En bukett vår från landet

 
 
Direktimporterad från Brottbytrakten

Tema : Karibien

I lördags färdigförklarade vi lägenheten och ställde till med kalas på tema Karibien. Solen hedrade med sitt sällskap och östkusten klarade helgen med heder i behåll. Bilderna är tagna i eftermiddagsljuset innan folk började droppa in och fokus låg på andra saker än att mingelfota. 
 
Stort tack alla som förgyllde kvällen med fina utstyrslar och gött häng :)
 
Vimplar och pompoms. Blogg-klyscha deluxe med andra ord.
 
Fina lilla Petra-skruttis kom med sitt entourage hela vägen från Gbg. 
 
Han den där som jag har turen att få bo/leva med. Som alltid borde sporta hatt. 
 
Balkongen invigdes och dyrkades! Fab.
 
The new improved Johan Leion! 
 
Vad äter en såndär karibian?
Mycket frukt. Obviously!

Fönsterbrädesodling

Fick ett ryck och började odla Krasse. Minns att jag och mamma brukade göra det men att det alltid tog sån tid innan det blev något eller så glömde vi vattna dem. Eller så kom vi ihåg att vattna. Båda två. Minns också att smaken inte var helt barnvänlig. 
Så varför inte ge det en ny chans? Och som ni ser hade jag fel på de flesta punkter.
Det växer så man synligt ser en skillnad mellan förmiddag och eftermiddag och är definitivt en stämningshöjare på ostknäcke.
 
 
 
På ca en vecka har man ett gött pålägg. Win!

Samlingsvolym för bildpoesi

 
 
 
 
 

Jag måste bara få lätta mitt hjärta!

Jag har precis sett klart klippet på UR där filosofiproffesson Bengt Brülde resonerar om miljö, klimat och vårt moraliska förhållande till det. Jag blir tyngd. Leendet över våren och solens återkomst fastnar i halsen när jag tänker på det facto att om ca 50 år kommer kanske den regniga sommaren följt av en mild vinter och en kall och lång vår vara definitionen av ett bra klimat.

Länge har klumpen i magen vuxit och mer och mer har jag insett vad som blir följderna av vårt välfärdsleverne. Sibiriskt klimat, ekologisk och ekonomisk kollaps, missväxt och brist på mat och sötvatten. Ja. Även här uppe i trygga Sverige. Ignoransen och naivismens förlovade land. Som Bengt uttrycker det, efter en lång och kall vinter förtjänar man inte en resa till Thailand? Eller på sommaren är det inte härligt med en grillad köttbit? Är det så farligt? Svar ja. Summan av alla ”det är väl inte så farligt” och ”men alla andra gör ju” är det som är fel och direkt farligt för vår framtida existens.

Jag tänker återigen på min framtida lärarroll och den farliga makt som ligger där i. Är det så farligt då att implementera miljötänk och sprida det budskapet? Visst man kan dra paraleller till konsekvener där unga påverkas och dragits in i en ideologi som fått förödande konsekvenser. Men de förödande konsekvenser in det här fallet kanske är till det positiva och mycket mindre förödande än om vi lärare inte tar ställning i frågan.

Jag läser en text till en semenarie i skolan. Den handlar om miljö, konsumtion, hr alla skapar för att konkurera med varandrra, personlig vinning och ingen skapar för större vinning och den goda saken. Jag lyfter blicken och undrar om det stämmer att den är skriven 1970. Det skulle lika gärna kunnat vara idag. Varför har inte mer hänt på 40 år? Gröna vågen, varför blev den aldrig en grön tsunami? Jag inser att jag redan på gymnasiet kämpade för en grön livsstil och det är snart 10 år sen. 10, 20, 30, 40, 50 år och sen är vi på 2060. Stressen över att inget verkar göras på högre nivå kommer över mig och jag är tvungen att länka Urklippet på facebook. Det måste ut. Nu och inte sen. Känslan över att det inte finns något sen är olidlig.

Rastlöshet och jag tar världen på mina axlar och springer. Snavar. 

