En måndagskväll utöver det vanliga

Fantastic_4_Kosta_Edition var nästan komplett i måndags!

Att vara helt komplett hör till rariteterna nu för tiden då vi är utspridda vind för våg. Annat var det på den gamla goa tiden då 50 % av medlemsantalet bodde på samma kvm, 25% på våningen ovanför resterande 25% slaggade på soffan eller 10 min bort längst Stora Vägen (f.ö. den enda vägen).

Ellen, vagabonden med mer färg på kroppen än på kläderna styrde kosan norrut inför vintern. Från tyskland till de jämtska skogarna. Jag och Andy hämtade henne på stationen under "det stora hålet" och for till Valhalla.
De många väskorna landade på mitt golv och tältsängen åkte fram. Italien besöktes i form utav Take Away mat från Vapiano.

Vin, julmurra och ett evigt googlande efter konstiga fakta utgjorde en kväll att minnas. Saknades i våra hjärtan gjorde lill-Pittran vår mjöddrickande lilla ruffs-älva. <3


..skumt inlägg. Skyller helt ifrån mig på förmycket julmust och för lite sömn den senaste veckan.

fashion refill

Lilla lådan längst ner i garderoben med fina kläder från Boomerang fick sig en välbehövlig påfyllning i torsdags. Efter att ha jobbat i min preppy school girl-look sen Augusti kändes det fantastiskt att göra några nya bekantskaper. Låt mig presentera:


Granit baby cord shirt


Evening Jersey top


Sollerön Cardigan & Jack Rib Hat


Vejde striped basic

= nöjd Sofia!

etta

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla är så glada att få fira advent.

Så går visst den lilla ramsan vi försökt minnas hela dagen. Många kreativa varianter har förekommit och bör ej återges i bloggform. Annars har dagen bjudit på eftersmak av gårdagens inflyttnings-sangria hos Josie och Maria, mysbrunch med pannkakor, sönderslagning av pressokanna (vi som letade så länge efter en snygg..) KFs julmarknad, adventsstjärneletande/upphängning och cupcakefrostande.

Gjorde ett gäng igår med Whiskey i till brudarna men jag lyckas aldrig få till den perfekta fett och socker blandningen. Säg till om ni har något knep på lur. Har googlat sönder internet efter svar..


Där man fikar bland kungligheter

Är ju på gamla, goa Kullen i Kalmar såklart. Eller Kullzenska om man ska vara korrekt.Kalmar 2011 - 11 - 13

När glöggen åker fram

ja då vet man att det är juletider på gång och när lägenheten doftar utav Ajax ja då är det ett säkert tecken på att Sofia strategiskt försöker undvika att öppna böcker med viktiga texter, påbörja word dokument och tänka smart.

Varför jag skriver om mig själv i tredje person kan man ju fundera över. Vi har i alla fall en superfin adventsljustake i år. Förra årets CMYK tema fick ge vika för ett lite stiligare med blanka svarta ljus och pappersstjärnor i svart och blått. Nöjd. NU kan söndagen komma när den helst behagar.
good morning starshine

Idag är jag uppe okristligt och ohälsosamt tidigt. Men helt klart värt det. Snart. Efter en kaffe eller två. Mer om det sen..


Att kastas fram och tillbaka

Ja.
Jag har insett att jag har väldigt svårt att ställa om mig mellan Högskola - Högstadie - Högskola. Tre månader in på höstterminen slängdes vi ut på praktik. Det var iofs väntat jag hade bara skjutit allt framför mig i en liten hög, som vanligt. Satt i sängen med gråten i halsen och datorn i knät några dagar innan och försökte förgäves komma på några smarta lektionsupplägg. Oinspirerad som få och prestationsångest som hette duga.

Sen väl ute på högstadiet var alla oroliga tankar som bortblåsta. Spottade ut PowerPoint efter PowerPoint med lektioner och kidsen verkade gilla att jag var tillbaka. Fem fantastiska veckor flög förbi med massa erfarenheter och personlig utveckling och nu är jag tillbaka på Konstfack igen.

