I Bergianska botaniska trädgården 2

Det är inte varje dag man hinner med att besöka Medelhavet, Sydafrika, Australien, Kalifornien och Tropikerna. Alltsammans för den ringa summan av 50 kr/person. Väldigt värt om man är trött på höst och vinter lite längre fram.
I Bergianska botaniska trädgården

Mami och Papi bestämde sig för att göra en liten söndagstrip till huvudstan och gratta Charlie i efterskott och se hur vi har det på våra 25. Vi passade på att flanera i Botaniska Trädgården och se växthuset med de olika klimatrummen. Fika, äta lunch och fika. En väldigt mysig dag och jag är glad att vi bor så 'nära' nu för tiden.


La familia


Något spejsat träd uppe på en kulle där man hade utsikt över hela brunnsviken.


Sour cream onion chips i en buske?


Mio bello


En dahlia. Jättefin växt som växer sig 160 cm hög och har stora vackra blommor i olika färger. Till mitt stora förtret tål den ej frost och lökarna den så vackert spirar ur måste grävas upp för att överleva. Inget till min rabatt alltså. :Ci två år och etthundrafyrtioen dagar

Jag får rynkor i förtid för att du får mig att le så mycket.
Utkast: Okt. 28, 2011

Jag är ju inte den som har för vana att blogga långa krönikor men den här fredagen får bli ett undantag bara för att det handlar om en så viktig sak, Civilkurage.

På väg hem från en större matbutik lite längre bort gick jag i en stor vägkorsning förbi en kvinna som vinglade i sina höga klackar och såg allmännt felplacerad ut. Medan jag lydigt väntade på grön gubbe studerade jag hur hon försökte stå still, hur knäna liksom vickade till då och då och hur hon inte gick över sitt övergångsställe när det var grönt.

Jag funderade på om jag skulle gå fram och fråga hur läget var. Trafiklyset slog om. Ska jag-ska jag inte? Nu eller aldrig!

Nä. Min cyniska, bittra djävul på axeln sparkade mig på örat och sa att hon nog säkert gått fel på väg från förfesten till O'learys. (Visst, men så fel? Och var hon inte lite väl ung för att hänga på O'learys?) Skåpbilen bredvid och människorna en bit bort är säkert hennes vänner. De har koll. Hon är nog bara lite fylle/åksjuk. (Klockan tjugo i åtta? ..jag börjar väl bli gammal..) så jag gick vidare med mina helg-matkassar fyllda med exotiska frukter och lyxkaffe.

Så här i efterhand skäms jag över mitt agerande och min feghet. Vad var jag rädd för egentligen? Att inte kunna springa där ifrån med mitt ekologiska o'boypulver och min frukostjuice om något skulle gå snett med människorna i närheten? Det är ju inte så att jag svälter ihjäl utan de där grejerna. Det går att handla igen. Surt, men det går.

Hade inte jag velat att någon ställde ner sina matkassar med omsorgsfullt utvalda varor om jag behövde hjälp?
Om jag plötsligt blev sjuk på tunnelbanan eller hamnade mitt i något bråk?

Ibland blir jag lite konfys över min nyfunna lärarroll. Vad är den och vad är medmänsklighet? Hade det varit på ett skolområde hade jag inte tvekat en sekund på att gå fram till henne. Vad var skillnaden nu då?

Och på tunnelbanan om någon tonåring inte har vett nog att veta att man inte har leriga skor på sätet mittemot, var går gränsen mellan medmänniska och gnälltant? Har jag rätt att säga ifrån bara för att jag inte gillar det tänk om någon inte gillar min orangea duffel, ska den då bara få yttra det utan vidare? Vart går våra gränser och regler som vi har så gott om?

När man vill säga och göra allt det man tror människor omkring en också vill göra men man är osäker på om man har ett stöd bakom sig. Eller är alla lika rädda om sitt skinn som jag var ikväll att vi helt enkelt inte bryr oss så läng vi får komma hem och ångskoka den där palsternackan vi var så sugna på och källsortera våra plastpåsar i prydliga högar.

För det där med att vara utblottad, drogad, överförfriskad och sjuk det händer ju ändå aldrig mig?
Eller..Sara

Efter godkännande av publicering från Fröken på bilderna kommer här mina favoriter från gravidfotograferingen för någon helg sen.
2011 - 10 - 25

Mötte upp en nygammal vän för att utforska nya vyer och stigar ingen av oss varit på. Valet föll på Gröndal, under Essingeleden och lite runt. Ingen av oss hade jättebra uppfattning på vart vi var men det gjorde mindre.

