En närgången lista

I väntan på att något ska sparas i about an hour gör jag en lista som jag hittade hos inspirerande Elsa.

Namn: Sofia Åkerstedt

Piercingar: I öronen men det räknas nästan inte. Har varit sugen på att pryda mina smil-gropar med varsin stilig silverkula men det har inte blivit av. Verkar meckigt. Det borde ju sippra ut mat då liksom.

Tatueringar: Inga. Än. Men även där finns planer. Fina planer som ibland skissas i tusch på hud för att se hur fint det kan bli. ( sorry mamma och pappa. )

Längd: 170 centimeter. Typ.

Skostorlek: 37,5

Hårfärg: "svenskt blond" det vill säga lintott som liten och råtta som vuxen. Just nu är det färgat Strawberry Blonde och jag är hur nöjd som helst.

Fräknar: Nja. Vill så gärna ha fräknar så om man kollar noga kan man nog se några.

Motto: Fake it 'til you make it.

Kär? I världens finaste.

Önskar du att du bodde någon annanstans? Någon gång ibland kan jag önska att vi bodde i en stad på västkusten. Centralt, högt upp och med en stor balkong som man kan odla saker på.

Tycker du att du är attraktiv? Jag har mina bra dagar. Men för det mesta är det en berg och dalbana.

Vilket schampo använder du? Just nu något från barnängen för att det är billigt, luktar gott och jag är för rädd för att pröva något nytt. Tips mottages tacksamt. Ps. det värsta jag vet är när håret är mjukt och platt.

Vilken parfym använder du? Letar efter en värdig ersättare till DKNY be delicious.

Vad är du rädd för? Vatten. Att inte vara omtyckt. Att bli ensam i världen.

Gillar du att tvätta? Inte en favoritsyssla men att hänga tvätt utomhus på sommaren när man inte har något bättre för sig är ganska rogivande.

Gillar du berg- och dalbanor? Är tokig i dem. Alla utom de emotionella.

Senaste…
Filmen du hyrde? Oj, det minns jag dessvärre inte. Fy mig.

Filmen du köpte? En hemmabränd version av Gertrude Stein - ett spex, är ett spex, är ett spex

Låten du hörde: Alla möjliga och omöjliga versioner av denna.

Låten du laddade ner? Nä. det där med att ladda ner och Dj:a står min Monsieur Data för.

Personen du ringde? Kallechandro

Personen som ringde dig? Mami <3

TV-program du såg? Harju ingen tevä.

Person du tänkte på? Moa. För att jag aldrig hinner se henne. Mest mitt fel och alla projekt jag drar igång. Bäst blir ju när hon är involverad i ett av alla projekt.

Favorit…

Låt: Den här här får mitt hjärta att rivas ut i bitar, plåstras ihop igen och springa ut i regnoväder på äventyr i gryningar.

Sak att göra: Picknick med alla tillbehör. Snabba galopper på trygga solvarma ryggar. Sparka i lövhögar.

Sport: Dans, ridning och kanske att min vår rus debut var ögon öppnanade

Dryck: Brämhults juice med massa jordgubbar.

Kläder: Det som känns bra för stunden men mitt hjärta klappar lite extra för vippiga kjolar och klänningar.

Film: Candy

Bil: Min baby RAP som nu gått vidare till en ny flamma.

Serie: True Blood och Weeds. Även om OC alltid kommer vara en pärla att gå tillbaka till.

Har du någonsin…
Gråtit över en pojke? Ja.

Gråtit över en flicka?Ja. Men mest bitches som inte förtjänar det egentligen.

Ljugit för någon? Svart, vitt, på papper. Ja.

Varit i slagsmål? Aldrig på riktigt, riktigt men lite knuff och buff och tjaffs.

Blivit arresterad? Nej.

Träffat någon från internet IRL? Nej. Inte var jag kommer ihåg. Och det borde man väl göra?

Antal…
Gånger du varit kär? Hmm. Ordentligt? 3.

Gånger ditt hjärta brustit? 2

Hjärtan brustet på grund av dig? 2

Tjejer du kysst? Lite kompisar i fyllan och villan. Men det gör det ju inte mindre mysigt..

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Äh. Sånt där kan man ju inte hålla reda på. Senast var i alla fall för några veckor sen i DN. Inget viktigt.

Senaste…
Boken du läste? Började nyss på Ett öga rött av Jonas Hassen Khemiri

Personen du fick e-mail av? Det senaste av värde: En söt bloggläsare som ska börja på Konstfack i höst. Hoppas vi ses ;)

Personen du fick brev av? Det minns jag inte men förmodligen mamma, moster G eller HM katalogen som alltid tycks hitta en vart man än flyttar.

