burken kanske får bli något annat. Helt annat. Men ändå. Gör om, gör rätt, gör mindre stämningsriskig som det heter.

In a checkered dress

Fyndade en liten Betty Barkley pärla på Emmaus Vintage på söder igår. Trettio spänn, can not beleve it! Saknar södermalm en aning även om Vasastan/Östermalm inte är så tokigt det heller.. Tvingade med mig Mr Kallegraf till en närliggande berghäll i solnedgången för att knäppa bildbevis.






Skorna är Wildflower från Mixage och skärpet från någon butik i Liljeholmen med finns på Sisters har jag sett.
Utifall någon ville veta..

Silverbröllop del III

Sista delen.
För fler än två uppgöljare eller delar blir ju sällan lyckat.

Som jag nämnde i föregående inlägg så besökte vi Hildasholm i Leksand. Där får man sitt lilla fika i en fin korg som man kan ta med sig ut till valfri plats. Man kan välja mellan svenskt fikapaket med Kaffe/Te, bulle, sockerkaka och småkaka eller ett engelskt fikapaket så man kan känna sig lite international med Te/Kaffe, fruktkaka och smörgåssnitt.

Himla fint. Massa konst, fina vykort, ekologiska krämer och annat finns där också att beskåda/klämma på.


Ett stycke engelsk korg.


Konsten att få med alla på samma bild. Gick väl sådär. Tack för tålamdet..


Moster G och Mami. Det enda som är lika på dessa tvillingar är väl dagens färgmatchning.


opiumvallmo är tydligen en av de växter som pallar trycket där uppe i dalarna.


Men det var tydligen inte så mycket alkaloider i just den sorten så de var inte värda att göra något med..




Spontanporträtt

i trädgården på Hildasholm. I Leksand ligger natursköna Hildasholm. Ni vet han den där "borgmästar Munthe red på sin brunte"? Han hade en fru. Hilda. För att hon skulle hålla sig sysselsatt medans han var iväg på jobb fick hon ett litet hus med trädgård att pyssla med.
I den näringsfattiga jorden och kalla växt zonen är det en utmaning att hitta växter som tål men det har de lyckats med och till på köpet är den spännande med sin naturliga karraktär och läge vid siljan.

När vi var där i samband med silverbröllopet passade jag på att lurpassa på mamma och Ann när de gått en tur i det gröna. Spontana bilder i tacksamt ljus och träd i bakgrunden är ju de bästa :P






Silverbröllop del II

Middag och snabbfotografering i det gröna.














Silverbröllop del I

Den 26 juli firade mina fina föräldrar att de kilat stadigt i tjugofem år. Dem, jag, mina mostrar och några av deras vänner for upp till sommarstugan i sköna Tällberg för att fira i några dagar. Det var även där i Leksands kyrka som de tågade in, sa ja och amen och allt sånt.

Här följer ett litet urval i typ kronologisk ordning.


Blomkvasten från faster och farmor som jag lagom diskret smet iväg och fixade i Rättvik. Den går i samma färger som för 25 år sen och är så lik det bara gick med de blommor floristen hade i kylen.


Ett av alla kafferep.


En lugn stund i peise stuen (som på svenska heter vardagsrum).


Interiör från Leksands Kyrka


Lilla sommarstugan..


Blomster.

En blixtvisit i Kalmar

Hej,
minns ni mig?

Har ju varit ledig från både dator och jobb i dagarna 8 men nu är jag tillbaka med en smäll. Mjukstartar med lite bilder från i måndags då vi var trötta och lata efter fyra dagars hårt festivalliv. Kalles mamma passade på att skämma bort oss med fika och mat.

Vi hängde på stan och kom på att Kalmar är bra fint ändå..













RSS 2.0