Efterlängtad

Stockholm bubblar. Kokar. Spritter. Människor sitter högt och lågt med slutna ögon och suger i sig minsta gnutta sol som ges. Glassköer ringlar långa och fåglar kalasar på gamla kex och tappat strössel.

Det måste ju se för kul ut för de som är nyanlända eller här på semester och inte vana vid vårat säsongsbeteende.

Efter en fin förmiddag med vänner sitter jag med Kalle på lyxigt snabbtåg mot Göteborg. Yay!


Blümmen

Vårat närmaste ICA har ofta blommbuketter för en Selma Lagerlöf. De håller i en vecka om man är duktig (max 4 dagar hemma hos oss alltså) men det är så värt. Finns ingen bättre vardagslyx än färska blommor.








Insta(nt) life.

De senaste små händelserna på Instagram (sofosia).

Första fyran: Pluggförnödenheter, billiga tulpaner, 7 års olycka och den ständiga festen i hallen.

Den andra fyran: inspiration, myspysdress och oinspiration, fika på Sturekatten och läskig kyrka i kvällsljus.

Sista fyran: billiga tulpaner några dagar senare, en liten gata, blöta steg på gamla stans perrong och vårkänslor.


Cherry blossom

Snart, snart är våren här. Tar man på sig en tröja till och vill tillräckligt mycket så är det vår snart.












Vårkänslor



och återförälskelse i Mackan Krunegård.


En Johanna i svartvitt










3 bilder

och 3 synvinklar på tillvaron. Tänk om man vore en vit liten ko. Nyligen utsläppt på grönbete vid stora skuggan utan några som helst problem eller kval. Bara en oändlig nyfikenhet.

..förresten så kan man förpublicera inlägg hur långt i förtid som helst. Nästan. Tror jag. Hade bara tålamod att bläddra fram till år 3059. Lite lagom existentiell ångest-framkallande och lite som att tänka på rymden.

Det där med att vara en ko alltså. Inte så tokigt alls faktiskt.






Söndagskant på guldtillvaron

Med anledning av att Angelica tillfälligt var i stan på besök gick vi till Sturekissen och fikade världens chokladigaste chokladtårtebit och macaronger och påtårs-kaffe och annat gott. Fint att få visa ett av sina Sthlms-guldkorn och få snacka lite.

Mitt 50 mm objektiv som för stunden satt på kameran lämpade sig väl inte superbra inne på ett trångt fik. Mycket detaljfotograferande och instagrammande..








Enchanted









En liten lördagstreat från mig till er fina. Tidsinställt för nu är jag precis på jobbet och ska le fint, hänga med kollegor, dricka kaffe och sälja kläder hela långa dagen.

Rosa - den farliga färgen

Läser just nu en skrikigt rosa bok och just färgen rosa av Fanny Ambjörnsson. Den är baserad på en forskningsstudie om rosa som ställningstagande, status och genusskapande och klassmarkör. Massa intressanta intervjuer med vuxna och barn vad de tycker om färgen. Kul läsnig om man vill ha en bok som säger lite mer och väcker lite mer eftertanke än de böcker som mest handlar om shopping och uteliv.

Nu när solen börjar titta fram vill jag bo i mina cerisa strumpebyxor och min sjal i rosa och gult. Det är glada och kaxiga färger och det känns ännu bättre när man gjort ett aktivt val.

Jag är glad att jag inte var ett av de barn som växer upp i ljusrosa prinsessklänningar i himmelsängar med fluff och gosedjur bara för att. Bara för att det finns någon föreställning att det ska vara så. Utan fick valmöjligheten och friheten att bygga koja och vattenfördämningar i skogen och gosa med kattungar och styla barbie och ingen tyckte att det var några konstigheter.

Aja, boken är iallafall toppen!










PHOTO A DAY : YOU, AGAIN

Men hallå. Har jag slutfört en lista för första gången någonsin? Jajjamensan!
Klapp på axeln, ta en nybakat kaka!









