Paus i pluggkoman

Eftersom pluggis-Sofia helt kastat in handduken till förmån för festfixar-Sofia i mitt schizofrena liv ligger jag lite efter.

Har ett reflekterande paper på 5 sidor som ska in på måndag och ett fullproppat schema med jobb och festfix tills dess. Kvar blir onsdag eftermiddag.. Dvs om någon i klassen kan ställa upp att baka efterrätten annars faller väl det också på min lott. Nejtackhelstinte.

..där av det smått obefintliga bloggandet men hittills lever jag och om jag gör det när den här galenskapsveckan är över blir det mer bilder och sånt.

Hur som helst unnade jag mig en liten paus för att kuta 5 kilometer tillsammans med några kvinnfolk från jobbet. I ursnygga twin tshirts (tshirts i par med text uppdelad på båda. Salt/vatten, kär/lek, båt/man) från Boomerang spurtade vi runt.

Jag på 34 minuter mot förra årets 38 kan jag tycka att det ändå är rätt stor förbättring och en bekräftelse på att vila i form till viss del funkar..


Kallefias cykelmekaniska

Tog tillfället i akt den lediga söndag som passerade att fila och slipa på våra cyklar. Min pärla släpade jag hem från Gnesta för någon vecka sen där jag hittade den på att blocketannons och Kalles är något 80tals åk med sjuttioelva lager färg.

Det tog sin lilla tid men nu (måndag) efter 4 timmars skruvande av delar, tejpande, sprayande och lackande är de så gott som färdiga! Tar en bild och visar skapelsen när det är ljus ute..
Peppen på cykelutflykt är obeskrivligt stor.
Gårdagens

Jobbade stängning och var inte hemma förän 20.30 igår. Lagom pepp på att gå ut och festa. Fötterna ville helst vara hemma och fira löning med en flaska rött och take away från PhiPhi Island som ligger 5 minuter hemifrån.

Tanken vara att gå ner och kolla på raggarbilar på Sveavägen efteråt men det blev youtube fest hemma istället i knät på min bästa. Lagom fredag.

Att förföras av det yttre

..var bara tvungen att lägga ner en liten melon i ICAkorgen för den hade ett så vackert skal. Undrar om de perfekt, lagom stora, jämnt fördelade ränderna är naturliga eller skapade i ett labratorie..

Hur som helst var den god och perfekt som pluggsnax ute på en filt i solen idag.En dagens i brist på annat.

I mitt huvudjust nu:
Planera, fixa, dona och sälja biljetter inför vårmiddagen på skolan, peppa på sommar och alla äventyr samt att ord för ord skriva ett paiper på 5 sidor. Blir poppis på inlämningsdagen.

- Hej Kursledar-Kajsa, jag har skrivit mina fem reflekterande sidor över kurslitteraturen i mitt huvud.
Enligt min bedömning är jag värt ett VG. Ok?

..joråsåatteh.

Fint avslut på helgen.

Blev uppmött efter jobbet av Charlie. Upp på kullen med utsikt över vatten, hagaparken, svettiga joggare och båtar med filt och varsinn god sallad.

Det är en bra plats vi tagit till våran men i takt med att gräs och odjur frodas får vi se hur länge vi kan vara där innan en liten nattlig fe får smyga sig dit med sax och insektsfällor.
Sagan om helgen som försvann

Eller försvann och försvann. Jag har jobbat fredag lördag söndag och tjänat storkovan.

Sen hade vi ju som helg tidigare i veckan och festade vi tills vi blev blå i onsdags på konstfacks vårutställning och hade söndagsmyset i torsdags på Kristi him. så det känns helt ok. Rätt bra till och med. Gillar ju mitt lilla jobb på Boomerang.

Lite instagrams från veckan / helgen och trevlig söndag på er!

 


Som en brudbukett

Är lycktigt lottad med en fin Mami som uppmärksammar dagar med namn på så här om dagen fick jag knalla över gården och in till den närliggande blomsterbutiken och hämta ut den sötaste buketten jag sett. Log hela vägen hem för jag kände mig lite som en maj-brud.