Personen du fick sms av? Kallechandro. Undrandes hur det går för mig med projektet.

Saken du köpte? Några nya sminkborstar. En från ECO tools. har hört att de visst ska vara bra.


Morsdag

Grattis!
Om du tittar i stora garderoben i mitt gamla rum, på översta hyllan, längst in, ovanpå diverse tygkassar med varierande motiv kanske du finner något av värde..


Bäst jag bloggar resten av lördagen

Innan det kommer en ny menar jag.
Den spenderades med ett annat glatt gäng i hummlan efter att systrarna Larsson lämnat för vidare äventyr. Det var trevligt. Nya bekantskaper och mycket snack om domedagstimmen som närmade sig med stormsteg. Då gravar skulle öppnas, kontinentplattor säras och himlen med all guds och jesus prakt öppna sig för de som anses vara värda philadelphia och ostbollar. Satteeeh..18.10 var vår eventuella oro för undergång som bortblåst och festen var ett faktum. Om vi nu hade någon oro kvar var det över åt vilket håll man skulle gå åt i smörgåsbordet av kalas efter solens nedgång.

Vi gick åt Lijleholmen till där fina Coco firade halvfemti med tårta och bubbel. Fint som snus va det med kameraskrället fick stanna hemma.

rörd lärarkandidat.

Igår fick jag något väldigt fint i present.
Under en lektion med 6or i halvklass som jag var aningen överflödig på satt jag vid datorn i bildsalen och förde över blider till ett annat projekt, kom två åttondeklassare in smygandes.

"Hej, vi hörde att det var din sista dag i dag och vi har en sak till dig"
Så räcker de fram den perfektaste lilla gröna origami-svala jag sett. Visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen men glad blev jag och så kramades vi en stund innan de rusade vidare till lektion. Då är det så himla fint att vara lärare/lärarkandidat.
Till historien hör också detta. Som är skrivet i min reflekterande skol-blogg. En utav de examinationsformer vi har i kursen jag läser nu. Rätt smidigt för övrigt. Läs gärna vidare på den och kommentera om ni har lust..


38 minuter

tog det för mig att gå/jogga/spurta de 5 kilometer vårrus som jag hastigt och lustigt blev med peppad på. Boomerang stod för fiolerna och vi för lårmusklerna.

Shit vad man blir taggad av att springa tillsammas med massa andra. Att springa om och att småsnacka undertiden. Välförtjänt picknick med massa gott i goodie bagen efteråt. Nöjd!


Lite om man korsar Spice Girls med SATC och slänger in en liten Gollum med glesa tänder i högra kanten.
Det är Team Boomerang det. Hoppas HK är stolta så de spricker nu och låter oss göra det nästa år igen.


chillin', relaxin' 'nd coolin'

Från en lat lördagseftermiddag i Humlegården.
Kalle drack öl från Barbados.


Ett halvt flak smålands i kombination med djurmönster kan bara betyda en sak..
Bumbi är i stan!!


Och syster Emma som hade gjort en fin barndomsminne-tattulering.


och köpt en strålande fin outfit! Matchande ballerinaskorna.

De hade precis landat från en galen tur med tatueringsbåten och kände för att några öl till kunde ju int skada. Jo. Ni ser ju har ja' dom är.

Fina!


I got stripes,

stripes around my shoulders
I got chains,
chains around my feet


Sista dagen på högstadiet för den här gången då. Farväl mys-stökiga bildsal och vårystra åttor!
Hej rester, sammanfattningar och PowerPoint-redovisningar.

Konstfacks Vårutställning 2011

Var för våran del lite utav ett vi kom , vi såg, vi segrade spektakel. Eller inte. Snarare vi kom, vi drack vin, vakterna tyckte det ar sent och låste utställningshallarna.

Lite kunde vi se eftersom alla som går på skolan har taggs och nycklar men inte allt. Fast vi hade nog inte orkat med att kolla och ta in allt på samma gång heller. Oj så mycket fint och bra och ganska mycket halv-bra också som sig bör på en konstskola. All konst är inte till för alla.

Som vanligt intresserade jag mig mest för att fånga vackra människor på bild istället för växtfärgade tyger, pallar gjorda av skräp och diverse annat jox.
Glöm fixi biken och mustaschen! En BiB rosé är vårens hetaste modeaccesoar för övrigt. Kombinera gärna med chinos med 50-tals snitt och ett par beiga strumpor så är du på banan. Garanterat.


