Underbaraste!

Det finns några saker här i världen som får min hjärtebox att bara vilja hoppa ut och flyga runt i cirklar. En av dom är pandabjörnar. Totalt handlingsförlamade små teddykissar som bara käkar ogräs..

En annan sak som jag vill leva i/med/på jämt och för alltid är körsbärsblommor. Ja, jag må vara klyschig men herreminge att blommor kan vara så ljuva, fluffiga och mjuka. De skulle bara doftat lagom mjukt av sval vanilj och söt hallon. Heaven.

Så två saker på min 99 saker jag måste göra innan jag dör-lista är: fara till Kina och "semester"-jobba i pandareservat och åka till Japan någon vår.









Well, Hello there..

Lite randoms från i tisdags då sommaren var på besök och vi båda var lediga.







..hua vad jag ligger efter med bilder.

Gillar av princip inte när folk bloggar om att de inte hinner blogga. Hallå liksom. Motsägelsefullt eller vad?
Och jag borde ju då inte blogga bilder från i tisdags idag torsdag när jag har både Barcelona, Josefhine, påsk, vår i sthlm och massa annat som borde redigeras.. Logik.

Min alldeles egna sushi-chef






Omnomnom..
Kul vare men lite knixigt. Men vad är inte svårt första gången liksom?

Street style

Bara för att vädret för en gångs skull tillåter mig att vara så fashion som jag vill.


Klänning Monki, skor Converse, skärp Boomerang, väska Majorens loppis i Kosta, leggings och glajjer Hennes och Mauritz och tröjsak hittegods från en sen kväll på Wermlands Nation i Lund.

The dreamer

I'm just a dreamer but i'm hanging on
though I am nothing big to offer
i watch the birds, how they dive in then gone
it's like nothing in this world's ever still







Ibland är dagar bara för fina för att göra vettiga saker på. Önskar allt kunde stanna still lite så jag hinner med att titta upp på moln, känna på rosa blommor i Kungsan, dingla med benen vid något vattendrag och fara fram fort på asfalt och stenläggningar i ljusa kvällar.

Josefhine II







Dagens att göra lista har varit lång. Allt blev inte avbockat men det mest väsentliga som att köpa hårsnoddar, hämta ut draperiskena och njuta av livet prickades flitigt av. Mindre viktigt som att planera lektioner, göra PowerPoint, fundera ut ett föredrag om Stad och arkitektur blev kvar tills imorn. Hoppas det regnar då.


les aus

eller fåglar helt enkelt. Passar ju fint så här i påsk tider när man kanske bör tänka lite extra på djur i bur och sånt. Glad påst på er!










Skogsnymf








Vuxenpoäng!

Är att lägga en helårsskolkaffebudget på smink som faktiskt är bra för huden. Tänkte att jag ska ju drass med den ett tag så det kan ju vara lite bra att hjälpa den på traven. H&M i all ära men smink. Njae.

Extra bra var att Clinique hade någon special drive som gjorde att man fick en hel nessicär mer saker man inte visste man behövde. Någon skrubb, några krämer som expediten snällt förklarade vad man skulle ha dem till. Fakta som gick lika fort ut som in. Marcara i reseformat och ett läppstift i en färg som är perfekt på mamma så den fick snabbt en ny ägare och jag kunde känna mig lite generös tillbaka för en gångs skull.

Nöjd.
Insåg även att spisen är ett rätt bra ställe att fota produkter. Shiny!


En kul grej!

Nu har Magasinet Publik som jag fotat för blivit publicerat. Är superstolt och mallig så jag spricker över att mina bilder pryder sidorna 3, 4, 5, 6, 12, 14 och 15 samt framsidan. Tacksam över att de fick ta så stor plats i tidningen och att redigeraren haft öga för det väsentliga. Oj vad ja lätt skulle kunna tänka mig att jobba med tidningsfoto.




På resande fot.

Igen.

Den här gången till ett nytt ställe på kartan, Hultsfred!
Laddad med ljudbok, plugg och påskmust tar jag bussen ner till småland.


En dag på galoppfältet

For ut till Täbban för att krama på Moset och klappa på djur. Och SOM jag fick klappa på djur sen då! Massa massa hästar, två knähundar, en bamsebjörn till hund och så Lily då som har en skev självbild och tror hon är en knäis hon med.

Ett lopp, ett dopingtest och en macka och glass senare åkte vi hem till lilla huset på landet och fick grillad mat serverad efter en tur bland stock och sten.. Men de bilderna kommer senare. Någon måtta på bildbomber får det vara.
















Josefhine







Vanadis

mitt nya lilla paradis.
Släpade med Josie dit efter skolan igår för lite avbildning efter all utbildning. Det blev kanon så vitt jag kunde se i kameran. Hon kan ju sina grejer den där. Tills vidare får ni nöja er mer en söt tant och vår för nu ska jag till skolan och planera lektioner :S




Det där lilla extra

..den enkla ansträngningen som kan göra hela bilden ljusår bättre. Vinkeln!

