En lång brygga och några vänner

I Rättvik finns en jättelång brygga byggd av brädor som vanliga människor köppt och fått sitt namn ingraverat. Eftersom Siljan är extremt långgrund just vid badstranden är det en kul och bra lösning med en hög brygga och trappor ned till småbryggor där man kan bada lite mer privat om man hinner paxa..
 
Går man ända ut på bryggan finns belöning i form utav glasskiosk och vackra vyer. Har man tur kommer en liten fiskargubbe och plockar upp en i sin båt och åker en vända. Har man ännu mer tur (som i Johan & Jennies fall) så kommer man tillbaka helskinnad och några trivselfakta rikare, som vi skeptiska Sthlm-Gbg människor om folk får leva utan eftersom vi är skeptiska och alltid tror det värsta om folk utan tröja i träbåtar.. På gott och ont. 
 
 
 
 

Antikt å grejer

En supermysig antikaffär som vi hittade i Leksand. En fröjd att besöka då allt var uppställt med en tanke bakom.
Lite omsorgsfullt och pyssligt sådär. *gilla
 
 
 
 
 
 
 
 

En andningspaus 30 mil hemifrån

Tänk att lite hederlig gräsklippning, pensionärsfika (gofika + pratradio) och fågelkvitter kan vara så rogivande.
 
Stugan vi åkte till är mormor och morfars gamla semester paradis och nu när jag fått chansen att tillbringa tid där på tumanhand med Charlie kan jag förstå varför de var så fästa vid stället. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Instamester

Lite av det mobilen minns från semesterveckan i dalarna. Hoppas på lite tid att redigera och visa bilderna från storkameran imorn då jag är ledig. Så här i REA-tider är energinivån ganska låg när en kommer hem 20.30.
Men den som väntar på något gött...
 
 
 
 
 
 
 
 

coming soon..

Bilder från semester och midsomar.
Snart på en dator nära dig..
 
 
 

pass på!

De obligatoriska hästbilderna, håll till godo!

Melina.







Semester

Hello!
Nu är vi uppe i stugan i Dalarna. Kaffedrickande och radiolyssnande är en huvudsyssla samt kasta pil. Internet är inte stabilt som doctor Alban och blogg.se-appen funkar ju som sagt inte helt bra så uppdateringar kommer ske sparsamt.

Om det (guförbjude) regnar någon dag kanske det blir en tur till Rättvik och wifi. Så länge kan ni följa mig på instagram: sofosia

Nu: tankesmedjan i P3 och ball sommaröl.

Hejsålängedå!

I trädgården vid det gula huset på prärien.

Blomsterbilder och hästbilder är på något sätt oundvikligt när en är hemma i Lindesberg. När det till råga på allt var regnväder var frestelsen att fotografera vattendroppar på pioner för stor att stå emot. Om jag sen hittar en knasig fågel och redigerar den svartvit så blir jag top 10 på fotosidan innan ni vet ordet av..

konstnärlig_svart_och_svår











Hej.

Vi kan låtsas att det regnar

Crocsade ut under ett stort paraply och förevigade sommaren. Om jag ljusar upp och vrider om färgerna kan vi låtsas att det är solsken istället för regn. 






Muffinsfabruket

Inför en hel vecka i en stuga långt bortom civilisation bakas nu fikabröd till ett helt kompani. Torsdag till söndag är vi iosf några sytcken så det är lika bra att ta i. Choklad med choklad till Charl och rabarber-jordgubb till oss andra..







Hade hoppats på att kunna blogga lite uppe i stugan från el mobileo men det vill sig inte. MIsstänker att det är nya versionen av blogg.se som inte vill sammarbeta med appen. Någon som har samma problem?

Stampe Two Face

Har jag sagt att jag har ett litet djur?

Förutom min misse som bor hemma hos mamma och pappa så har jag en kanin. Han bor ute i skogen hos min bästa vän. Vet inte riktigt hur det gick till men jag antar att jag beklagade mig över bristen på djur i min värld och vips kläckte hon ur sig att jag kunde få Stampe. På premissen att han fick bo kvar med sin kompis och äta färska maskrosblad utan tungmetaller och annat skräp på sig. 

Sagt och gjort. Träffade den lilla pälsbollen förra veckan och blev kär. På riktigt. Så kär att det kanske kom en lyckotår. Mjukaste, finaste, lugnaste och snällaste lilla ninen! Kolla bara på det sneda plytet och kaxiga örat upp i vädret. Vem kan motstå det?








Jag vann!

"..men jag som aldrig vinner något."

Nu kan jag inte säga det längre för jag vann ett fint litet skal inne hos Angelica. Det knölades ner i brevinkastet idag och vips!

Hejdå julröda skal och Hej sommarturkos!






Lite mer från insidan av Elfsviks gård

Ett riktigt fint ställe att ha kalas på må jag säga. Kakelugnar, vackert ljus, nära till vatten, lyxigt men ändå hemtrevlig gårdskänsla.









Helgens äventyr

I lördags vad jag mingelfotograf på en The Great Gatsby inspirerad bal. På en urmysig herrgård längst ute på Lidingö flockades det fina folket i fjäderprydda huvudbonader, fransar, cigarettförlängare och smokings.

Fantastiskt inspirerande!

När det var färdig fotograferat för min del hade jag hade turen att missa en-gång-i-timmen-bussen hem för att få skjuts med en glad getbonde som just nattat sina djur för kvällen. Slumpen och samtalet i bilen ledde fram till att han egentligen är glaskonstnär/glasblåsare som tröttnat på att man antingen måste vara rik eller känd för att få ställa ut på gallerier och att jag är smart i mitt val av utbildning (även om det känns motigt ibland).

Blir så lycklig av möten med fantastiska människor.