En klassisk KF-rumpa. Bleka Levis 501or, koffein och viktig lapp. Kan även vara inköpslista, recept på Herman (surdegsbröd) eller kvällens program. Moderiktig pose med korsade ben för en smalare siluett.


Jag körde istället på en klassiker i konstsammanhang. Rött som revolutionen! Fast mina nerver klarade inte av att  hantera det röda vinet för ack så många favoritplagg som gått ett bittert öde tillmötes av den lömska drycken.


Julias nerver var däremot i styr.
Klassens andra Sofia. Eller Fiddeli som det fick bli för enkelhetens skull. Sommarens andra bröllop jag får äran att deltaga på. Som fotograf den här gången.Söt, sötare, Josie! Hepp! Hepp!

Street style of today

En rolig dag på stan med Charles. Massa butiker gallrades i jakt på de perfekta tingen. Han fyndade. Inte jag. Men his joy is my joy så det gjorde detsamma.
Stilish i kläder från ganska ocreddiga butiker. Top Gina Tricot, shorts Lindex, bälte tantbutik i Liljeholmens centrum, skor converse och väska från den nu mer nedlagda punk/hc festivalen Augustibuller, Lindesberg.

. . .Kan inte beskriva hur mycket jag drömmer om och längtar efter stugor, nattliga bad och longboardturer, rosé på en filt, en kort flykt till ett annat land, dinglande ben på kajkanten med en nogger i handen, en springtur i åskväder och massa pussar och kramar på ytterligare en filt. Att leva lite som om det inte fanns någon morgondag kan man säga.

strawberry blonde

Passade på att göra en favorit i repris när jag var hemma i Linde. Nämligen att färga håret i det Anderssonska köket med hjälp av en Anderssonsk syster. Elin i det här fallet. Tack för hjälpen hörru!

När vi grejade det sista inför hippan impulshandlade vi även en blondering för 29.20 på Mejk, ett lågprisvaruhus som har allt ifrån mattor, porslin, guldspeglar till shampoo, godis och kattmat. Den urvattnade mahognybruna kulören i mitt hårsvall dög inte för helgens ändamål.

Bra beslut.


Folks, meet my new toy!


Canon AE-1 med objektiven 50 mm f/1.8, 35 mm f/2.5 och 135 mm f/3.5

Var inne med Kalle i en miniliten antikbod på vanadisvägen av slump och nyfikenhet förra veckan. På översta hyllan, i en träskål under massa burkar låg mina skatter. Kameran och det tillhörande 135 mm objektivet förra ägaren lämnat efter sig.

650 spänn sa farbrorn bakom byrån i hörnet att kameran kostade. Det stod ju så på den vita klisterlappen precis vid avtryckaren. Jag sa att jag skulle fundera på saken och googla lite. Mannen såg fundersam ut över den här google men vinkade glatt på återseende.

När jag äntligen fick tid till att gå tillbaka till farbrorn bakom byrån i hörnet efter diverse möhippor och namnsdagsfikor och 17e maj fikor låg kameran snällt och väntade. Inte nog med att den var kvar, farbrorns chef kom in i butiken när vi skulle köpslå. Chamen slogs på och jag berättade att google hade sagt att den var från -76 och var första kameran med inbyggd processor samt att de fanns för 400 riksdaler på blocket.

Ja, nä. Vi ska ju inte vara omöjliga. Klart du ska ha den för 400 kronor..

Sen precis vid betalningen upptäkte jag en liten objetkivburk vid kassan med ett 35 mm som jag började pilla på. Herrarna ville på nytt inte vara omöjliga utan slängde även ner det i påsen. Tack och Tack sa jag och hoppsade ut i regnet.

Men det var bra gissat! Kunde ju varit rätt alltihopa. Petra var väl mest rätt ute med gissning på ett nytt objektiv.


Kan även tillägga att det förmodligen är sverges renaste kamera för tillfället då den grundligt är toppsad och gnuggad med handsprit och remmen är tvättad i tvål.

Hej.

Impulsköpte en rolig grej igår mitt i ösregnet.
Eller ja. Impuls och impuls. Hade gått och funderat i cirkus en vecka innan jag fick tillfälle att gå dit igen men ändå. Tell ya later för nu måste jag springa.Någon som tror sig kunna gissa? Bilder ljuger aldrig :P

Ibland kan det kännas så..


All anledning att fira.

