Day 12 - what's in your bag?

Day 11 - your siblings

Näasså. Struntar i punkt 11 om syskon. Har inga så fuck off du trångsynta människa som skapat listan och antar att alla har ett eller fler syskon. 
Min BFF fo life är som en syster och som bonus även hennes storasis. Men Moset har jag redan skrivit om här.
 
Jaja. men var har jag för jox i väskan då!?
Skissblock x2, skolbok, mitt fantastiska pennskrin där allt är ordning och reda, SL-kort, plånka, lite smink, nycklar, kalender med Kalle-design på omslaget, töggömmi, handsprit och lilla livlinan: telefonen.
 
Det var det hela.
Guh så rätt på och ärligt.
 
För hur gärna jag än vill vara den där coola bruden som springer runt med vintageväska i läder som smakat på både det ena och det andra, analog kamera/dana/polaroid, det rätta iphoneskalet, en påse helylle-ekologiska nötter och en mylittlepony i väskan så nä.
 
Vem försöker vi lura? Ett försök vara realist här och inte lägga upp alla hipster coola statusprylar på bordet.
Utan bara den nakna sanningen.
Ja, jag måste på riktigt pudra näsan då och då för att behålla ansiktet.
Ja, jag har ett superblingat skal som jag fått av Mami och aj löööv it! 
Och ja, jag går visst runt med kniv på Stockholms gator och torg.. Oooppps.

Maybe I like this rollercoaster

Maybe I like this rollercoaster
Maybe it keeps me high
Maybe the speed it brings me closer
I could sparkle up your eye
 
 
 

Sommarens sista suck

jag går envist med jackan uppknäppt
solen når inte att värma hela vägen runt om mig
men det struntar jag i
baksidan förblir kall och fingrarna likaså
 
Jag vägrar kapituleta fram mina vantar
och mössan har jag gömt längst in
längst in bland alla lik
 
 
 
 
 
 

Att finna sin oas

Det här med american pancakes på söndagar är mer en regel än ett undantag hemma hos oss nuförtiden. Det är en liten oas av lugn de helger jag jobbar att få ladda med mysbrunch framför ett slött program tillsammans med min pannkaksmästare. 
 
Annars är det lätt att det går i ett. Fem dagar skola, jobbhelg, fem dagar skola, ledig helg osv. Med andra ord 12 uppbokade dagar och 2 fria på ett rullande schema. Tur att skolan är inspirerande och rolig och jobbet peppande med trevliga kollegor.
 
Hur som helst. 
Pannkakor, valnötter, keso, frukt och mammas sylt. Är bästa söndagspeppen.
 
 
 
 

Veckosummering

Slutspurt på designppgiften. Fina portar. Födelsedagsölprovning. Vernissagevin. Jobbhelg. Spontanboule. Plockmatmys. Pirogkväll.


Jag känner en viss (potatis)press

I kursen vi läser nu går vi igenom designprocessen. Från en vit låda med en lapp i och ett namn på en inredningsbutik i Stockholm till en prototyp. Efter många steg och stop på vägen ska det hela nu redovisas.
 
Idag.
Pressen.
 
Här är bilderna på min prototyp. Ett torn av askar där konsumenten kan förvara prylar hen inte vill ha framme eller visa. För även i förnäma hem topsas det öron, plackas tänder och används bettskenor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 timmar med Mami

Sänkte ambitionsnivån på skolarbete och tog en mittiveckan-paus med Mamma och hennes kollegor som åkt till huvudstaden på studieresa.
 
Hängde lite på slottet, fikade lite på stortorget och gick runt i antikshoppar i Gamla stan. Trevlig att få lite extra mamma-tid. 
 
Staty på folkets sida av slottet. De andra är tydligen en maskulin med kanoner, en feminin med trädgård och en strikt och formell.
 
Arkitekter..
 
Solen börjar kasta långa skuggor även på eftermiddagen nu.
 
 
Bästaste.
 
Yo dawg, i heard ya liked houses so a put a house in fromt of ya house
 
Klassiker. 

Med sorgekant under naglarna

Spänningen i att kliva in i en ny värld
Svart och smutsig
Fet och oljig
Tillträde på egen risk
 
Gigantiska vidunder till maskiner
Behållare och tankar från golv till tak
Ljus från trötta fönster
Och spår av tid
 
 
 
 
 
 
Ånglokstallarna, Nora
2012-09-15
 

Blå

 
 
 
 
Hej lilla stad och bullerberg.
Hej badklippan och bäverdamm.
Hej stup och sten.
 

Ut på tur

Lycka att få vakna, hoppa i stövlarna och ge sig ut och fynda. Gula kantareller, trattkantareller, lingon och blåbär. Sol i kvardröjda regndroppar, kända stigar och kaffe i termos på badberget.
 
Alltså hur glad blir man inte?!
 
Skogen med den bästa täckningen. Tre stycken telefonmaster på rad...
 
 
 
Lilla kossa-mu med lugg
 
Söta päron på väg hemåt

Day 10 - What you wore today

 
 
 
 
Matchar farfars ljusblå fjällräv med barr i blåa tretorn-stövlar. Huvtröja, torgvantar och randigt.
Skogsgangstah.

L'automne

 
 
 

Klass-tschjompisar

Nytt läsår, ny kurs och ny klass.
Eller nja, kända ansikten men ny sammansättning eftersom vi läser 2 terminer inriktning nu. Design! 
Eftersom vi är sista gänget som läser den här utbildningen så går vi i samlad trupp och plockar upp de som haft uppehåll och så. Lite som en skallgångskedja. 
 