Trevligt att träffa någon som gått samma högstadie och gymnasium, har lite samma värderingar och erfarenheter. Tror på fler träffar med mysiga Karin! P.s. spana in hennes finfina portfolio här.
It don't matter if you're black or white

..oj vilken otroligt orginell rubrik på ett inlägg innehållande analoga, svartvita bilder. Jag är väl för kreativ ibland. (OBS! ironi) Slog på stort och klickade hem några hederliga papperskopior från Crimson.

Beställer alltid därifrån dels för att de har bra kvalité kombinerat med bra priser och för att det ligger ett stenkast från gamla hoodsen på Söder. För att slippa 34 spänn i porto åker jag dit och hämtar mina bilder. Kanske även passar på att ta en kaffe  och en dröm på ett av mina favoritcafén Kaffe och Drömmar och spana in Beyond Retros butik vid Zinken.


Göteborg, augusti 2010


Från första sommaren i Kalmar, 2009.


Min fina, raggiga lilla bonnakisse. Tasseman. Fick honom när jag var fem och i våras tackade han för sig. Är glad att jag slapp ta det beslutet. Bild från 2009


Okänd unge som leker i den stora klätterpyramiden på Skällby Gård, Kalmar. 2009


Domkyrkan i Lund, 2008


En del av charmen med att fotografera analogt är att det tar en väldans tid att få klart en rulle så man hinner glömma vad och när man fotat mellan varven. Man får ett tillfälle att minnas stunderna och uppleva den där lilla julaftonskänslan när man framkallat dem.

vilse i min mosters trädgård
Göteborg
01 - 10 - 2011

en liten tjuvis

Med bästa pepplåten i öronen blev jag precis klar med bilderna på fina Sara som vi tog för en vecka sen. Tar mig friheten att bjuda på en liten bild på en fin mage. Ibland skenar tiden iväg lite väl fort med oss. Hinner inte med..


Hey! Teacher! Leave them kids alone!

Just i detta nu håller den här sprätten lektion alldeles själv. Bara jag, 7C och egen lektionsplanering med CD-omslag som uppgift. Youtube uppe med spellista och permanenta tuschpennor i rullning. Kan gå precis hur som helst. Men det är dumt att måla fan på väggen som det heter. Det får eleverna sysselsätta sig med.


go Charlie is your birthday

we're gonna party like is your birthday..

Sockeröverdos och skattjakt. Plockgodis och film. Muffins med hjärteströssel och muminporslin. Vem sa att 25 är moget och vuxet och allt sånt?
Minnelli

Lillhästen har blivit ganska stor nu. Här och här finns lite bilder från när hon inte var så stor och kaxig.


jag hittade glömda minnen i en liten liten garderob.

I mitt flickrum, som nu mer är ett gästrum, finns en stor garderob med fönster där man kan gömma sig och betrakta världen och en liten garderob där man man gömma allt man borde städat bort. Fick för mig att jag skulle städa ut lite mer av mig själv från föräldrahemmet och rensa liten garderob.

Bland ridbyxor, tävlingskavajer och koftor fanns en del fynd. Kunde inte motstå frestelsen att prova det mesta och festa loss  i alla minnen för mig själv där uppe på övervåningen.


Att så mycket jox och grejs kunde få plast på 1 kvm kunde jag inte tro. Ni får ha överseende med mitt fake-fisheye-vidvinkel. Borde bli mäklarfotograf. Jag vet.


Fynd: Min 2 delade Gevalia-träningsoverall i VCT material (bästa!), morfars cowboysare hatt från staterna, Gäng-tröja från Kosta, Ukulele med frukt på, cüüla band pins och 30 spänn.


Dagens outfit 24 december 2007


Studentminnen i form utav text i en smuttsig mössa. Bör inte återges i bloggform.


Farfars lilla fjällräv.


2 cüül 4 schüül


Och sist men inte minst:Fotat med min (Kalles) I-was-here-kamera Canon Ixus gammal, därav ett visst mått av överredigering.

på horisontalen.

Tre dagar in i praktiken och förkylningen kommer som ett brev på posten. Jag som trodde jag utveckat ett killer-immunförsvar men ikke. Har en hemma dag med citronen och vitlöken. Har bestämt mig för att bli frisk till helgen då jag åker hem en vända och (förhoppnigsvis)  fotar en rund mage, går 7 km på bergslagsleden och myser med Lucifer. Kanske smugglar med honom till Sthlm om ingen märker något..