Hela helgen. Först Ida, såklart.
Men sen på söndagen påminnde mamma mig om att jag visst hade namnsdag. Och DET förstår ni, det är viktiga grejer. För då kan man äta tårta med gott samvete utan övriga bemärkelsedags förpliktelser.


Har för övrigt haft nöjet att testa Canon 550D i helgen. Snälla Josie bytte med mig så jag skulle kunna testa lite filmfunktion och fota i mörker. ISO 3200 nemas problemas. Vill aldrig lämna tillbaka den.

HippHippHurra!

Med andledning av att en viss liten möhippa skulle gå av stapeln for jag hem till Lindesberg redan i torsdags. En nervkittlande tågresa där jag av en slump började smsa med den blivande bruden samtidigt som jag nojjade över att springa på henne på stan mitt i allt slutfixande.
Hur skulle man förklara det för en klarsynt och eftertämksam vän liksom?
Och att inte råka blogga om något avslöjande.. Resultated blev ju inget bloggande alls istället. Men hellre det.

Allt gick bra. Mer än bra. Tusen tack alla som varit delaktiga med allt från planering, idéer till deltagande, mentalt och live. Nu kan vi nästan andas ut jag och Elin i våran tärneroll. Nästan..

Här är ett urval av allt roligt. Mer finns på facebook.


Amanda håller koll genom ett fönster. Kammoflerat med pollen.


Nervöst!


En eloge till Malin hade lyckats lura med henne på promenad med barnen vid 8 på morgonen en lördag.


"nu blir jag ju snuvad på min frukost!"


Gullunge! Det va ok att äta frulle i skogen med pappa istället. Tur det annars hade vi väl fått dra med brudgummen på äventyr.


Mycket egentid att fundera på vad som komma skall under färden in till Örebro. (Tack Tim och Ploppen!)


Mys och picknick i stadsparken


Såklart att det ska till en gravid kvinna att få upp den nedra korken som fastnat..


Söta!


Ut och dela ut lappar om sin efterlängtade comeback som gymnast. "neheej.. vad har ni nu hittat på?"


Musik.


Förväntan.


Lättnad! När den makalösa uppvisningen var över firade vi med vin och pizza.


och SUMOBROTTNING! Seriöst. Det var grymt kul, både för de som tittade på och de som fajtades.


Sen knallade vi till Carro som lånade ut sin lägenhet och bjöd på singstar. Skönt med lite slappande och iordningfixande innan kvällens schema.


På havets vågade vågade våg.. Locktång och plattgärn gick bokstavligt talat varma. Men fint blev det!


Partner in crime! <3


Resterna av en lyckad middag på stans bästa grekiska restaurang.


Utgång! På Örebros hippaste nattklubb Ritz. Champangen flödade. Sanning..


Javisst! svarade vi på frågan om vi gillade champange sen var saken biff. Klapp-klapp så hade han beställt in en löjligt stor flarra bubbel. Att vi var ute och firade en vän som ska gifta sig och att de flesta av oss kilade stadigt med någon var inget han verkade bry sig så särskillt mycket i. Skyll dig själv tänkte vi och tack för oss av det som bjöds.


Sagan om när stureplan kom till örebro är en annan. Men det har sina klara fördelar..


Läsar-flirt

eller smålänskt flött.
Det ordet och alla halv knasiga ändelser (nyckelen, cykelen osv) är mina dialektala favoriter.
Metro publicerade nyligen en lista över mest/minst attraktiva dialekter. Närke kom inte vidare högt upp till ingens förvåning kanske.

Men det är rätt intressant med dialekter tycker jag. Hur vissa (jag bland annat) snappar upp direkt och vips börjar snacka lite Göteborgsklingande om man är i sällskap av Göteborgare medans andra inte alls hör skillnad. Inte alls..
Har ni några dialektala favoriter eller historier?


Med läsar-flirt menar jag att jag bjussar på ett par ganska trevliga bilder att vila ögonen på.
Kössbärsblommor f/2.8


Vallentuna sun bathing-team of 2011

Efter ett mysigt semenarie ute på Marias partnerskola tog vi det spontana beslutet att göra vin-taberas i några BiBbar som stod och skräpade. Så vi packade in oss i volvon. Maria körde. Jag och Cissi som co-drivers bredvid och fyra stycken till därbark och i stereon någon radiokanal som dunkade ut E-type och Me and My och andra 90-tals godingar på högsta volym. What happens i Täby stays in Täby kort sagt.


Mys vare..
"å di skule bli den beste summern i hele vores liv"

Gräs, barfotafötter och vattenmelon.

Kan det bli mer sommar eller vad?
Drog med finaste Moset till Vanadis för lite nyttigheter. Frukt och vin.