Här nedan är lite bilder från interiören på Elfsviks Gård. Resten av bilderna från festen får ni nog leva utan..









Vardagsmystik

Träffade Karin och Johanna i torsdags för att hjälpa Karin med ett kommande projekt. Framför kameran i kjol med bara ben. Hej myggbett! När det var färdig fotat gick vi hem genom stora skuggan och såg massa djur, drack lemonad (guh så chict) hos Johanna och sen trampade jag hemåt på mig rosa pärla.

Trevligt avslut på en helt vanlig torsdag.










Ett foto i timmen

Blev inspirerad av Lovisa att dokumentera min dag timme för timme. En ganska händelselös dag som kan ha blivit lite mer spännande just eftersom jag vad tvungen att hitta något att fotografera..

08:00
Blev väckt av ett SMS från finaste Angelica som berättade att min telefon ska få en sommaroutfit!


09:00
Frukost med lilla My spikandes i ett nystan som sällis.


10:00
Så hurtig och duktig student. Så mycket självdiciplin som det krävdes att sätta sig vid datorn direkt efter Kalle gått så har jag INGET kvar föränn tidigast i september.


11:00
Checkar lite anteckningar.. Skriver lite mer..


12:00
En oinspirerande lunch med alldeles för mycket kolhydrater på en hög med böcker.


13:00
Taggad på vårrus 2013 tog jag på mig snabbskorna. Mätte ut en lagom 3,3 km runda att börja med precis utanför huset. Så nu har jag ingen ursäkt att inte få en god vana.


14:00
Tur med vädret kan man säga. Just som jag satt min fot innanför dörren öppnade sig himlen.


15:00
Äntligen klar med papret, unnar mig en dusch och tar på mig fejset. Inser att luggen är lite fär lång.


16:00
Promenerar ner till Kalles jobb där nya varma utskrifter ligger och väntar på att bli inlämnade på skolan. Köper te och kryssar mellan vattenpölar.


17:00
Högtidligt moment. Med skälvande hand lämnar jag ifrån mig de 5 sidor som plågat mig och mitt samvete i minst 3 veckor.


18:00
Får en stund för mig själv hemma innan Kalle kommer hem. Testar teet jag köpte. Eller snarare fick i inflyttningspresent i posten för ett år sen från Tehuset Java..


19:00
Återupplivar en soppa ur frysen med lite gräddfil, pinjenötter och rosé. Blir poppis..


20:00
Blir ännu mer poppis när jag okejar efterrätt. Trippelchokladglass, banan och maräng..


Här någonstans blev jag mätt och trött och gjorde inte så mycket intressant förutom att sippa på mitt glas och frossa i tjockisar som går ner i vikt på TV för att tjäna pengar.
Övervägde ett tag att gå upp 15 kg för att ansöka och komma med, gå ner 15 kg och vinna de där 100 000 kronorna. Njaä. Men man skulle kunna ha rätt mycket skoj för dem..


Nationaldag & sommarlovets första dag

Ett mer än lyckat sammanträffande. Lyxen att få sova tills man vaknar följt av en sen frukost som avslutades med kaffe å kaka, sen var vi redo att premiärtrampa ut på äventyr.

Vallhallavägen ner till norra djurgården och runt. Pensionärsfikade och tittade på båtar och fåglar. Spanade in fina villor vid Prins Eugens Waldemarsudde och Rosendals trädgårdar (synd bara att de stavat fel på namnet..) Sammanlagt blev det 2 mil på min coola rosa pärla.



















P.s. Grymt nytt objektiv! Har saknat möjligheten till vidvinkel, förutom att ångestfyllt knäppa på kitobjektivet och bli besviken. Traderade hem ett Canon 17-55 f 2.8 och är i extas.

Den (h)årliga vårfesten

I torsdags ägde den årliga vårmiddagen och vårfesten rum på Konstfack. Vi i tvåan har haft det stora ärofyllda festfixaruppdraget det här läsåret och vårmiddagen är som en Grande Finale på allt. Temat blev hår och huvudbonader och menyn bestod av mojitos till fördrink, lyxtacos till varmrätt, moccarutor/morotskaka/godisspett till kaffet.

Mycket planerande, påhejande pch peppande och slit gav sitt resultat. Känslan efteråt när allt var undanplockat, berömmet ekade i minnet och en äntligen kunde slappna av med en dunk vin i handen är obeskrivlig.

Fint avslut på ett bra läsår och nu ska bara en sista inlämning in sen är det "sommarlov"!!
























Pärlan

Cykeln jag köpte av en gråhårig farbror i Gnesta oh sen slipade i timmar och målade om, Äntligen är den färdig och provcyklad!!

Hade svårt att bestämma vilka färger jag skulle spraya på men kunde inte ge upp den kaxiga metallic-cerise så den fick matchas med gammelrosa. Kör vidare på Pwetty in pink-temat. Uppenbarligen.










Sockervaddsyrväder & mojitos

Igår alltså.
Konstfacks stora vårmiddag och vårfest ägde rum. Den där middagen jag och några tappra kamrater planerat. Känslan som infinner sig nu är lättnad samtidigt som tomhet.

Full rulle från 10:00 med att förbereda mat, pressa lime och fixa sig själv i ordning. Sen middag med tema hår & huvudbonader, mellanfest uppe i köket och avslutningsvis dunderkalas disco fest med hippa Djs och apelsinfotboll.
Kult..

Sommarlovet har officiellt börjat (även om vi har en inlämning kvar) och många klasskamrater sprids för vinden. Skolavslutning är ett himla antiklimax!

Fotade med seriöskameran men de bilderna får vänta en stund. Lite annat som går förre i dagens prioritering.


RSS 2.0