Tuss!

NU tar jag Charles under armen och hoppas ända hela långa vägen till Göteborg. På schemat står passande nog West side story på Operan, häng hos fina moster G, maskeradfest (!!!) i kortedala samt en hel del mys och gos.


en dagens, tack.

Dagens humör: förväntansfull och aningen stressad. Det är ju morgon..
Dagens mående: glad, lite trött.
Dagens borde: åka till skolan. Bums!
Dagens frisyr: Utsläppt och yvigt, lite lätt böj på luggen för att inte få den i ögonen.
Dagens smink: Enkel, lite sotning på ögonlocken.
Dagens klädsel: Mönik klänning, svarta strumpbyxor, orangerött bälte och kavaj. Fredagsfint!
Dagens planer: Skola till 12 och sen tåg ner till GBG! Opera och moster-time.
Dagens materiella vill ha: De perfekta reseskorna som passar till allt. Fint och stadsprommenad.
Dagens fundering: HUr ska det gå på redovisningen om 62 minuter?
Dagens beroende: Kaffe. Antagligen.
Dagens tråkigaste: Att teleportören inte uppfunnits.
Dagens längtan: Efter en helg utan väckarklockor.
Dagens superlängtan: Ekonomiskt oberoende, bekymmerslöshet, långt hår igen och fina naglar.
Dagens tidning: Förmodligen METRO
Dagens låt: har inte kommigt så långt än.. Det visar sig.


Bästis!
Från mammas kamera, juni 2011.

Dansa, dansa lilla träd


En snabbgjord Cinemagraph på det fina trädet här utanför. På måndag eller tisdag ska jag SUSa (student undervisar student) om rörliga stillbilder och fenomenet toutorials. Hade jag tänkt i alla fall. Det har inte gått så jättebra med tidsplaneringen hittills.. Men det löser sig nog. Blir det för illa får jag släpa med datorn på helgens äventyr.

Tänk om

alla dagar kunde vara som en solig mitt-i-september-morgon. Man vaknar av sig själv utvilad och pigg ganska tidigt och har hela dagen framför sig. Kylskåpet är fullt med spännade ingredienser till frukost och i fruktskålen ligger en perfekt mogen mango och väntar. En perfekt och lagom varm outfit bara trillar ut ut garderoben och håret uppför sig som ett väl dresserat djur. Plats!

Solen skiner och kompenserar den friska höstluften som börjar tränga sig på. En sista glimt av något som kallas sommar. Bekväma kängor snörs på och finjackan knäpps. Tunnelbanan kommer in samma sekund man kliver av rulltrappan, den tar oss till någonstans på Söder. Nyrik efter lön och CSN inhandlas bara saker med socker eller paljetter och alla Second Hand butiker besöks och fynd görs.

Promenad från Bastugatans fina hus och kullersten mot vegbuffé på Hermans och ett besök på Fotografiska. Sen genom slussens virrvarr och gamla stans gränder. Pulsen på Hötorget, drottninggatans norra ände och vidare hemåt över observatorielunden.

Ja om man kunde beställa så är det nog min bästa Stockholmsdag.
Någon av er som vill dela med sig av favoritdagen i hemstaden/favoritstaden?

Fina kvällar med kloka ord i öronen.


två timmar tortyr senare

har mitt hår antagit en lätt nyans av vad vi kan kalla öststatsblond. Jag fick en impuls att ta en drop-in tid hos en Beauty Salong på vägen hem från T-banan igår. Ja ni hör ju. Redan här ringer varningsklockor och mistlurar. Jag borde ju insett att ingen bra frisör har en ledig tid efter fyra en vardag.

När jag satte mig i stolen fick jag själv påpeka att jag hade spray i håret som eventuellt borde tvättas ur. Vi gick till shamponeringsrummet/datarummet där en av de tre damerna som hade stället spelade ett parti solitär på den uråldriga maskinen. Den tredje gick mest runt och såg sur ut och ingav inte så mycket förtroende. Det enda bra hon gjorde var att ge mig dagens Metro att läsa. En andra omgång.

Det huvudsakliga tortyren skedde när folieslingorna skulle ur. Det luggas ju alltid lite när man ska försöka få loss hår och kemikalier som är invikta i lättmetall men det här går inte att beskriva. Med svarta gummihandskar som allt hår fastnade i ruggade, drog och pillade hon i säkert en tre kvart. Långa naglar som kraffsade och "masserade".

