Angelica

Fotostund med Angeliqe

PHOTO A DAY : SWEET

Finns det något sötare och bräckligare än några taniga, fridlysta blåsippor som nickar i vinden?
Förmodligen.. Men inte idag.

För övrigt har jag haft en svinkall men fantastisk dag med Angelica då vi hunnit med att fota varann, dricka alldeles för mycket kaffe, irra runt på skogsvägar i jakten på ett ruckel och göra olagliga intrång (fast bara lite grann).

De bilderna kommer upp lite senare i omgångar så stay tuned som man säger. Nu ska jag ut och rida en grå björn/häst som jag har till låns över helgen.


PHOTO A DAY : SOMETHING YOU BOUGHT

Nummer 18 av 30 på listan. Har förtroende för den här listan och ska försöka fullfölja den. Den kommer gå till historen som den första jag tagit mig igenom i så fall.
Det här med listor är ändå ett lite mysigt sätt att dela med sig av små bitar av sig själv, se hur andra tolkar punkterna och utmaningen att hitta en bervvlåda mitt ute i härjedalens tassemarker på fjällsemestern.

Klänningen är Mica dress från Monki. Förra året köpte jag en svart med små fåglar på som jag i princip bodde i. Gissa om jag blev glad när jag hittade samma modell fast ny färg!







P.s. Jag ser att ni är ett gäng nya som tittat in, Hej på er!
Blir varm och glad av det ni skriver. Tack.

Bytt är bytt

Byter ut avgaser mot frisk bergslagsluft. Asfalt mot mossa. Modemissbruk mot lantis-jeans från tidigt 2000-tal ( mmmh, bootcut). Plasthäst mot kallblodstravare och sambo mot kissekatt.

Bytt är bytt å kommer aldrig mer igen. Eller jo. Fast inte förrän på måndag!

Bjur på veckans godis från min Instagram feed (sofosia) så länge..


PHOTO A DAY : WATER





PHOTO A DAY : MORNING

På lediga helger är jag ett stort fan av dagens första vakna timmar. Mysa i fluffiga täcken, göra frukost länge och lägga upp fint på favoritbrickor. Avsluta med fika. På vardagar/skoldagar är det mest en pina. Klockan ringer och tjatar om alla måsten. Något jag alltid vaknar till av är cliniques underbara tre steg och juice spetsad med citron.







PHOTO A DAY : HAPPINESS

att åka skärgårdsbåt med någon.
att äta alldeles för många chokladmuffins med någon.
att promenera planlöst med någon.
att fira årsdagar med någon.

Grinda 2011-07-11






2 cool 4 school

Premiärrullade ner till jobbet idag. Öppning på en söndag och inte en kotte ivägen. Aktarejvacooljagkändemej.


Mullig.

Klädstången från IKEA heter passande nog så. Om kläderna inte får plats i garderoben måste de ju vara mulliga helt enkelt.. Eheh.
Förra helgen tog vi oss iväg till det blågula varuhuset. Helg innan löninng kan rekomenderas. Ingen kö någonstans bara massa skrikiga barn och slöa tanter men det får man räkna med jämnt. Gillar den skrangliga 99:- ställningen och att färgsortera mina gobitar.





PHOTO A DAY : SOMETHING YOU'RE READING

Lämnade nyss B-uppsattsen och massor med tråk-tråkiga böcker bakom mig. Eller tråkiga är väl att ta i. Intressanta men blir man tvungen till att läsa något för att man ska spy ut sig massa sidor text så försvinner gnistan lite. Här är den ständiga bunten med litteratur som trängs på hyllan vid sängen.

Självbiografisk, cool skönlitteratur blandat med rosa böcker med ifrågasättande texter och kurslitteratur jag inte orkat ta mig genom. Mitt ständiga dåliga samvete. Den röda boken skulle varit utläst inför ett boksemenarium i november 2010.. En annan dag.






Vår in i minsta vrå

I butiken är det sprudlande vår. Senaste kollektions släppet heter Down to earth och passande nog är det vårlökar och jord överallt. Blir lycklig av Boomerang och av vår.


Hagaparken

Fick sån energi när jag vaknade att jag snörde på mig de snabbaste skorna och gick en timme i hagaparken. Gött!


Snapshots

Imorn ska lilla B uppsatsen in. Klockan 10:00 piiiip. All vaken tid går åt att tänka på den eller till att städa som är mitt vanliga pluggångeststress symptom.

Idag tänkte jag spendera min vakna tid i konstfacks bibliotek med Coco istället och hoppas på mycket gjort. Annars är jag körd.
Mitt mantra är Tänk på vårskor, tänk på vårskor!

 


Hjerte Kaizer

Og du heiste meg til skyene, og enda lenger opp
Eg var din akrobat, og eg dalte alltid rett inn i armane dine
Me måtte vært sommerfugler om me sko ha følt oss friare
Og far stod og smilte, og vinkte, ner på bakken og såg
Men det var den gong då
Me har det ikkje sånn lenger nå

Kaizers Orchestra på Berns Salonger 16-03-2012

Fotat med iPhone 4S som ännu en gång förvånar mig över hur bra den faktiskt är. Smidigt som tusan.


PHOTO A DAY : IN YOUR BAG

Visade för inte så längesen allt det röda innehållet i min röda väska. Nu går det mer i hela eldskalan rött-orange-gult i min orangea väska som fått en ny chans efter en tid längst in i garderoben.

Idag tar vi en tur till IKEA och vad jag har med mig för nödvändigheter då ser ni ju. (handsprit! För gutts skull..)

 


Konsert tät helg

Igår: Berns salonger, öl och norsk sovjetromantisk industirock.

Idag: Peters soffa, kaffe och fanatisk virtuosgitarrist på DVD.