Från i höstas på min lilla fotokulle. Vem sa att det var tokigt att kombinera rött med orange?

Charlie.

Det är så underbart att få spendera min tid med dig, ditt lilla isterband!








Monokrom






PHOTO A DAY : NATURE

Magnolia, körsbärsblommor och bajsande gäss. Det är vår det. Hoppas att den där våren kan komma på besök på riktigt till Stockholm snart bara..








Kullzénska

Ingen tripp till kalmar är komplett utan ett besök på Kullen.













PHOTO A DAY : INSIDE YOUR FRIDGE

Nyligen påfylld liten minikyl. Så mycket eco-reko som möjligt. Garant har ofta schyssta ekologiska alternativ som passar oss med lite mindre plånbok. Och snyggaste förpackningarna har de..

 


Älskade stad.

Kommer på mig själv att gång på gång glorifiera Kalmar. Alla mysiga gator och hus, att våren kommer dit tidigare, välkända promenadstråk och världens bästa café.

Det jag egentiligen glorifierar längtar till är nog tid. All tid jag spenderade på tåg från min korridor i Lund till Kalles gårdshus på Kattrumpan. All tid vi spenderat i de beiga sofforna på Nya-nyagatan, fest på filt vid slottet och nattliga longboardturer.










Hey Bro!

Öland är det landskap i Sverige som har flest soltimmar. Behöver jag informera om att fastlandet är på vänstersidan av bilden?


6 timmar buss mot vintern

Ja. Hem igen efter en galet snabb helg. Men vi har ändå hunnit med att äta favoritpizzan, träffa folk, gå på stan, fika på favoritfik, shopping, mysmiddag och utekväll. Lite bilder från storkameran kommer upp sen. Kalmar är staden som fotogeniqe i minsta vrå.


PHOTO A DAY : LIGHT

Fin dag att titta till så allt stod rätt till vid slottet.

 


Angelica ll









Soldis och avsked av vintern med Angeliqe 2012-03-31



PHOTO A DAY : LUNCH

Rullande lunch på buss ner till Kalmar. I skrivande stund är det bara 4 timmar kvar. Tur att Fredrik Lindström och Svenska dialektmysterier finns

 

 


What's upstagram?!

Lite av det som hänt i mitt liv på Instagram i veckan. Påsk, Longboardtur, inflyttningsmys hos Johanna, nytt SL kort, fotostund med Johanna för att nämna lite. Sofosia rockar jag även där om någon intresserar sig för att följa :)


PHOTO A DAY : COLOUR

Numin!

Favoritmugg växlar lite efter humör. Men det är ju lite det fina med så många olika färger och kompisar. Just nu är det Hattifnattarna som står längst fram i skåpet.
- Jazzhands -








Husmor och hemmafru

Här om dagen hade jag en såndär vara-i-skolan-på-handledning-i-30-min-åka-hem-och-vara-huslig-dag. Kollade igenom vad kylen hade att erbjuda och slängde ihop en liten soppa. Sharing is caring vettni så här är det lilla receptet.





Hacka och skiva med japansk precision, bryn purjo och vitkål i smör. Ganska noga och länge. Ner med rotfrukterna och låt dem gotta sig medan du kokar upp ca en liter vatten i vattenkokaren (spara ström-eco friendly!). Häll i vatten i kastrullen och tillsätt buljong, peppar och salt efter behag.



Koka tills rotfrukerna är mjuka, stäng av spisen och tillsätt cocosmjölken, här kan man ta bort lite av vattnet om man vill ha en lite krämigare, halv-åtta-hos-mig-förrätts-karraktär. Mixa, mixa och mixa med mixerstav tills den är slät som en babyrumpa/persika. Tillsätt lime, jag kryddade lite extra med röd curry pasta och en gnutta ketchup.



Servera med massa smulad fetaost och kanske något litet bröd..