Jag är inte den som drar till med lipen hur som helst och absolut inte in public men det gick inte. Tårarna rann i en stilla ström ner för kinderna medans hon ömsom skållade ömsom förfrös min hårbotten med duschen. Sen när hon la märke till att jag inte hade det toppenbra så såg hon så ledsen ut att jag fick lite dåligt samvete att jag rös varje gång hon tog i mig. Om håret sitter kvar efter det här ska jag bara använda bra produkter och gå till de jag litar på lovade jag dyrt och heligt.

Jo nog litter det kvar allt. Tillsammans med det traumatiska minnet av frisörstolen. Det kommer nog dröja ett tag innan jag gör något med det igen.


fem över halv åtta hos oss

Till förrätt serveras ett glas vitt vin med ungdomlig och frisk karraktär med inslag av geléhallon och aceton. Varmrätten består av 8 st sushi maki bitar med avocado, gurka, crabsticks och morot och till efterrätt en panna cotta med chokladkaffesmak toppad med candelerade bananbitar.


vettigheter och väsentligheter

När sidor som ska läsas, mail som ska mailas, trycksaker som ska formges och filmer som ska redigeras med ett viss mått av tanke och innebörd ligger i små högar framför mig brukar jag alltid få en spark i ändan att ta tag i saker. Andra saker. Som att städa, panta burkar, rensa bort sommarskor, tvätta, gå med sopor osv osv.

Varför är det så?
Det är ju aldrig så när man jobbar att man går och tvättar eller syr lapptäcken istället för att öppna butiken. Hur skulle det se ut? Fattar inte att det ska vara så svårt med disciplinen.
Fast är man så duktig på att feja hemma kan det hända att man belönas med go-fika från gubbkondiset i närheten.

Utsikt

Min utsikt idag består främst av det här:
Uppgift: Att klippa om en del av The Tracey Fragments med någon smart ingång och vinkel..
Ja, klippa om den är ju en sak sen var det ju det där med vinkel..

Ut på tur, aldrig sur!

Så lyder ett Norskt litet talesätt som på något sätt fastnat i hjärnan. Sagt och gjort. Efter en modellplåtning (!) respektive gameing-eftermiddag (ni får fritt välja vem som gjorde vad) gick vi en vända till utsiktsberget och lite runt brunnsviken med varsinn liten kamera på axlen.

Det var höstigt och fint och jag inser att det är nog den här perioden som jag gillar allra mest. Förväntningarna sommaren ska leva upp till är över, naturen är en fröjd för ögat och man kan vara lite höstsnygg i tunna jackor och fluffiga sjalar. Fint som snus.Latade mig och tryckte dit 50 millimerar'n som väger en fjärdedel av det andra objektivet. Har nog saknat att kunna vrida ner tilll 1.8 lite. Bilder på kottar blir ju lite mer spännande med ett kortare skärpedjup..

Ytligheter och ytterligheter

Det där med stora galopplöp är ett intressant fenomen. Jag kan inte inte komma på någon annan tillställning som lockar så otroligt många olika människor till ett och samma ställe.

Fina hattar och linnekostymer blandas med svinto-hår och bikeremblem. Hundar o alla former och färger, barn i alla former och färger, jockeys i alla former och färger och fotografer som förevigar spektaklet med objektiv i alla former och färger.

Och så vi då förstås. De mest normala av alla..
söndag på galoppfältet

Stockholms Cup till ära snörde vi på oss finskorna, vattenkammade frisyren och klämde dit en spexig hårklämma och tog tåget mot österskär ut till banan. Festilgt värre. TV-inspelning (som det nog är varje stor löpdag), fina hästar och mycket att se på.

Hittade bland annat min framtida häst. Tänkte att när den gjort sitt på banan är den nog både billig och tam. Såg Moa rida löp som alltid är spännande oavsett utgång och fick trätta Anna. Blev skrämd av världens största filmkamera upp i ansiktet när de filmade min hårprydnad och fick dricka vin. På en söndag..

För stunden kommer "bara" några outfitbilder. För snart ska jag sova och förbereda skolvecka. Puss!


Klänning: sisters-loppisfynd, kofta: gina tricot, strumpor: åhlens, skor: dinsko, Kameraväska: Canon vintage-traderafynd.

gårdagens synder

Efter ett snabbt beslut att se Håkan-konserten på Grönan togs ett ännu snabbare beslut att vi skulle ses lite hemma hos oss först. Person rekord slogs, vi var 9 st innan vi gick vidare och muffins intogs i Adams ära.

