Världen genom ett vintagefilter

2013.12.27

Vaknade till en vintervit värld och nollgradigt väder. Perfekt.
 
 

Fulkonsten

 
Tillägg 2013-12-27
 
Jaja ok då.
Inlägget fick stanna men kanske kräver sin förklaring. I en kort kurs gick vi igenom konstnärlig forskning och gestaltande av undersökning. Allt inför examensarbetet som kommer nu i vår då vi ska undersöka och skriva efter konstens alla examensarbetesregler och anvisningar samt göra en konstnärlig gestaltning som på något vis är ett intro, en sammanfattning och en beskrivning av vad man undersökt. Klurigt. 
 
I den här korta prova-på kursen valde jag att undersöka något helt annat än det som exjobbet kommer handla om. Dels för att jag är så himla himla trött på att tänka akademiskt och dels för att jag såg en chans att få göra något kul. Måla, kladda och mer en lite skämtsam, ironisk underton.
 
Därför så skickade jag ut frågan på facebook vad som är den "fulaste" konsten, eller det fulaste man kan hänga på väggen. Jag fick många svar, några svarade likadant och andra svarade saker som var omöjliga att få med men det mesta ryms i tavlan som flimmrar förbi ovan. 
Det ska tilläggas att jag inte fick högsta betyg på kursen (fattades en vetenskaplig grund för undersökningen, no shit?!) och blev ifrågasatt av vår gästande lärare om huruvida jag skämtade eller ej och hur jag kunde generalisera på dette viset. 
Kände mig återigen som den dära som sitter längst bak i klassrummet och vickar på stolen. Men det är ganska befriande det med, att unna sig ett roligt projekt istället för att göra kursen efter punkt och pricka. Det var det jag behövde inför de kommande asjobbiga månaderna och jag ger mig själv ett MVG+ (..eller om vi ska gå efter GY11 ett A) för det mogna beslutet. 
Heja mig och heja fulkonsten.
 

RSS 2.0