PHOTO A DAY : SOMETHING YOU MADE

Det var lättare att få utlopp för sin kreativitet på konstskolan där vi var 25 elever och delade på en hel himla brandstation. Tavlor på 2x2 meter, inga problem. Olja och akryl kladd högt och lågt, inga problem. Nu blir det akvarell och tusch målningar på köksbordet istället.





Inte det lättaste att fota av målningar i ljuset från köksfläkten..
Men vad tycks? Är supernyfiken på vad ni tycker om dem. Än så länge är det ju bara Kalle och mamma som gjort sitt utlåtande och ja.. Dem kan man ju inte lita på ;)

PHOTO A DAY : GUILTY PLEASURE

Har på tok för många så här måste det bli en top tre.

1. Pannacotta. Seriöst. Grädde och socker plus någon smarrig topping. Mer onyttigt fån man nog leta efter. Den senaste jag gjorde smakade kaffe. Vill ni veta hur jag slängde ihop världens enklaste dessert så säg till.



2. Höga skor. Att köpa alldeles för höga skor som jag vet redan vid inköp att jag inte kommer ha mer än ett par gånger för att ett, det gör för%¤?#vla ont i fötterna efter en halv dag och två, de fester som kräver inneskor/finskor är alldeles för få. Det är ett riktigt skuldmedvetet nöje.



3. Delad tredjeplats mellan att slötitta på serier som Greys Anatomy, Desperate Houswifes och O.C och att tupera håret. Det sistnämnda gör jag ju i princip varje dag jag har utsläppt så det är inte konstiog att det ser ut som svinto vissa dagar. Stackars. Det har fått utstå allt ifrån superlockig permanent till självlysande neonrosa (säkert radioaktiva också) slingor. Bilden är några år och tagen av Johanna, redigerad av mig. Nu. Trasselsudd!!



Bonus: ok. Ok. Bjur på en till.
Journey! Dessa fantastiska rockgubbar som still going strong får mig alltid pepp och lite nejnujävlar. Samtidigt är det ju kanske inte supercreddigt att lyssna på lättsmält, melodiös 70/80-tals rock..

Ris

Att lite CMYK-färgade fjädrar och trötta grenar kan vara en sån fröjd för ögat. Hälften av grenarna är syrengrenar som tydligen tyckte om att komma in i värmen. Om någon vecka har vi säkert skolavslutningsstämmning i 25kvadratarn.










Våran lilla påsk

Ovant att fira påsk alldeles själv. Eller själv och själv, med Kalle såklart. Julen är så bunden med sina dagar hit och dit och TVtablåer som följs slaviskt. Påsken är mer fri och okontrollerad känns det som och långfredagen är inte alls lika oändligt lång som jag minns att den var förr om åren.

På långfredagen var vi bortbjudna på middag med svensk/medelhav/indisk buffe. På påskafton hade vi mysmiddag för två med klassikern rotfrukter i ugn, lax och fetaostkräm, cottapanna till efterrätt och sen tröttnade vi lite på påsk så det ebbade ut i sanden. De ägg vi fick i oss var i de amerikanska pannkakorna till söndagsfrukosten..

Hoppas ni haft en bra påsk!









Söndag på en måndag

Kunde varit en favorit i repris med hurtig promenad och sen lyxfrulle men nä. Det är ju gött att sova lite ändå.

Jobbellijobb idag igen men ikväll ska jag unna mig lite egentid framför PS med påskgodiset som inte hunnits med än. Can't wait!

(kul bild Sofia. Kul.)


Söndag på en söndag

Efter en hurtig promenad på 6,7 km (runnkeeper is the shit) gjorde vi amerikanska pannkakor. Keso, valnötter och hemmagjord björnbärssylt.

Hejåhå, redo för jobbdag 3 av 4 den här mastodonthelgen.

 


Glad pilsk eller nått

Såhär tomt var det på Hötorget när jag knatade till jobbet. Har hört att Jesus dog den här dag så folk är väl ledsna och håller sig hemma..