Genom att vända sitt motiv till motljus/sidifrån ljus, stå på tå eller kasta sig ner bland ris och mossa blir bilden ofta mycket mer spännande. Den blir inte bara en halvkass, blek återgivning av verkligheten utan en inbjudan till en ny värld. Ibland skulle jag önska att jag vore tvåochenhalv meter lång så att det automatiskt blir en anorlunda vinkel för betraktaren. Men nu är jag inte det så det är bara att slänga sig ner med ändan i vädret och näsan i jorden.

Då kan samma vitsippor se ut så här olika från samma plats:






Om man bara är lite ambitiös och påhittig behöver man absout inte ha värstig kameran för att kunna dokumentera sina dagar i bra bilder eller göra fotografiska uppgifter i skolan. Detta är fotat med en Canon IXUS 80IS

recreation

En sambodag och andas ut dag. Ibland kan jobb-skola-praktik-lägenhetsfix bara bli lite för många saker samtidigt. Årets första longboardtur, mobilen på ljudlös, glass i hagaparken, garderobsuppdatering och massa sol. Ikväll väntar tårtmys och utgång. Tänk om alla dagar kunde vara så här..






Finaste..

(Fotat med Kalles kompakta lilla canon. Vågar inte åka med min stora.)

Mission IV

Vad får man om man sätter ihop tre gamla dansare var av en är fotograf, en sömmerska och den tredje väldigt vacker?

Jo:



Tessa

är min fasters lilla hund.








Kalas då som sagt.

Vårblommor på bordet och hemmatårta med massamassa bär och hemmakokad sylt. Det blir vår på ett helt annat sätt där ute i skogen. Tussilagon kämpar sig försiktigt upp, envisa vårbäckar tränger sig fram och geggar till och djuren blir aningens mer ystra.

I staden växer inga bommor.
I alla fal inte på eget bevåg och jag överväger starkt att kidnappa en liten blåsippsfamij och sätta i jorden nedanför vårt fönster. Börjar tro att man kanske eventuellt har ansvar eller får disponera rabatten precis utanför. De är inte helt identiska och några är mer vårdade än andra.. Hmm. Tål att ta redas på.










Tweetitweet!

NU är sadden tibaka (stort tack Pappa!) och at är i sin ordning förutom att L-tangenten verkar ha gjort sitt. Trög är den i alla fall. Förbered er på en drös komma-i-fatt-inlägg från min otroligt spännande vardag.


Hey Dorothy! I've got your shoes.

Abonenten du söker har förtillfället glömt datorsladden i Lindesberg. Kommer åter när den infinner sig i huvudstaden. Klantigt. Jaja, den hade ändå inte fått plats i väskan. Men det är lite dumt när man borde maila massa utvärderingar, VFU-planeringar och annat. Min Acer Travelmate från 07 kan ju inte direkt brilljera med sin batteritid.. Hej så länge då!

Kalas!

Ja, anledningen att jag är hemma (förutom att det är rätt trevlig och att det serveras god mat) är att mamma fyllde år i tisdags.






Lily oxford shirt och Deborah skirt från Boomerang, kavaj HM och leende från stomatol. Smycken privata.

Åter igen på landet.

Hemhemma hos mammi och pappi i Lindesberg denna helgen. Pappa hämtade mig vid tåget inne i Örebro och sen hälsade vi på dessa små sötsaker ute på Myrö Gård. Ska man äta kött någon gång då och då kan det baske mig vara riktigt gott, närproducerat och från glada lurviga små kreatur.








..hittade en kompis medans Pappa var inne bland allt som man helst inte ser. Söt och lantlivs-smuttsig. Fick inte alls vara ifred och fota kossor men det var lika bra det..


Tekniska Museet

Idag var vi på studiebesök på Tekniska Museet och inte vilket studiebesök som helst utan ett där vi skulle producera ett nyhetsprogram (nästan) helt själva! Vi fick välja roller. Redaktör, reporter, ljudteckniker, kameraman osv precis som på riktigt. Vi hade ett tight schema och tider att passa men det hela var väldigt kul och kreativt.

Programmet sändes i Öppna Kanalen tidigare ikväll på bästa sändningstid 17:40. Det finns även här men please.. Ta det för vad det är..  Vill passa på att varna för knasiga klippningar, stakningar, ojämnt ljud och små nybörjarfel. Men bortsett från det så visade det sig att vi alla är födda att bli nya Rickard Palm med team.






Artsy.

Fick ett infall igår kväll vid tiotiden och började skapa vår på naglarna. Lagom smart då det tar ett tag för x lager färg att torka men men.. Redovisning av mission IIII på eftermiddagen. Fick oförskämt bra kritik. Laddar upp kortfilmen inom kort. Hö hö..


