#snyggaportar - Dublinspecial

De som följer med på instagram känner igen #snyggaportar sen förr och här i Dublin är det inga problem att hitta fler. Var och varannan kvarterskrog har en pampig entré med kakel eller trädetaljer, slingrande järnsmide och ett fyrverkeri av färg.

Gårdagen bestod av besök på Kilmainham fängelset 1,5 km utanför centrum och sen en frisk promenad tillbaka på krokiga vägar och många portar.


Dublin

Gårdagens surrealism hänger kvar som en lätt bakfyllekeps nu på morgonen.

Vi kom fram ganska sent på kvällen efter en smärtfri Ryanair-flygning och började beta av gata upp och gata ner efter ett lämpligt ställe att förtära något på. Med specialguide i form av Kalles lillebror som pluggar här stack vi in näsan på ett tjugotal pubar med livemusik och väldigt många glada irländare som låg lite före oss i festandet.
Tillslut hittade vi en pub med både hjärterum och stjärterum och tog resans första Guinness. Brödlimpa i flytande form och det ljuva gräddiga skummet på toppen. Julafton.

Hittills har Dublin känts som på film. Husen är låga, reklamskyltarna färgglada och pubarna många. Lite som en Hollywoodskapad klychebild, en kuliss och en lilleputtstad där allt är "gulligt". Puben vi hamnade på var inget undantag. Som att kliva rätt in i 90talets sitcom där bartendern är äldre, lite rund och långsam. Han äger baren med sin bror och son som då och då tittar upp ur källaren med en ny öltunna. Kvartersstammisarna hänger på de nersuttna barpallarna längst fram och i hörnet sitter ett gäng och spelar folkmusik eller steppar en liten melodi.


Denim Pouf

Idag är det vernissage på ett projekt vi jobbat med i fem veckor. Det har handlat om rumslig gestaltning och att skapa något mjukt att vila kroppen på någonstans ute på våra olika praktikplatser. Jag valde att göra det lite svårare för mig genom att addrea ytterligare en aspekt:
Jag vill inte skapa ytterligare ett skräp till den här planeten! 
 
Det yttrade sig genom att jag snävade in mig på att använda material som redan fanns i min närhet och att jag ville skapa något som jag faktiskt vill använda efter avslutad kurs. Begangnade jeans samlades in, plastpåsar från jobbet sparades och sen började mastodontprojektet att få ihop allt. 
 
Resultatet blev Denim Pouf x2
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0