<3

Jag passade på att göra en speed-fotografering med mamma & pappa under en höstpromenad genom Vasastan. Förutom att en behöver osmidiga ytterkläder och vantar är hösten en ganska tacksam årstid att fota i ändå.
 
 
 
 
 
 

Love Löv

..så att säga.
Tappra, envisa stackare som hänger kvar trots att frosten nibblar och nyper dem i tårna.
 
 
 
 

Fjärillshuset

I helgen har det varit fullt upp med besökande föräldrar från alla håll. Trevlig att få umgås och göra roliga saker tillsammans och inte bara greja med kartonger och flytt-relaterade saker. 
 
Vi började med att åka till fjärillshuset i Hagaparken där vi först möttes av ett gäng skrikiga ungar och en sköldpadda som inte syntes till. Sen, några rum och luftslussar senare kom valutan. Stora dammar med fiskar, glitter-pirayor, fjärillar som flög nära och pupp kläckning (eller vad det nu kan tänkas kallas).
 
Linsen immade igen mellan varven men här är lite av det som fastnade.
 
Kalleplutt
 
Ett stycke papegoja
 
 
Magiskt ljus
 
En glad pappa
 
Rovfisk som mest såg korkad ut.
 
Pinfärska fjärillar
 

Att bo nära vatten

Lyxen att ha brunnsviken 10 minuters promenad hemifrån går inte att beskriva. 
 
 
 
 

När hela världen blir en orange tant

Sen en tid tillbaka har jag bytt ut skinnjackan mot min orangea duffel (som jag ääälskar, Tack Sevvy!) och matchar därför hela Stockholm just nu. 
 
Eftersom jag har en enorm förkärlek till glada strumpbyxor som inte helt sällan är gula eller just oranga faller jag offer för min egenpåhittade folkgrupp, även kallad #orangeatanter. 
 
Inget jag lider särskillt utav utan jag bara väntar på att metro mode, street fashöön-bloggar och annat löst pack ska ställa sig på rad och fotografera denna eldfärgade skapelse. Kom bah!
 
 
 
 
 
 
 

9 dagar

Nu har vi bott i lägenheten 9 dagar och det börjar faktiskt likna något.


Massor kvar att göra som bygga barbänk, välja lampor till flera rum, borra i väggar, bygga hallmöbel och köpa detaljer. Men det börjar bli överskådligt.

:D


Spår av födelsedag & flyttkaos

Lördagen började med frukost och paket på sängen och sommarens sista tappra ros i en vas till födelsedags-Kalle. En uppladdning innan fika med familj och flyttrace. Många saker som ska vidare till andra hem och saker som ska in i vårat nya hem. 
 
Just som vi började få i ordning så kommer ett till lass med flyttlådor, stolar och tre stycken stora målningar. Allt det jag lagrat hemma hos mamma och pappa i ca 5 års tid. 
 
En invasion av fina vinglas, tunga glaspjäser från diverse glasbruk jag praktiserat på, mina målarprylar och allt glas jag blåst själv och vill spara på. Dvs mina saker är nu i majoritet till Kalles vilket inte är en byggsten i ett jämnställt förhållande. Eller något i den stilen. 
 
Plötsligt blev lägenheten inte så skönt avskalad och luftig utan mer pyntig och rörig. Men men. Allt är inte klart, spikat eller hugget i sten och det finns nog mycket som skulle kunna skänkas till loppis eller några glaspjäser som kan säljas. 
 
Ja, allt är ju en process. Vi kommer i ordning snart och då blir det åka av ;)
 
 
 
 
 
 

Hösten utanför fönstret

Det där trädet som växer precis utanför har sin prime time nu. Alldeles eldigt och fint.
 
 
 
 

Ett stycke ledig lördag

Idag är jag ledig, frisk, på humör och sola skiner. Så när Charlie gick till jobbet gick jag ut på tur med kameran i högsta hugg. en timme längs östra (?) kanten på brunnsviken leder till botaniska trädgården som stod i full höstprakt. 
 
En timme av podcasts och funderingar. På måndag flyttar vi och huvudet går på högvarv när det gäller logistik, inredning och vilket rum vi ska städa först, hur många fler flyttlådor vi kan tänkas behöva osv.
Värdsliga saker ni vet.
 
Hej nya halsduk i superdupermega trendigt mönster. Nästan lite för cüül.
 
Brevduveföreningens klubblokal. Typ.
 
"timotej i motljus"
 
Idyllen
 
Hej Dahlia, Hej på dej Dahlia
 
Slutligen orangeriet. Magisk byggnad. Här vill jag ha fest en vacker dag. 
 
 

Day 13 - This week

Den här veckan är den sista vi spenderar i 25 kvadratarn'n innan vi byter till lägenheten vägg i vägg.
 
Jag kommer att sakna myset med att bo trångt. Utmaningen att hitta praktiska lösningar och att lite stök är ursäktat för vissa saker får helt enkelt inte plats någonstan samtidigt som det ska bli skönt att samla några fler vuxenpoäng och få ett kök som inte ligger i nivå med huvudkudden, balkong, vardgsrum och ett gästrum/datorspelsrum/studio/atelje/walk in closet/med mera-rum.
 
Tummen upp!
 
 
Vad som händer förövrigt i veckan är att vi jobbar med textil formgivning och trycker tyg på löpande band. Hjärnan går på högvarv mest hela tiden och tänker i mönster och bilder hela tiden. 
 
 
På tisdag är det Tone&Stretch träning på balettakademin och onsdag bär det av ut på lidingö och musikal (!!!) träning. Berättar mer om det längre fram när jag vet mer och kommit igång. 
 
 
 
 
 
 
 

23:17

Trolltyg och oknytt
 
 
 
 

Hejhej minns ni mig?

Om ni vill göra mitt recept på bloggfrånvaro ta följande:

En del flyttpackning och fundering

En och en halv del skola och plugg

Samt ett rågat mått med oinspirerande gråhöst. Hösten på valhallavägen är liksom inte lika fin som den där hemma i skogen.

Jaja hur som helst. I skolan håller vi på med textil formgivning och screentryck. Hur kul som helst. Verkligen. Vill trycka coola motiv på ALLT.

Träningen är kul och i skrivande stund åker jag över bron till Lidingö till ett nytt äventyr.

 


RSS 2.0