Och i måndagsmorse slängde jag ihop en lagom bra presentation till frukost för vi skulle visst redovisa våra erfarenheter. Något som jag glömt och lagt på hyllan under VFUn. (VFU= verksamhets förlagd undervisning) Ännu en gång med gråten och pressen i halsen och datorn i knät. Att jag aldrig verkar lära mig det där med framförhållning, diciplin och skaparglädje när det gäller måsten..

..ja detta var ju ett muntert inlägg. Ska bättra mig. Lovar.


Dear Santa..

Detta är vad jag och hushållet behöver:Underskatta inte smidigheten med att kontakta Jultomten via sociala medier.
P.S. De sjukt snygga bilderna är inte jag som tagit utan dem har jag skoningslöst snott på diverse internet.

Space lord mother f**

Igår kväll drack jag Jack och cola med rockband, ikväll dricker jag grönt jasmin te och viker origami. Kontrasten är total.

Ja gårdagen bjöd på spontanitet av allra högsta grad vill jag lova. Den började med praktik, vidare med besök på Stadium och ett evigt provande av vintersportkläder och avslutningsvis pannkakor framför serier. Trodde jag.

Nä. En fin vän hade en extra biljett till rockkonsert på Göta Källare och ropade KOM KOM KOM! Jag tänkte att ptja det kan man ju inte tacka niet till. Sagt och gjort. På med ansiktet och byxorna och 35 min senare står jag med en öl i handen i en källare fylld med rockers. Jag har väl sällan skådat så många pekfingrar och småfingrar upp i luften vickandes i takt samtidigt.

Konserten var bra, bandet kunde sina moves och stämningen var på top. Längesen jag lyssnade/var på konsert med musik av den lite rockigare, hårdare men det kändes riktigt nice att vara tillbaka. Man har ju sina perioder.

Efteråt råkade vi hamna i ett rum bakom scenen med förbandet, bandet och lite annat löst folk. Allt tack vare vännen med den knivskarpa mörkbruna luggen och de plirande gröna ögonen. Med en jack och cola i handen blev vi inbjudna till en svart turnebuss där vi snackade, chillade, hängde en stund innan det blev dags för dem att rulla vidare ner till Malmö.

Det blev ett mysigt och kärt avsked för vissa. Jag fick en kram, nyp i axeln och ett "you're fiery, I like you". Groupie-Sofia på nya äventyr. Asnice.


Bildkälla: festivalmagasinet.com med viss redigering av yours truly.


Meea Kaalmah

Söndagen bjöd på klar, kall luft, nostalgirunda på stan och fika på Kullen.

- App papp papp, stop. Turistbild!

*klick*

- ..bloggjävel.


Dimmiga dar, det var bra dar

I helgen var vi nere ti Kaalmaah en vända. Löödagen bjö på massa dimma, den klassiska hjälpa till med poolen inför vintern-middagen hos Charlies farmor, glöggmys hos Gunilla, lite mer middag, häng hos en vän och lite mer slappmys. Skönt att baua chilla och hänga wount en hel helg.


Dag 19: här bor jag!

I början av året antog jag en fotoutmaning på en blogg jag läser då och då. En lista där man ska publicera en bild utifrån ett givet tema helst varje dag. Det är utmärkt att ta tag i såna listor när inspirationen kanske inte ligger på top och det är halvtråkigt väder ute. Lite som det brukar vara i början på året.

Problemet med listor och utmaningar är om man blir sjuk och allmännt opepp en längre tid och sen lägger in en flytt lagom till punkt 19: här bor jag, då tappar man peppen. Men i och med tidigare uppdatering med boende bilder kände jag att nä.

Om man skulle ta och göra klart den där listan som till och med har en egen kategori? För är det något jag gillar är det att göra klart.

Så här kommer lite av mina bästa vila ögonen på-grejer från lägenheten:


En liten bit av Italien. Färska kryddor, frukt och egendesignat/blåst glas.


Save your breath! Han är väl för go den där Cheesus.


Myshyllan ovanför sängen med burk, böcker och mina insmuggladde lotuslyktor. Inte en storfavorit hos Charles men vips så stog de där och vad ska man säga då liksom?


