Svartvit bildpoesi

Skogskyrkogården 2013.10.27

Skogskyrkogården

I helgen har Mamma & Pappa hälsat på i storstan. Vi har mest drällt omkring, ätit massa gott i tid och otid och umgåts. Vi gick en sväng på Skogskyrkogården och hälsade på mormor och morfar. 
 

20.10.2013

Den här helgen har varit fylld med jobb som vanligt och sen ett litet litet födelsedagsfirande för Kallechandro. Lördagen bjöd på lite fördrinks-bubbel och middag på Mamadou, en liten intim asiatisk restaurang på Kungsholmen. Lagom långt bort.. Sen intog vi dessert hemma i form av snaxbuffé, ännu mer bubbel och såg The Great Gatsby (alltsåherreminge vilket bildspråk, died 'n gone to heaven). 
 
Söndagen började med sconesbak, hemmahotellfrukost och paketöppnande. En annan hade ju sprungit runt och lurat i grabben att middagen på lördagkvällen var presenten. Icke då. Bok om öl, öl, en stulen reklamaffisch från fotografiska och spexiga strumpor var sedan länge inslagna och gömda i garderoben.
Efter frukost övergavs födelsedagsbarnet åt egna äventyr i Los Santos med snabba bilar och hemliga uppdrag.
 
 
 
 
 
Jajaja, extermt blandad bildkvalité men det får ni stå ut med..

DIY flapper dress

Här kommer en DIY guide på hur en kan sy en liten flapperklänning och en skulle råka bli bjuden på 20tals maskerad. Eftersom jag snabbt tappade bort mig i fransar och stygn, glömde jag att föreviga processen i pedagogiska steg men jaja. Det är ju inte kärnfysik..
 
1. Material: en klänning/linne att utgå ifrån, dragkedja, ca 7 meter fransar (mer eller mindre beroende på storlek så klart), sax, nålar, symaskin samt TÅLAMOD
 
2. Sprätta upp ena sidan och sy i en lång dragkedja. Detta för att sömmarna inte ska spricka när klänningen tas av och på.
 
3. Nåla fast fransarna och sy, en rad i taget. Se så de överlappar varann. Typ Klart!
 
 
4. Toppa med en trevlig liten make-up, ett hårband och fjäderboa. Good to go!
 
5. Bonustips: youtuba Charleston dans och impa på dansgölvet.
 
 
 
 
 
 

Petras pälsklingar

Innan vi åker ner till Gbg brukar jag alltid fundera på om jag ska ta en stor väska för att få plats med liten kissekatt tillbaka till Sthlm. Det hela slutar alltid med att jag tar en stor väska och packar alldeles för slarvigt och för mycket så det blir ingen plats över till stöldgods. Typiskt.
 
Lille rysskatten vars namn jag inte kan stava. Vatschis, Vatjis, Vaaaschitjstjs. Nä. Pass.
 
Gammlestan's Lill'bijatch, Lussekatten. Denna ståtliga mainecoon med lo-toffsar och tomteskägg klappas endast på sina villkor men då är det mys deluxe.
 
Alltså, dör så fina. 

The roaring 20's

I lördags var det finfest i Kortedala. Lill-Sevvan och Långton hade blivit ett år äldre och sånt måste ju firas.
Helst firas på teman som glitz 'n glamour, 20-tal och sassy burlesque. Magiskt ända in på småtimmen. 
 
Värdarna hade slagit på stora trumman och införskaffat spexiga detaljer och bakat de godaste morotskakemuffins/kladdkakemuffins jag någonsin ätit.
 
Maria och Severina. Den glittrigaste tjugofemåringen i Götet.
 
Di små gossarna. En skåning, en norrlänning och en smålänning. Multikulti!
 
Axl "Jocke" Rose
 
Yours truly som lämnade efter ett spår av vinröda fjädrar över halva norra Gbg (foto: Severina & redigering av mig)
 
Charles Rose
 
Fantastiska Siri som var kvällens nya bekantskap och Leion. 
 
Småtimmarnas darrhänta kamerahantering och skummrasket i köket hindrar inte charm att fastna på bild. 
 
Anton, med rätt att döda.
 
Tack för en fin helg <3

Tågluff - Köpenhamn

I sommras tågluffade jag och Kalle i två veckor genom en liten del av västra europa. Vi åkte till  Köpenhamn - Amsterdam - Brygge - Paris - Barcelona och jag är helt frälst i tågluffskonceptet. Så himla skönt att slippa flyga och förorena den här planeten ytterligare samt att alla tågstationer ligger centralt och det kan en ju inte direkt säga om flygplatser..
 
Hursomhelst. Köpenhamn.
Vi åkte tidig morgon från Sthlm och var framme vid lunch. Eftersom vi mest såg Köpenhamn som ett litet mellanstop på vägen hade vi inte planerat så mycket utan gick mest omkring planlöst. Drog streck på kartan för att se vart vi gått och försökte täcka in så mycket som möjligt. 
 
En av höjdpunkterna var ändå Stadsgraven och Christiania. Det lilla fria samhället med alla sina färger och speciella invånare. Friheten till trots så var det fotoförbud och springförbud där inne. Av förklarliga skäl.
 
Hus och dåligt väder.
 
 
 
Längs en kaj var det en sandskulpturutställning. Inträde, inhägnat osv men det hindrar ju inte ett zoomobjektiv och hål i staketet.
 
Nyhavn! Lika vackert som en föreställt sig det.
 
 
Extremt opålitligt väder. Strålande sol och linne byttes på några minuter till jacka och tröste öl under en markis.
 
 
Vi fick en kompis som ville splitta en pizza.
 
Sista dagen gick vi bort till Kongens Have och åt picknick bland odlingarna. Hashtag Livskvalité.
 
Sen for vi vidare mot Amsterdam med ett nattåg. Delade kupé med en trevlig svensk/amerikansk/spansk barnfamilj och drack öl med de två äldre.
 
 
 
 
 

RSS 2.0