Jul-feeling

Finns det något mer julstämmningshöjande än en hederlig julmarknad? 
Glögg, lussebullar, kransar och något litet band som jazzar loss på bjällerklonk och räven raskar. Vi hittade en på väg till Waldemarsudde.
 
På Ektorpets bakgård sprang servitriser i tomteluvor och serverade kaffe och glögg. Urmysigt. Tyvärr inte så mycket att välja på om en inte äter korv, skinka, palt och sylta men stämningen fick vi i alla fall innan vi kilade in för att kolla på Lars Jonsson utställningen. 
 
 
 
 
 

Mitt hem är min borg

Sen i mitten på oktober har jag och Charles byggt på vår gemensama borg. Det är fortfarande långt ifrån klart i alla vrår men nu börjar det bli överskådligt vad som är som vi vill ha det och vad som är kvar.
 
En gemensam stil växer fram och för det mesta är vi överens om att industri, svart, vitt, grafiskt och enkelt med roliga detaljer är grejen. 
 
I det halvkassa eftermiddagsljuset letade jag fram 4 inredningsfavoriter i det nya hemmet. 
 
Köksfönstret med växterna som tappert överlever i sina vita, udda krukor.
 
Den provisoriska lösningen för förvaring av rullbrädor blev en ganska cool skohylla. Så länge det är vinter och oåkbart väder vill säga. 
 
Kantigt, rakt, kontrastrikt och industriellt. Lööööv it.
 
I till sist då, alla vackra glaskreationer som förvarats i en bananlåda i brist på plats allt för länge. Antar att de får åka ner i sin låda som en försiktighetsåtgärd när det vankas storkalas.
 
Men som en säger: inget kalas utan kras.. Fast nä. Dålig stämning om de offras till alkoholguden alltså. 

Dear Santa,

Här kommer en liten tipslista på vad som kan ligga under granen i år. Du vet att jag helst vill ha användbara prylar till mig och hemmet. Det där med överkonsumtion är jag inte så mycket för trots att jag varit världenssuperdupersnällaste i år och förtjänar en rejäl hög med paket så räcker det med en liten symbolisk hög.
 
Kram Sofia
 
P.s. Jag är alltid i stort behov av muminmuggar och go-kaffe.
 
 
 

Änte ukey

Nu har det la blivit en på tok för lång bloggpaus igen.

Men men.

Såånt äh liivet, såånt äh liivet..

Igår kom två fina vänner över på pysselkväll. Herrarna pysslade med sandpapper och slipmaskin på balkongen medan damerna satt i köket och sydde/målade vattenfärg.
KLYYYYSCHAAA!!!

Jag och Coco ska dela bord på Konstfacksjulmarknad som är 1-2/12 och produktionen av diverse är i full gång.

Jag kommer sälja illustrationer i akvarell och tusch. Känns bra och om det blir något över kommer det säljas över blogg och Facebook för den som inte kan komma på marknaden.

Men den är en upplevelse! 150 bord (ibland 2 utställare per bord) med kreativitet. Letar man efter udda grejer, tavlor ingen annan har och smarta lösningar ska man komma dit.

Senare gled pysselkvällen över i tvspelskväll och snaxa till du dör kväll.
Lyckat!


En passande rubrik

Fredag och en jobbhelg framför mig. Hade egentligen behövt vara hemma och fixa i lägenheten. Listan med sånt som ska fixas, målas, beställas, köpas, hämtas, sprikas upp/fast kan göras hur lång som helst. ( + listan med fotojobb, skola och annat som ska prickas av. Sa jag att jag gillar listor? ) 
 
Nog för att det fungerar och ser ut som ett hem och jag trivs hur bra som helst men det ska ju gärna se ut som vårat hem också.
 
Jaja, gött med lite cash som trillar in sen och det vora synd att klaga på mitt fina helgjobb-team på Boomi. 
 
Hemma på våran gata i staaaan... Om man går ut på rätt sida av huset vill säga.
 
Hej.
 
Hej.
 
Vasaparken då det fortfarande var höst.
 
..nu bär det av ner till Nationalmuseet och introduktion till paperskrivande. 10 sidor över "jullovet" om något vi ser/fastnar för/kommer på under det här besöket. Härligt. Behöver man gå dit fler gånger kostar det 80 spänn för den som har giltigt studiebevis.. Suck. Det ska inte vara lätt inte.

Lördagsmiddagen

Lever fortfarande på minnet och kalorierna från Lördagens middag för föräldrarna. Seriöst. 
Är ett uns impad av mina och Charlies skills i köket. Vem visste att vi kunde trolla fram en trerätters bara vi fick ett ordentligt kök?
 
Jaja. Nog hypat. Men lyssna på detta:
 
Räkcoctail fast en fräschare och hippare variant än klassikern. Avocado, sugarsnaps, mango, tomat, räkor och limevinegrett
 
Fisksoppa med saffran och kräftstjärtar + nybakat morotsbröd och örtsmör
 
Och avslutningsvis en chokladbomb till tårta. En slags muterad kärleksmums med bananmos och caffelatte-mousse i lagren och vit choklad ripplad över. 
 
Asså. 
Jag får paltkoma bara jag tänker på´t.
 
De udda glasen paraderade och glänste tillsammans. 

RSS 2.0