På måndag: cirkus och konsert med fanatisk virtuosgitarrist.


PHOTO A DAY : CLOSE - UP

Äntligen har våren kommit till innergården. Men jag minns förra året då jag gjorde samma utrop och vips så var krokusarna snötäckta så vi får väl se. Kändes himla skönt att plocka fram storkameran igen och göra något vettigt. Hoppas min kolossala ansträngning uppskattas..

För övrigt försöker jag skriva B-uppsatts om död. En vecka kvar och 13 sidor to go. När jag är klar har jag lovat mig själv att jag ska få beställa ett par vårskor. För det är ju så det funkar. Mutor och lockbeten makes the world go round.


PHOTO A DAY : WHERE YOU SLEEP

På blommiga lakan bakom ett svart drapperi.

Bloggmingel med ordsamling

Ett knasigt teater koncept bjöd in till förhandsvisning på Intiman idag. Jag var Johannas plus 1. Treater heter föreställningen och är i tre fristående delar.

Först fick vi en rundtur av teatern, scenografin och back stage, sen matade de oss med vin och wraps och sen fick vi se en scen ur teaterns ena del. Efteråt fick vi en goodie bag. Och allt förmodligen för att vi skulle blogga om allt lyx vi varit med om. Smart och billig marknadsföring..


PHOTO A DAY : CHILDHOOD

Ett litet minne från min barndom är förknippat med kexchoklad. Det var min absoluta favorit och fanns den inte i affären ja då kunde det va.

I lilla byn där jag är uppväxt låg grundskolan jag gick på ganska nära pappas jobb. Jag minns det som varje dag men det tror jag det inte var, så gick jag dit efter skolan. Svängde in på spelhörnan som låg bredvid hans jobb. Plockade på mig en kexchoklad och en päronfestis och sa med den självklara säkerheten bara en åttaåring kan ha: pappa kommer in och betalar sen. Och gick vidare.

Där satt jag sen och ritade i paint, la pussel på datorn, spelade vin quiz som de av någon udda anledning hade och byggde koja på lagret av backar och tomma vinkartonger tills det var dags för stängning. Fint..

 


Match

Ja, idag matchar jag återigen väggen i entrén. Här med supertighta jeansleggings från Boomerang, skjorta från Boomerang, sjal från Boomerang, gammal skinnjacka från Lager 157 och sliten väska från HM. Man kan ju undra vad jag ska göra idag..

Bilden under är från i måndags då vi båda matchade fint med väggen.


Doin' the NK

Provar att jobba på Boomerang NK. Lyxigt och stort! Går vilse. Men gott kaffe är det.
Ps. Har ändrat typsnittet på mobilinläggen så tryck på F5 för att uppdatera till det snyggare.


PHOTO A DAY : DAILY ROUTINE

Ja, kan tyckas ytligt och tråkigt men något jag gör varje dag (ytterst få undantags dagar) är att lägga en bra grund. Porslinshy kan köpas på burk i form utav Make up stores Cover all mix och id mineralpuder. Dyrt som skrutt i inköp men håller hur länge som helst och är det bästa för huden om man nu ska kleta på saker som inte är där naturligt.




PHOTO A DAY : YOUR SKY

Fotat på tåget Örebro - Stockholm
Underbart att få komma hem till vår och skinnjacka.

 


47 mil med tre av mina favoriter

Japp. Idag far vi söder ut mot vår och sommar (dvs Stockholm och Göteborg). Längtar efter vinter igen men tillsvidare får jag underhålla mig med alfapet, rosa feministböcker och att mys-trängas med Tonton i baksätet.

 


PHOTO A DAY : FAVOURITE

Djur.
Lucifer, mitt svarta lilla åbäke med huggtänder.
Ålder: 7,5 år fast känner sig inte en dag över 2.
Kallas: kompis, pussifer, luci och lussekissen.
Favoritsyssla: sova på den rutiga mattan under bordet i biblioteket.
Civilstatus: singel. För lat och ointresserad för att dejta. Bor med brorsan Baileys.

 


PHOTO A DAY : MAKES YOU SMILE

Att få lyxa med fina vänner en hel vecka. Sol och vindstilla 3 av 5 dagar, hyfsat de andra 2. Bastu, mat, varm choklad i värmestugan, TP frågesport, VM i ful frisyr och bara massa annat trams som man kan vänta sig..
Sista åkdagen idag så hejåhå vad här ska åkas.

 


PHOTO A DAY : SOMETHING YOU WORE

 

 


Livet i lilla byn

Idag blåste det spik och småskruvar på toppen. Jag tog det lilla lugna efter några kämpiga åk och pluggade, kollade lite tv och läste rosa bok. Nya tag imorn!


PHOTO A DAY : LETTERBOX

Utmaning att hitta en brevlåda i lilla byn.

 


PHOTO A DAY : SOMETHING YOU ADORE

Charlie.

 


Dagens små snapshots


PHOTO A DAY : BREAKFAST

 

 


PHOTO A DAY : YOU

I bilen på väg upp mot Ramundberget!

 


Sugen på utmaning.

Det snurrar en liten fotoutmaning i bloggosfären. Jag vill gärna haka på men tänkte köra en liten twist på den. Åker till snö o vinter en vecka så jag kör från mobilen så gott det går.. Kult!

 


Bästa vän i svartvitt

I exakt mitten på juni hade jag en ledig dag, mötte jag upp Moa, sminkade och stylade medan hennes hund Lily snällt väntade. Vi gick upp till utkiken som ligger nära och skrattade och bländades och svettades i solen.

Idag känns sommaren inte helt avlägsen och jag längtar efter fler lediga dagar med sol och sällskap.






RSS 2.0