Det är en viss trygghet att veta att en alltid har bra människor att hänga med, göra arbeten med och spåna idéer med. Ge och ta. 
 
I tisdags flängde vi runt på studiebesök hos olika formgivare och designprojekt. Lunchade på fantastiska Hermans och hade det allmännt gött i kreativt sällskap.
 
 
 
 
 

Stockholmsmatematik

 
- Om det är 1 minut tills tunnelbanan går och jag går i rulltrappan ner så hinner jag med undantag för östermalmstorg där det gäller att springa som vinden när det är 2 minuter kvar. Spar 4-9 minuter.
 
- Om jag åker från skolan och ska hem eller till jobbet, längst fram i tåget. Om jag ska till centralen och resa vidare, länst bak. Spar 3-5 minuter
 
- Om jag ska hemifrån till medis har jag 2 val: gå 7 minuter till röda linjen och byta till gröna linjen eller gå 12 minuter till gröna linjen. 
 
- Är jag sen till något och inte hinner vara i rätt ände går jag genom vagnarna, hoppar av och byter till en längre fram eller bak vid varje station tills jag är i rätt ände. Spar 3-5 minuter
 
Kan låta stressigt för vissa men jag har vant mig och blir snarare mer stressad av att vänta i rulltrappor och på tunnelbanor, gå mot folkströmmen i rusningstrafik och att hamna bakom barnvagnar när jag har brottom. 
 
 
 
 
Är det något jag älskar med Stockholm så är det pulsen och tempot. Att staden är vaken många av dygnets timmar och ändrar skepnad beroende på tidpunkt.
 
Skulle tempot bli väl högt är det inte många minuter till en lugn plats i form av en park, en utkik, en gömd hörna på ett favorit café eller in på en tom tvärgata. 
 
I <3 STHLM

Day 09 - Your beliefs

..ja jag tror ju inte på att jag gör klart listan innan nyår. Hen som spar hen har, eller hur var det nu.
Näråalltsåskämtåsido.
 
SNÄLLA, LÄS HELA.
 
Jag är döpt och konfirmerad och firar kristna högtider så som medelsvensson är och gör men jag skulle inte säga att jag i nuläget tror på någon högre makt. Ibland hade det förvisso varit behagligt att förlita sig på ödet eller att det finns någon som tar hand om en när en själv inte gör det. En extra trygghet på något vis.
 
Nä jag tror mest på att det blir vad en gör det till. Jag kan välja spår och tankesätt. Acceptera vissa saker som jag inte kan ändra på, lära sig att leva med det och försöka ändra det jag kan för att bli den individ jag vill vara. 
 
Det är lätt att skriva och svårt att genomföra. I vissa lägen går det bara inte ta ett djupt andetag och styra tankarna in på ett behagligare spår. Men då tänker jag att jag kanske måste få vara sur, tvär-arg eller ledsen en stund för att komma på vad jag ska göra åt det och gå vidare.
 
 
Avslutningsvis så tror jag i allra högsta grad på växthuseffekten och att vi måste göra något år våra avtryck på miljön. 
 
NU!
Helst igår.
 
Och att ALLA verkligen är en viktig del. Även om det bara är att återvinna sina sopor (eller bara glas och metall för den som har svårt) eller att dra ner på köttätandet till någon dag i veckan eller samåka/åka kollektivt lite mer så betyder det så himla mycket. 
 
Kan erkänna att jag är lätt livrädd för följderna som vi eller nästkommande generation får lida av. Extrema väderförhållanden, brist på mat och livsviktiga resurser, krig som en följd av brist på mat och resurser, girighet och omänsklighet. 
 
C'mon people!
Tillsammans är vi tammefan oövervinnerliga.
 
 
 

September

Sensommar.
Förhöst.
En vecka skola och jobbhelg avklarad.
1000 nya planer i huvudet och i kalendern.
 
 
 
Ska jag vara ärlig får jag mer energi på hösten än på våren. Solcellerna är laddade efter sommaren (jamenfaktiskt, Sthlm har haft några fina dagar ändå), skola och nystart kickar igång och jag ser framemot att kura ihop med tända ljus och mysdress.
 
Härligt! 
 
Kom oktober, november, december bara.
Kom så bjur jag på fika!
 
P.s. Gäller även läsare som är sugna
 
 
 

Emilia

En bebis utan styrsel på varken armar eller ben men så söt att det gör ont i ögonen. Seriöst.
 
 
 
 

Sommarlovets sista dag

Tragik.
Så hur spederas då sista dagen bäst?
På fik med alldeles för mycket fett, socker och koffein.
 
 
 
 
 
 
Och senare även på middag ute i förorten där det planerades flyttlogestik och vilka grejer som ska till vilken adress. Spänning. Låt det bli mitten på oktober snabbt!

Lördagshäng

Efter en spontan loppisrunda på stan med Johanna bestämdes det att rött vin, chips och hemma pizza var ett bra sätt att spendera kvällen på. Sagt och gjort.
 
Några favoriter ur samlingen med udda glas.
P.s. Är alla loppisar/second hand butikers stora fasa när jag förstör alla glas-set genom att bara köpa 1 glas av de jag gillar. Men vem har bestämt att man bara får vara jämnt antal i ett sällskap?
 
Väderomslag och mentalt inställd på höst. Mer orange åt folket!
 
Johanna letade ut den perfekta ostkroken och slösade den på mig för att jag skulle få uppleva dess storhet. Ställer mig fortfarande tveksam till detta påfund.
 
..och pissan blev väldigt god men inte så snygg. På det hela taget en bra lördag. 
 

The dark seeks dark

 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0