Håkan var som vanligt fin men det var vi inte ensamma om att tycka. Smockat med folk så vi orkade en låt, såg lite genom kameran inzoomad till max och sen gick vi och ölade på de billigaste ställena stan kunde erbjuda istället. Värt.
Vad är det för en dag?

Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är Moas födelsedag.
HURRA HURRA HURRA!

Och Adams! Hurra!!
Finaste!

Och jag var full och jag var dum och jag ramla på allt

Kommer på mig själv att mysa lite när det är mörkt att gå hem efter jobbet, mysa lite när jag drar på en varm tröja och klämmer på fluffiga halsdukar inne på Indiska. Lukta i de bortglömda teburkarna, prova grova skor och leta efter vantarnas respektive som alltid tycks försvinna under sommarhalvåret.

Trivs i den tidiga hösten gör jag eller så är det nyhetens behag som lockar och jag faller som alltid pladask. Efter en kort skoldag, 3.5 timmar på stan med bästa Moa, en frisk fotopromenad och ett glas rött till ett kapitel kurslutteratur kan jag somna nöjd. Och imorn väntar ännu en spännande dag med skola och Håkan konsert på Grönan. Mitt hjärta kommer smälta och som vanligt gå i tusen bitar av de skeva och lätt sura tonerna.


Popopoke her face

En eftermiddag utav kaffe med dopp, skitgubbe, poängpoker och dam. Det ska vara inne att vara blommig tant med storväska och vidd i kjolen nu för tiden har jag hört. Det är väl bara att haka på.
Josie har både ett äss i rockärmen och en get på armen. Henne får man passa sig för i spel.


En bra dag.

Filmat ett kortare skolprojekt hemma hos oss med Johanna. Fikade väl mer än filmade (då vi var extremt effektiva med tagningarna). For till skolan och redigerade, även det effektivt på 2,5 timme. Så skönt att jobba med någon som också "bara gör" och så får det bli lite som det blir. Har man bara en eftermiddag och en heldag på sig kan man inte fundera så mycket.

Hem, plugga lite i eftermidagssolen, motionera till mataffär, laga wok, mysa med datorn i sängen/soffan.


Två kilometer loppis

Då finns det fynd att göra vill jag lova. Som till exempel:

En klänning och en spexig liten blus för 90 resp 30 :-
Hörde någon som rotade bland tygtrasorna innan oss säga att där bara fanns pyttesmå kläder och vem kommer i såna? Jo jag och Josie. Lucky us!


Två fina burkar utav plåt gömde sig på varsitt bord med ett kvarter emellan. 20 :- gånger två fattigare.


Dessa superfina läderhandskar med dragkedja ropade på mig. Blir 2% mer fransk i dem. Värt. 60:- Kasching!


Loppisens enda impulsköp och bottennapp. En "gucci" weekend bag som gick i sönder på t-banan hem. Men för 45:- kan man limpistola lite och ändå vara nöjd.

Behöver jag tillägga att jag älskar loppis?

Lite Misterhult

Min dator sjunger på sista versen nu. Blir överhettad och febrig så fort man ställer krav. Ansökan om förtidspensionering är inskickad så vi får väl se hur det går. Är lättad att jag hann klart med Hanna och Fudds bilder i alla fall.

Har lite bilder från en fin sensommarsemestervecka från stugan på östkusten att bju på så länge. Helt underbart.


Inget smakar så gott som bryggfika.


Kalle ville hälsa på småfiskarna som också fått fika biscotti och kaffe.


Sen var vi city-kids in the woods och plockade bär och var fashon samtidigt.


Jag hittade massa fina fjärilar på en björk. Upptäckte sen att det var massa getingar och någons honingsgömma i stammen. Tackade för mig och gick.


- Om jag får se en söt liten groda då är min semester fulländad. Sa Kalle. Och som på given signal prasslade det till i buskarna och Grodprinsen Sune skuttade ut och tiggde en puss. Men det blev inget mer det.Vi hade ju plockat massa björnbär som väntade på rensning i solnedgången.

Guh så romantiskt.

Ack Wermland.

Vill dra mig till minnes att jag visade lite fragment av grafisktmaterial jag pysslade med till Wermlands Nation nere i Lund. Fick göra om och göra rätt med novischplanschen (Ben & Jerry-burken) och så här blev slutresultatet:RSS 2.0