Rädslan över att något hemskt kommer hända mina framtida och inte ens påbörjade barn är överväldigande. Ska det vara så kan det va tänker jag men ångrar mig snabbt. Familj är något jag verkligen vill ha men hjärtat vågar liksom inte. Så tänker jag på alla vänner som redan har barn som kommer få lida för vår välfärd och ignorans. Det är skrämmande och viktigt. På riktigt. Vi måste göra obekväma förändringar i vårt levene NU och inte sen. 

Bra grejer att göra:
1. SLUTA FLYGA

2. SLUTA ÄTA NÖTKÖTT

3. ENGAGERA DIG & INSPIRERA ANDRA

4. ÅK MINDRE BIL

Och Tack till er som redan är vegetarianer eller försöker, Tack till er som åker kollektivt i den mån det går och framför allt Tack till er som tänker. Tänker själv och Tänker på konsekvenser av våra val.


Var dags rum

Lägenheten börjar bli klar. Den känns rätt och den känns vi. Slutspurt och upplopp med lite lister, balkongpiff och specialsågade hyllor är det vi skjutit upp till sist och det tar vi i den analkande lediga helgen. 
Vardagsrummet är det som blev klart först och mitt favoritrum. Här är jag mest.
Närheten till balkong och friskluft, min målning på väggen, en fin stringhylla och alla vackra glaspjäser som leker med dagsljuset är några anledningar. 
 
Ett hemma-hos reportage by Angeliqe har planerats i månader så några detaljer spar jag på men här är några hörn av vardagsrummet.
 
kliché-hyllan
 
Sänghörnet med kuddberget. Tavlorna är reklamaffischer för fotografiska som jag "räddat" från tunnelbanan.
 
Mitt hörn av soffan. Målarstegen förvarar vi så länge åt Kalles pappa. Med glädje. Hoppas han glömmer bort det.
 
Glas, Glas, Glas. Vad mer behöver jag säga..
 
Som sagt. Det allra allra bästa spar jag till Angelica. Komsi komsi!

Dublin VI

 
Det suddiga och otäcka begreppet tid.
 
En stilla stund av väntan
 
eller en åktur i rasslande fart, ackompagnerad av metall mot asfalt.
 
Eller slutligen, några sekunders väntetid och ett försök att fånga känslan av en skymning sista kvällen på Irland.

Dublin V

 
Med den här bilden skulle jag kunna lura er att tro att vi mötte våren i Dublin och inte nollgradigt, vinterjacka och snålblåst.
 
Resesällskapet i en skulptur.
 
Ett gäng jättetermosar där det bryggs öl för fulla muggar... (ehe ehe ehe)
 
Utsikten från Guinness Storehouse. Som i övrigt var en ganska stor turistfälla och lång reklamfilm med gratis ölen och utsikten från högsta våningen var värt det.

Dublin IV

Fantastiska, förföriska centralperspektiv och smutsiga storstad och det fina i att gå på gator för första gången och se vad som finns i slutet på dem.
 
 
 
 
 
 

Dublin III

Ett #snyggaportar inlägg fast med bättre kvalité och tagna med storkameran.
 
 
 
 
 
 
En snygg entré gör allt.

Dublin II

En turistfälla vi besökte var Kilmainham Gaol, ett fängelse som har ett stycke Irländsk historia i sig. Guiden vi fick berättade på bred dialekt både passionerat och sakligt om lite av det som hänt innanför murarna. Påskupprorsmakare som straffats, barn som stulit bröd och fått sitta bakom lås och bom i 14 dagar och att fängelset använts till inspelningar av film och musikvideo. Helt klart värt!
 
 
 
 
 
 
 
 

Dublin I

Att lägga 12% av bagagevikten på att släpa med systemkameran till Dublin visade sig vara ett klokt beslut. Att bara vandra omkring och se staden, arkitekturen, människorna var berikande och som en liten nystart på något jag inte visste behövde nystartas: Mitt fotointresse
 
Resans första brödlimpa.
 
En av många färgsprakande gator.
 
Livin' on the wild side..
 
 
Trapp och böcker som vi hittade när vi på villovägar tog oss tillbaka till city efter besök på turistfälla.
 
Skabby chic. Lite överallt.

RSS 2.0