Söndagfrukost


Och vad har du för favoritfärg?

 

 


Vi är fångar i tiden.

 

 


Min finaste fin.

Nästan en helt ny pojkvän.

 


Litteratur boost

Eftersom vi slutade lite tidigare idag tänkte jag vara en duktig student och börja läsa lite. Framförhållning och de då va. Men icke. Kursledare och professor ville ju så klart ha med sina egna böcker på litt-listan som man måste beställa från någon suspekt sida och här trodde jag att jag skulle hitta dem på Akademibokhandeln. Naivt.

Det hela slutade med att jag hittade två intressanta böcker som behandlar i stort sett samma ämne fast på helt olika sätt. Kan vara intressant och framför allt nyttigt med ett framtida ex.jobb i åtanke.


re:cap

Min fina familj slog sina kloka ihop och tyckte jag var värd en ny fin telefon i 25 årspresent. Väldigt lyckat och eftersom jag själv resonerat likadant och köpt mig en på lunchen samma dag så kunde det inte bli bättre. Nu är jag helt hookt. Appar mig fram genom livet kan man säga. Sevvi har redan delat med sig av sina favoriter men jag vill gärna ha fler tips på roliga kamera appar, spel, smarta grejer så har ni några jag absolut inte får missa släng in dem i en kommentar vettja.Det jag verkligen älskar med den är kameran. Bra, enkelt att fixa cüüla effekter och den är alltid med. Skäms för att säga det men så äre. Lite tungt att släpa med systemaren varje dag och att ta upp en telefon och knäppa en bild rakt upp och ner är lite mer accepterat och okrystat i vissa sammanhang.

Som i fredags. Då fixade vi 2or som gick media fest för de som tog examen. Jag flängde mellan skola, festfix och jobb hela dagen men kunde ändå stilla mitt fotointresse o dokumentera kalaset.När fredagens bakfylla lagt sig och lördagens jobbkassa räknad for vi ut till Johanna som flyttat till stan...jajaja väldigt blandad redigering och hej och hå. Men så äre. Inviger nya kategorin iPhone också. Där är allt tillåtet.

i min väska.

Det där med att leta och snoka i andras väskor kan ju kännas lite läskigt. Man vet ju aldrig vilka otyg eller hemliga skatter med navelludd som ligger där nere i mörkret. Bara för att jag inte bloggat lika flitigt som jag brukar vill jag här kompensera er med att låta er få kika in i det allra heligaste..

(OBS, syftar då självklart på en kvinnas handväska. Inget annat.)


Inte så konstigt att jag aldrig hittar saker i min röda väska med rött foder kanske. Det här är alltså det jag för det mesta släpar runt på. Finaste lilla iPhonen (hjärta), börs med miljonerna, pensionärsnyckelknippa i läder, anteckningar med betoning på teckningar, emergency kit med lite utav det mesta, lugg-hårspray, alcogel (hatar tunnelbanefingrar!!), töggömmi, extra ögon för seende på långt håll samt förra årets kalender som jag förlängt med lappar. Hoppas på att 2012 kommer snart.
Thats it.

Extreme makeover och andra tidsfördriv.

Äntligen blev mitt paper som jag gått och tjatat om och våndats över klart. 9:00 den 9e / 1a lämnades det in. Alla andas ut. I ungefär tre sekunder. Sen skulle vi ju visst ta tag i någon annans paper, läsa det, komma på smarta synpunkter samt göra en presentation av detta till på onsdag/torsdag.

Jippitjoho tänkte jag och beställde genast frisörtid för luggklipp och färgpiff. Passade på att föreviga den fina blombuketten med tulpaner och körsbärsblommor jag fick i lördags. Gjorde synundersökning och fixade ett par coola föreläsnings/köra bil glasögon. Sticka liten raggsocka samt tvätta en hel massa kläder.

Hörde jag någon säga att jag har svårt att få saker gjorda elläh?!


Cupcake Skills.

I söndags fikade vi lite födelsedag i efterskott. Jag skulle bestämt lyckas med cupcake frostingen (muffinsglasyr på ren svenska) den här gången. Googlade sönder internet i jakt på ett recept som inte smälter, inte rinner av, inte smakar sunkigt. Och skam den som ger sig!

Med 50 gram lätta bordsmargarin som vispas ihop med 50 gram Philadelphia. Sen ner med inte mindre än 5 deciliter florsocker och vispa ihop.

Man kan med fördel göra glasyren innan man bakar själva muffinsen och låta den vila och sega till sig i kylen någon timme. Jag lät den till och med få vila i spritstuben i kylen. Ibland är man visst ett geni..

 

P.s. fördel att inte glömma smaksättningen. 1 tsk vanilj eller ett stänk whisky, krossade frystorkade hallon (de ut flingpaketet) osv..image description


en helt magisk dag

I fredags tyckte jag att jag varit duktig nog med allt vad skola och plugg heter så jag och Kalle unnade oss en fin dag på stan. Lite Pre-födelsedagsmys. Efter sovmorgon och frukost tog vi bussen in till stan. Lite okynnes-shopping innan fika på bästa Waynes i götgatsbacken och senare Fotografiska!
Trodde vi. Kön ringlade sig 150 meter ut på kajen. Minst! Så vi for hem igen för att sedan återvända på kvällen. Tack och lov har de ju öppet till 21 varje dag utom på jesus födelsedag och midsommarafton. Tummen upp!

Nick Brandt var fantastisk! Herreminge. Och så himla viktigt att ta upp ämnen som miljö och natur i konsten. De andra utställningarna utom en bleknade och kändes ytliga och publikfriande. Den som inte bleknade var Greenpeaces fotodokumentation av olika miljökatastrofer och otrevligheter. Blir inspirerad till att göra ännu mer för vår miljö, peppa fler att ta sitt ansvar och påverka.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Slitet uttryck men så himla sant och viktigt att ta fasta på.


2012-01-05


Solens vintersvaga strålar spelar på frosten
Den glittrar i melankoliska harmonier
Tiden stannar upp det som dött för en stund
och tillåter livet att återvända för en kort sekund.Lucifer

Min svarta lilla kissekorv som inte heter Lucifer för intet. Demonkatt.


Första dagen på det nya året

Spenderades i den Magnussonska skinnsoffan, i snö, i röja och städartagen, i de finaste strumpbyxorna och sockorna, i en varm famn, i en pizzaorgie och i gott sällskap.

Bra start på flera plan och förväntningarna på 2012 är skyhöga. Ska fotografera mera och finna tid till det, ska bli bättre på att plugga (funkar ju redan superbra eftersom jag tog bloggpaus..eh..), finna tid till att utnyttja tillfällen och stunder bättre. Carpe Diem må låta mossigt och supertöntigt men det ligger lite sanning i det ändå. Vill hinna resa lite också innan man måste bli seriös och biljetterna dyra. En tågluff om vi lyckas planera bättre med jobb och sånt i år, skidresa och Emmaboda.

ctrl + C ctrl + V


RSS 2.0