Det finns ju en anledning till varför så många väljer att gifta sig i pingst/kristihimels/maj. Omänskligt vackert i minsta vrå. Lite kallt ibland men himla vackert.

För övrigt är jag bokningsbar som fotograf om någon går i sådana tankar. Här finns min portfolio samt kontaktuppgifter.
Hej förresten!

Så himla kul med så många nya ansikten och bloggar att titta in till. Hoppas det ni ser och läser är intressant och att ni vill stanna kvar.

Vem är jag då?

Sofia: tjej på 25 vintrar/jordsnurr/bast/år. Bor i Sthlm för där finns plugget och jobbet men är uppvuxen på landet med lort under naglarna, hästar och katter. Plugget är Konstfack och extrajobbet i en fin klädbutik.

Gillar: att fotografera, att redigera, att göra grafiska grejer, typografi, tantcyklar, röda och orangea saker, att lyxa med färska blommor, fika, hänga på uteservering och höga skor.Å vem är ni då?

19 kilometer och alla guldkorn senare.

Spännande. Ytterligare ett promenadinlägg på raken men finns det något bättre sätt att upptäcka och re:upptäcka sin hemstad?

Tanken var att kolla till Norgefirandet (är ju stolt 1/4 norsk vettni..) på skansen men styrde kosan mot fika på söder istället när folk verkade röra sig där ifrån. Gamla favorit stigar på Knivsöder, Västerbron, Rålis och hem över Kungsholmen och Vasastan. Hoppade nästan runt på alla Stockholms små malmar.


Strandvägen med alla sina häftiga båtar.


Fika på Waynes. Igen.. Is-latte säsongen är officiellt invigd nu.


Hornsgatan och fönstershoppnig i alla gallerier. Blås & Knåda speciellt. Får sådan skaparlust!


Morfars favoritfågel kom och sa hej. Passande nog på en magiskt fin plats, Montelius vägen.


Fina träd att glöma bort sig i på Knivsöder (hornstull-isch)


Kärlekslåsen på Västerbron. En vacker dag hoppas jag på ett K+S lås där uppe.


Min coola kisse. Rålambshovsparken.


Från bron mellan Kungsholmen och Vasastan. Vackra hus, tågtrafik och spännande småbutiker.

Det var några av mina Stockholmskorn. Har ni några jag glömt att upptäcka?

En perfekt dag

Ledig söndag med Charlie. Äntligen! Tur att vi bor ihop annars hade vi nog inte hunnit med varann så som livet ser ut nu.

Trots att tunnelbanan är en gudagåva lyxade vi med att åka ovan jord bort till söder och fotografiska. Riktgt bra utställningar med Helena Blomqvist som dragplåster. Grym! Även om vi photoshopnördar såg några fötter som inte var förankrade i marken de skulle stå på och luddigt utklippta huvuden så lyckas hon skapa fantastiska drömvärldar som får fantasin att spinna på i hundraåttio.

Sen promenerade vi längs varenda gata i Sofo i jakt på ett fik i solen med ett ledigt bord. Vi hamnade på klassiska Waynes i Götgatsbacken. Varför pröva något nytt när det trogra funkar liksom?

Efter lite klädspan tog vi beslutet att promenera genom Gamla stan, Kungsan, in på Gallerian och klämma lite på objektiv (vinna lite på triss kanske?) och sen hemåt. 6 kilometer senare unnade vi oss söndags taco och en bortglömd flaska rosé framför Modern Family.

Vad mer kan man begära av en dag?
Somewhere where there's infinite happiness.

Kungsträdgården 28 - 04 - 2012

Alla gilllar Hermans

..sanning.
Utsikt, löjligt bra vegansk buffé, miljtänk, trevlig personal, intimt, skön mañana aura och alltid så himla GOTT!
Efter fotograferingen i kungsan gick vi dit och firade in våren och pratade sommarens drömmar och förhoppningar. Konstaterandet av att den bästa tiden faktiskt är nu.


Coco dans le jardin du roi


Sånt som mobilen snappat upp

Dwight, söndag i brödhyllan, flytande föda och måndagens 3e frukost.