Cherry_blossom_spring_happy_grl_87


1. Hel och ren
2. Svårast av allt: välja färger
3. Grunda. Jag valde efter mycket om och men: Isadora Vintage Mint
4. Ta en smal pensel och måla grenar. Gothic Black
5. Dutta med en lite större pensel blommor. HMs tip coat
6. Dutta i mitten på blommorna med någon rolig färg. HMs Midnigth Passion

7. Lacka med ett klart lack ovanpå för att det ska hålla.
KLART, låt torka i evigheter och var invalid resten av kvällen..

Inspiration från Youtube. Sök på Nail Art, finns massa gött.

Minigino

Vi tänkte att det kunde vara en bra idé att sysselsätta oss med att tillaga söndagsmiddag med tillhörande efterrätt i söndags. Jag tog så klart hand om det sistnämnda som den självutnämnda efterrättsmakerska jag är. Dock är vi lite oense om vad som är gott. Men efter lite komprimissande landade valet på Gino och glass. Men med lite modifikation efter smak.


450 gram frysta blåbär, en banan och två kiwisar.


Ner i småformar. Mitt miljösamvete dog lite när jag valde dessa (som vi självklart återvinner). Det ultimata hade varit såna små gratängformar de har i Halv Åtta Hos Massa Folk.




Jag smulade i ett digestivekex i varje form för att få lite mer att tugga på.


Riven choklad överst. Valde en med både vit och mjölkchoklad. Tror det finns någon som protesterat över chokladminimum annars.


In i ugnen på grill tills chokladen smält. Lite ketchup-effekten att först händer inget, sen händer inget lite mer och sen PANG är det färdigt så passa dem med vaksamt öga!

Servera med glass i lagom lass.

Bakom kulisserna

på en del utav SVT. Ännu ett kul litet uppdrag från min fina vän Adam nere i Göteborg. Bilder kommer förmodligen upp när tidningen är klar och ute.


Sniki piki..

..buh. Vart tog helgen vägen?
Har jobbat fredag-lördag-söndag vilket är otroligt kul. Gillar verkligen mitt lilla extra kneg. Träffa folk, pyssla med kläder och få göra sig lite piffig. Men nu skulle jag vilja ha min helg. Typiskt att det är söndag och alldeles för sent för att ta tag i saker jag borde gjort. Till exempel duscha. Och förbereda/packa allt som ska med till skolan imorn. Och ta hand om tvätt. Och diska. Väldigt typiskt..

Imorn är det redigering av det filmade materialet som står på schemat. Får inte glömma kameran och bandet! När vi filmade i torsdags släpade jag med min lilla rullebräda för att ha något att göra stabila åkningar med. Kunde ju inte motstå frestelsen att åka longboard inne på Konstfack. Hujedamig vad bra det rullade på betonggolvet! Blev så lycklig och ville på en gång sopa bort allt grus för hand så man kan åka på riktigt.




Sneak peak (sniki piki) på vackra Lou Lou från i torsdags.

partypepp.

Asså det här ljuset. Vet att det är mossigt och skåpmat och klycha att skriva om men Hallå! Vår liksom. När jag slutade jobbet idag (igår.. Lördag. typ.) vid 18-tiden så var det ljust ute. Solen letade sig in mellan husen och spred lite genuin lycka på asfalten.

Säga vad man vill om kalla norden och fy bubblan för vinter och allt sånt men jag tycker det kan vara så himla fint med årstider. Alla har sin charm och att man får längta lite. Att vi människor väcks till liv av solen precis som djurliv och växter. Naturen har sin gång med oss i alla fall trots att vi gör vårat allra bästa för att ignorera det faktum att vi kontrolleras av något större. Typ ett oändligt kretslopp eller något.

Oj. Djup_tjej.com. Skyller ifrån mig på den sena timmen, antalet glas vin och punch (!) i kroppen och den ljuvfa fågelsången utanför fönstret. Blir så otroligt pepp på sena nätter, soluppgång lika med hemgång och leva som om det inte fanns någon morgondag.


Blid från en otroligt fin aprildag för tre år sen i parken vid St. Lars, Lund.
Foto: Peter Carlsson

Systrami

Insåg att jag ännu inte lagt upp bilderna på Moamin. So here we go. En liten fredagstreat me to you.








Tantolunden 2010-10-06

Menkomigennurå!

Ja, visst gör det förbannat ont när knoppar brista. Speciellt när det ska vräka ner snöblandat regn och stråla sol och d-vitamin om vart annat. Förstår om våren tvekar ibland och det borde jag oxå gjort men nä. Nu står jag här med vita spritt nya (så gott som i alla fall) converse, skinnpaj och skägget i brevlådda så att säga.

Jaja. Känner en som minsann kunde gå i badtofflor och raggsockor hela vintern så jag ska inte vara den och är den. Ballerinaskor och avklippta jeans nästa!






RSS 2.0