Lilla radion. Fungerar gör den visst också men inte allt för bra med Spöttifaj så då får det va.


Stringhylla i badrummet. Crazy. Men något ska man ha att vila ögonen på där inne med.


Glaskonst i fönstret och blommor i vita krukor.


Min Sthlms moster är grym på att odla saker. Pelargoner är en av dem. Den här gobiten fick vi hem för någon vecka sen med knopp och allt och se så fint han mår. Det visar sig hur länge det varar i mitt våld.Pälsens vara och icke vara.

Här skulle jag kunna skriva världens längsta inlägg om att man skola ikke bära päls, länka och bädda in otäcka videos på hur djuren plågas och flås levande. Jag skulle kunna gå igång och ösa agg på alla de som betalar sjuka summor (men ändå inte tillräckligt mycket) för att ha en liten pälsboll på sin stickade mössa.

Men det gör jag inte. För jag är så himla glad att jag nu mera äger en mössa utav päls. Den var min mormors och har värmt hennes fina huvud i flera decennier och nu är den min att klappa på. Så jag ställer mig lite kluven till hela pälsfrågan.

Är vintage päls ok? Bör jag ha en pin där det står Vintage päls, jag har inte mördat det lilla djuret själv? Jag har ännu inte vågat mig på att bära den in public. Men sen har det ju inte varit 20 minus heller. Hur ställer ni er till hela päls och döda djur grejen?


Lite hur vi bor

Efter att ha bott i våran "nya" lägga drygt ett halvår kände jag att det var dags att visa lite bilder. Hallen har ni ju sett lite utav både här och här. Tyvärr är grått novemberljus inte att föredra när man ska fota inomhus med vidvinkelobjektiv vars lägsta bländare är 5.6 men håll till godo. Welcome to our crib!


Hall, sovrum, soffa, myshörna.


matsal, kontor, kök.

Lättstädat, gångavstånd till både stureplanspuls och grönområden, innergård och mysiga kvarter runt om. Det bästa av allt är den riktiga duschen och ett ordentligt kök. För ni minns väl?

dans ma petite monde..

Ja. I min lilla värld där är barnen intresserade av varann, uppmärksamma, uppfostrade och vänliga. Tar av sig ytterkläderna innan lektion gör de också och smartphones lämnar de hemma. Ja, tänk vilken saga det varit.

Snälla vänner, bilvande föräldrar uppfostra era barn till att bli goda medmänniskor som hjälps åt att skapa en bättre värld. Det kan ju vara världens största klyscha men rabbla gärna: behandla andra som du själv vill bli behandlad, innan läggdags.. Och för guds skull curla inte så in i helvete. Lagom ÄR bäst.


Söndagslyx

Vaknade med ett sånt otroligt sug efter lite helglyx. Amerikanska pannkakor, frukt och massa sylt.

Nyttigt? Nej.
Gott? Ja.

På dagens schema: Lektionsplanerig för 7or och 9or, tripp till IKEA och fika, fika, fika.
Vad hände med mitt nya nyttiga, träningsfyllda liv? Ja inte den blekaste.


Yeah, they were all yellow

I mitt höst kamouflage.


ironi

Känner mig oerhört hedrad över att vara en av de 5 000 personer i åldern 7-70 år som får dela med sig av sina idrotts och motionsvanor till SCB. Ej aktiv, Ej aktiv, Ej aktiv.. En sista knuff att leta upp en tid och plats att träna något på kanske? För det här med att komma billigt undan med springskor och naturen funkar ju bevisligen inte. När ska jag sluta leva på gamla metier och sluta lura mig själv kan man ju undra.

För fem år sen var jag min hittills fysiska top med dansträning, sångträning och ridningså gott som varje dag. Nej. Förresten. 6 år sen. Så ja, lets face it. Man blir ju inte yngre och man blir ju inte snyggare och friskare av en dålig fysik så nä. Tjuren vid hornen kanske. Synd att lyfta skrot är dötråkigt och Balettakademiens kurser är terminslagda men det kan ju vara ett bra tips till jul&födelsedag..
RSS 2.0