Tröstkaka med Johanna på café 60, liljeholmen, trotsiga skor och Liljeholmen igen.

Spontanmys med Johanna och Karin på Vurma. Eventuellt nya favoritstället.

Så, hoppas bilderna hamnar i rätt ordning. Ibland kan de hoppa runt när jag bloggar från aiFånen.


Konsten att förena nytta med nöje

Att ta en omväg till PrisXtra för att få några fina minuter tillsammans i en park och lite extra motion. Ta nya objektivet for a spinn. Första intrycket är mer än bra :)
Att finna tid till mys

I söndags innan jobb tog vi oss tid till en pannkaksfrukost med frukt och bär, keso, valnötter och hemmagjord björnbärssylt. Snus-fint.

CocoP.s. ny kompis:

Tradera-appen är en gudagåva. Uppgraderade mig till ett 50 mm f/1.4 för typ samma pris som jag gav för "leksaksobjektivet" 50 mm f/1.8 för 2,5 år sedan.

Tänkte göra ett litet jämförelsetest senare om ni är intresserade?


Att få träffa sina småfisar

I torsdags var Ellen i stan och skulle stiga ombord på den årliga turen med Tatueringsbåten. Jag och Candy passade på att återförena 3/4 av vårat goa kostagäng över en öl/rose/irländsk kaffe/vatten/nachos.

1. Viiin, Kantarellen o bästisväskorna

2. Obligatorisk reunion-bild med kosta-sign och PetwoaLouize i våra tankar

 


Att få en favorit outfit


och vilja bo i den ett tag. Åka Longboard i den och gå på knastriga stigar på någon skärgårds ö. Just nu bär jag en annan snajdig outfit för det är jobbdag men den sommriga känslan består då Boomerang är som en liten skärgårds ö i sig själv.


Vi är fångar i tiden

Idag är en sån dag där jag stressar för att hinna ta det lugnt. Ni hör ju hur det låter. Baklänges låter det.

Springer och skyndar för att hinna med rätt tunnelbana. Tar trappor i så få kliv som möjligt för att hinna få en kort stund för mig själv hemma innan det är dags att jobba kvällen och resten av helgen.

Är jättetacksam att jag slipper bygga på min skuld till CSN och har ett jobb jag trivs med men ibland kan det kännas kämpigt. Speciellt när man ser i kalendern att det är 8 dagar till nästa lediga dag och därefter 13 dagar till nästa lediga dag.

Att jag är splittrad, tankspridd, lättretad, trött och omotiverad emellanåt är kanske inte helt konstigt men det går över. Snart sommar och jobb efter ett schema, är jag ledig då så är jag bannemig ledig och slipper flänga tvärs över stan på helst noll minuter.Valborgsmyset

När vi insåg att vi båda var lediga över valborg fattades ett spontant beslut att fara ner till Götet och hänga med det trogna lilla gänget. Klokt beslut. Trots att kollektivet förtillfället bodde i ett flyttkaos fans det gott om stjärterum. Häng på stan och sen grillpremiär och husesyn i Leions nya lägga med både loftsäng och solig innergård.

Korrt sagt så var det en fin helg och jag önskar att vi bode närmare varann. Gullhönorna.Som vanlig i dessa kreativa kretsar har kameran snurrat runt en del och minnet är blurrigt men jag tippar på att Adam, Leion, Petra, Severina och jag står bakom dessa.

east to west

En av mina fina mostrar bor ute vid havet. Hon bjuder gärna på levande musik och hemma-hotell frukost. Rekreation.


Spontanmys i kvällssolen

Jag har svårt att veta vart jag ska göra av all den här energin som bara strömmar in i takt med solens återvändo.

När Charlie slutat för dagen ringdes vi och hade på något sätt haft telepatisk kontakt för han föreslog att ta med något gottigt från Hemköp samtidigt som jag föreslog att göra kaffe i termosmugg. Sagt och gjort. Filten ner i en påse och iväg till ett nytt litet smultronställe.

Hälsningar från livsnjutarn

Vad ska man säga, sol, vänner, grillpremiär och mys.


RSS 2.0