Instagramz

Lite favoriter från veckans instsgramande.

Tänkte passa på att fråga nu när det är långledigt och folk underhåller sig med dator och smartphone och har tid att kommentera :)
Vilka inlägg gillar ni mest och vad vill ni se mer av?


PHOTO A DAY : SOMETHING OLD

Gamla radion..








jakten på påskriset

Att hitta en lagom låg björk utom synhåll för nyfikna pensionärer och med fina friska grenar visade sig vara lättare sagt än gjort. Som lantistös har jag aldrig i mitt liv köpt ett knippe trassliga grenar till överpris och färdigpyntat. Det skulle nog kännas fel. Eller som att jag gett upp naturlivet helt och blivit tvättäkta stadsbo. Nej nej..

Med saxen i högsta hugg traskade jag upp på den lilla utkiksplats som ligger närnast och som jag använt till fotograferingar några gånger. Hittade en trött liten björk med torra grenar och några vildsyrener. Det fick duga. På med fjädrar i CMYK-färger och tjolahopp. Så kom påsken till 25 kvadratarn också.




PHOTO A DAY : YOUR SHOES

Oj. Skor.
Det är ju lite utav ett objekt jag samlar på kan man säga. Det känns inte som att jag satsar på skor när jag shoppar loss så den här skaran är uppbyggd under flera år. Det är lite av det fina med skor. De passar som oftast oavsett vikt upp och ner, blir som sista piffen på outfiten och är inte supersuper trendkänsliga. Drömmen vore väl en rymlig hall med länga vita hyllor längs ena väggen där de fick stå i givakt, färgsorterat så klart. Vinter som sommar, alla gobitar framme.

Frestades att göra en gif av alla jag har med mig till Stockholm. Ja, precis. Förutom dessa finns det ett gäng som fått stanna kvar i garderoben hemhemma..





PHOTO A DAY : REFLECTIONS

Reflektioner. De signaler man sänder ut till andra får man tillbaka.

Igår var en #"*&%/-skit dag så jag valde att inte blogga. Hade tankar på det för det kan vara så himla skönt att få ösa ur sig alla problem, all stress, alla krämpor men nä. Ni förtjänar bättre än så för alla fina ord jag fått de senaste dagarna! Istället är det ofta Charlie som får ta mina värsta sidor. Han får också ta del av de bästa så jag antar att det jämnar ut sig i slutändan.


2011-09-18 var jag lite rödhårigare, lite yngre och sa lite mindre vad jag tyckte och tänkte. Ibland måste man våga möblera om sig själv för att må bättre. Sluta hålla åsikter inne bara för att man ska vara snäll eller är rädd för att ta en diskussion.

PHOTO A DAY : SOMEONE YOU LOVE

..ingen överraskning direkt att det blir en liten bild (eller fyra) på Charlie.

Tycker om dig på mossa i misterhults skärgård, på en söndag i onepiece, på pokerkväll i parken och på festival i randigt.


Vem döper en häst till Fangorn egentligen?

Efter en skog i Sagan om ringen och extremt opraktiskt att ropa. Tvivlar på att han ens orkar lyssna. Men luffsig, snäll och pigg är han. Och min för en helg. Första passet var jag så ovan att jag knappt kom ihåg vad som var upp och vad som var ner på tränset, andra passet tog vi på kandaret och körde hårt. Skönt med en okomplicerad pålle man kan göra lite vad man vill med. Som att rida bus-ponny igen.

Foto: Mamma med Canon S90
Viss redigering: yours truly






Portfolio

En klok snubbe (Charlie) sa till mig förut att "man är aldrig bättre än sin sämsta bild" när jag valde ut bilder till min portfolo. Nu är det ett tag sen den uppdaterades men den här ska banne mig in. Får ta mig till i veckan till att fixa och trixa. Är ni nyfikna så kolla gärna in den. HÄR

Fina Angeliqe!

RSS 2.0