Heja mig!
Ett högaktuellt inlägg från (hör och häpna!) idag.

Valborg I

Åh Valborg var så himla himla bra!
Vi for ner till Göteborg lite hastigt och lustigt efter jag slutat. På tåget underhölls vi av en konstertfotograf som just varit på fotografiska och hämtat ut lite arbetsprover. Han hade visst turnerat med The Who och grejer. Stefan Wallgren. Sen mys i plyschen i det Kortedalska hemmet.

Lördagen spenderades i goda vänners lag som sig bör sista helgen i april. Då sommaren kan tänkas börja på allvar. Grill och picknick i Slottsskogens bortre del. Det var fler som tänkt som vi men the more the merryer som det heter.

Har så många bilder jag vill skryta med. Det blir lätt så när man har vackra vänner och solen skiner. Kameran har passats runt en del så som det oftast blir i ett gäng där var och varannan har kamera vana. Jag, Severina, Kalle, Adam är nog mest skyldiga till bilderna men det kan även vara Petra, Leion och Anton..


Tötra


Coolhan


Johan "pilen" Lejones


Tonton "bekväm framför kameran" Hammar


Fotograppa


FLIPPEN


Adam "bejkon" Soeder


Mymlan


Fototjej_monki_cool_som_har_världens_finaste_filt_!
aka Malin.

That´s all for now.
Peace!

Nyfiken i en strut!

Men en HEL vecka måste jag vänta på filmen att framkallas. Vad den innehåller har jag bara vaga minnen av. Tror jag satte in den för typ ett år sen när jag la rabarber på föräldrarnas analoga Nikon F60. Dags för lite påfyllning i den analoga kategorin tycker jag..


Födelsedagskort.

Grattis Filip och Leion!
Maj verkar vara en poopulär månad att fylla år i för övrigt..


Mys i Misterhult

Långt bortom civilisation, stök och ljud ligger ett liten röd stuga där lugnet finns. Precis intill gränsen av tristess och känslan av att inte ha något att göra. Förutom att gå i skogen på små stigar, leta efter djur (eller skrika och springa där ifrån), vika pappersfåglar eller måla, åka båt och kanske kanske bada om man vågar.

De där vita gamla solstolarna måste förresten vara historiens mest avbildade utemöbler.
23 - 04 - 2011
Runt lunchtid.

When record shops were still on top

And vinyl was all that they stocked

I lilla söta Hultsfred står tiden kvar i glansdagarna och rotar bland vinylskivor, hubbabubba och hårband på ett ganska trevligt sätt.
Påsk del II

Då det är högst oaktuellt med påsken finner jag det ointressant att skriva ut att jag åkte ner till Hultsfred, åt alldeles för mycket god mat, promenerade alldeles lagom för att kunna få ner lite mer mat och efterrätt och spelade pingpong för första gången sen högstadiet. Vann flera gånger mot Charlieboi. Kanske berodde det på min skicklighet och perfekta bedömnng av vind, hastighet och luftfuktuktighet. Kanske berodde det på att vi körde till 21 och jag fick börja på 18.

Så att eh..
Påsk del I

..vet.
Är efterbliven, seg och hundra år efter. Men så kan det gå ibland när man fotar för mycket och redigerar för lite. Som sagt: siktar på att blogga valborgsbilderna till midsommar ungefär.


Bussunderhållning. Undefär vid Hornstull hade jag läst ut tidningen. Godiset tog slut i höjd med Norrköping och ljudboken var jag trött i öronen av i Kisa.


Lunch i Linköping. Jag, min nya last rå broccoli och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.


Fjädrar och mossa på en gammal stubbe i skogen runt Hultsfred.


Obligatorisk musöron-hej-det-är-nästan-sommar-nu-bild.


Omma!

Mili

Kalles söta lilla kusinbarn fångad på bild under ett påskkalas i Kalmar.
Full rulle.

Som vanligt då.
Nyss hemkommen från ett fint Valborg i Göreborg. De bilderna lär väl komma upp vid midsommar om jag frotsätter i den takt jag kör nu. Praktiken är faktiskt kul. Förvånar mig själv med att vara rätt trygg i det jag gör och att jag har mer tålamod med det jobbiga och blir lite hjärtemosig av de söta.

Nu bjuder Herr Bindefeldt in till kalas på Berns och det kan man ju inte tacka nej till..


Random Stockholmsbilder från en liten PowerPoint jag gjorde om stadsrummet till klass 8 A, B, C och D.

RSS 2.0