Peppar med en genialisk lista på Spotify som jag (eller Charlie) skulle kunna gjort med några få undantag. Men nu har vi inte det utan det är bara en väldigt lika sinnad människa som gjort det. Tur för oss.lily islet

Eller liljeholmen till vardags.

Är så otroligt lyckligt lottad som får vara på den där skolan som ligger under en bro, vid foten av ett berg intill en sjö för tredje gången. Har 7or och 9or och jag bara älskar hela bunten!

Tror att mycket ligger i att vi alla blivit ett år äldre än sist. Jag känner mig säkrare på det jag gör och i min roll, min handledare är den goaste och vi har blivit lite som ett team. Jag kör på med min lilla lektionsplanering och hon extrahjälper de som behöver mer stöd, bjuder på bullar och påminner mig om klockan.
Måste verkligen hitta en bra klocka som passar allt och som jag kan trivas i. Vart gör man det?

Vägen mellan skolan och tunnelbanan kan vara den vackraste. En promenadstig längs sjön Trekanten där man får en lagom dos av årstiderna varje dag. Bra om man bor inne i stan bland vägar och hus. Har nog skrivit om det tidigare när jag tänker efter. Men ändå..


Ja. Här skulle man ju kunna bo faktiskt.

in my turquoise zebra shoes

F.ö. ett av mina absoluta favorit par. Blir så glad av dom!

Inser att mycket har hänt sen jag bloggade sist. Här lever vi i High Speed ser ni.

Finaste Petruschca och Antonio (ännu ett favorit par. LOL. GBG-humorn är på top alltså) lämnade sitt västkustgetto och bodde några dagar på golvet hos oss. Konstigt hur man kan leva 4 pers på 25 kvm och det känns helt naturligt. Lite som att man skulle kunna bo så hela tiden utan att det gjorde så mycket. Men sen ska ju tilläggas att jag var ju den som skulle upp till praktik vid 05:30 och slapp toakö och spegelträngsel. Men ändå. Mys var det.

Igår (tisdag) blev vi bjudna på fin vietnamesisk restaurang och konsert i Globen. Tack snälla!
RED HOT CHILIPEPPERS! Magi är enda ordet jag får fram. Vågade bara ha med mig lillkameran men lite bilder ska jag väl lyckas fixa till.
kortedala madness #1

Det är ju alltid lyckat och kull med maskerad. Att se vad folk väljer att klä ut sig till, att förbereda och pyssla innan och att hjälpas åt med sminket. Festen i GBG var inget undantag. Lägg till fantastiska pizzabullar, en gosig hund, bra spellistor och lilla gänget så är festen i hamn.


Att Mr Historelärare var utklädd till Tea party rörelsen var så självklart på något sätt..


Allas vår fina Glimmande nymf.


Två tredjedelar av kvällens minare. Förundrad över att ljudnivån på festen var så hög ändå och halsen så öm dagen där på..


Kitten!!
Thinkin' out side the box?Har jag sagt att jag älskar lopps?

Jaha. Ja det kanske jag nämnt. But seriously!
Vi tog en liten spontanpromenad några gator upp och några ner och vips hamnade vi på en gata med i snitt 3 st antik/prylbod/loppis per kvarter.

Några visste väldigt väl hur och vad man kan ta betalt för sakerna andra inte så lite fynd gjordes i det som säkert kommer bli min nya favoritbutik. Samlingen med funktionella plåtburkar fick sig en påfyllning igen och två fina glas att dricka vin ur. Yay!


Udda vinglas kollektionen fick sig ett nytt Queen-bee. Slipad kristall och grönt kan det bli bättre.


En burk som väntar på att fyllas med något användbart.


Att förvara vanlijsocker i denna låter väl ganska logiskt?


Japp, en liten bild på en obetydlig del av vårat boende. Hade tänkt göra ett sånt här inlägg idag bara för att vi storstädat men det hann bli mörkt. Attans. Får se om jag hinner imorn innan sola går ner.

carpe rorem.

Mitt nya fina levnadsmotto att ha på väggen utsnidat i trä, målat i vitt och sandpapprat för att få fram den där hääärliga rustika charmen.

(..rorem betyder f.ö. Dagg på Latin. Fånga Daggen. LOL)

Insikter på tåg.

Det bästa med att resa med dig är din smarta telefon..
Och att jag alltid får en känsla av att allt ordnar sig. Come what may. Du tar hand om mig och jag tar hand om dig. Så länge det är vi är världen alltid lite mer electroswing.


RSS 2.0