Day 07 – Your best friend(s)

Är lyckligt lottad med många fina kompisar och några riktiga vänner. Det känns fel att behöva välja bara 1 för det finns en vän till varje tillfälle. 
 
Charlie - min bästbästbästa vän men ptja. Det är ju på ett annat sätt. Fusk!
 
Moa - Min bästie! Här hängt ihop sen min första dag på jorden. Typ. Grannar, lekkamrater, ridlägerbuddies, festprissar med mera. Min sistah!
 
Lilla fingänget - De som vi åker på festival med, skidsemester, firar alla de viktigaste högtiderna (valborg, midsommar och nyår) med. Som i grund och botten består av finaste Petran och Severinan, Charlies häng från plugget i Kalmar, bästa Adam från min gymnasieklass och massa respektive, kusiner och gästspelare.
 
Under fingänget gå också Fantastiska4an från Kosta. Lilla Blowjobbersarna som förutom mig och Petra innefattar AndyCandy Punkfläsk och Ellen Pellen Kantarellen. Meep meep! Vi hängde massor under ett år och ses nu för tiden endast vid utvalda tillfällen. Samma goa känsla ändån. <3
 
 
Johanna & Angelica - Mina fotobuddies. Där idéer byts och utförs. Noll prestige bara massa skoj.
 
Ida - En gymnasiekompis, danskompis och festkompis som bor kvar i hemstaden med sin superfina familj. Hade den goda smaken att gifta sig förra sommaren så en fick träffa massa gamla vänner och planera rackartyg med lillasyster Elin. Också en sån en kan smsa och träffa 1 ggr/år och det är inga konstigheter med det.
Sickna spiror! 
 
och sist men inte minst de otroligt vettiga individerna jag lärt känna på Konstfack och några kollegor jag lärt känna på Boomerang som peppar vardagen och gör det typ as-kul att göra dödsmasker, skriva pejpers, rödlappa varenda tag i butiken och tillåmed stänga butiken 20.15 en fredag.
 
Gobitar! Älskarerallihoppa!
 
 

Blommor och i-landsproblem

Ljuset i sommarjobbstunneln!
Efter 29 stängningar och 4 öppningar juni-juli gör jag näst sista dagen på sommarschemat. Nu har jag bara några strödagar och helger (cashiiizzz) i Augusti. Dör så skönt.
 
Typiskt att Kalle jobbar i veckorna och ledig på helgerna bara. Men en kan inte få allt. 
 
 
 
 
 
 
Bilder från första testrundan med Canon 17-55 mm f/2,8
(haha bara närbilder på blommor. Här har vi minsann testat allt hårt och noga)
Nöhöjd! Tradera alltså <3
 
Inför veckan i GBG har jag svårt att bestämma vilket/vilka objektiv som får följa med. Känns lite väl ambitiöst att släpa med 100 kg kamerautrustning på semestern. Så antingen då Canon 17-55 mm f/2,8 eller mitt Tameron 28-75 mm  f/2,8
 
Tameronet kommer jag längre med zoomen och det är lättare samtidigt som Canonen överlag presterat bättre och det är såhimlakul med vidvinkel igen. Snacka i-landsproblematik. Vad hade ni tagit?
 
Nä. Ut i solen nu innan jobb.

Nä någon måtta får det vara.

Raderade för första gången ett inlägg.
 
Fick en upplyftande kommentar av en fin vän från Lund som jag inte träffat på evigheter men delat some cazy nights med och Johanna den galningen gör ett helt inlägg om bara bara mig. Allt detta innan jag skrev och publicerade mitt gnällinlägg. 
 
Jag ska verkligen ta till mig allt fint och inte låta små myggor i min närhet lägga sordin på stämmningen. 
 
Åter en saker-att-se-framemot kanske?
 
1. Om knappt en timme kommer Charlie hem från minisemester i stugan. Då ska vi äta glass och pussas.
2. Imorgon innan jobb kanske jag får träffa en ny bekantskap jag verkligen vill träffa.
3. På tisdag ska jag jobba i en annan butik. Omväxling förnöjer och att sluta 19.15 är LYX
4. Onsdag/torsdag åker jag hemhem och stuvar om i alla flyttkartoner. Myser med katt och kanske rider häst.
(Någon i Linde som vill hänga/fika/fota/vadsomhelst så hör av er på sms/facebook så styr vi ngt bra!)
5. Ap-tidigt på måndag åker vi ner till GBG och hänger, avslutar med WOW. Semester liksom!!!
6. Skolan drar igång och det kmmer bli värsta bästa klassen och Design på schemat!
7. Flyttar till större. Nyper mig i armen. Men ja. Det ÄR sant och läskigt bra. Räkna med ett hemma hos reportage sen för det kommer bli bananas.
 
Lite gladare och mår lite bättre nu. Tack för reality checken!
 
 
Foto: Johanna Andersson

Mini shower

En liten träff med bästis, storasyster och en till kompis. Ute vid picknickbordet på innergården slog vi läger med mozzarellapaj, örtsås, lemonad och som final kaffe, cupcakes och småkakor.Allt gick förstås i grönt även om det mesta blev det av en slump. Tacksamt att matcha naturen runt om.
 
Solen hann vandra en lång bit över hustaken innan alla rullade vidare. Supermysigt!
 
 
 
 
 
 
 

Guide: blöjtårta - diaper cake

Finns det något amerikanskare än Baby Shower, färgkodade muffins och blöjtårtor? Nä. Typ inte. Men lite kul är det att få skämma bort sin BFF när hon har 18 år (minst) framför sig med fokus på någon annan än sig själv. 
 
Efter en stunds googlande på både baby shower var det tydligt att en diaper cake är ett måste. Så här är receptet om ni någon gång skulle få för er att baka lite blöjor.
 
1 bit kartong
tårtpapper eller ett stort vitt papper
färg, glitter och lim
1 pkt minipyttesmå blöjor
gummiband
sidenband
champange
gosedjur eller andra små presenter
 
Jag började med bottenplattan. En kartongbit från återvinningen fick en (typ) rund form. Målad med den färg som fanns och pimpad med grönt glitter. Istället för tårtpapper klippte jag mönster i ett vitt A3. Sånt vi gjorde på dagis ni vet..
 
Voalá! Valde grönt för att mommy to be älskar grönt. Säkraste kortet och så vill jag ju vara så där hipp och könsneutral och stiga utan för normer med mera med mera.
 
Steg två i processen. Rulla hårda rullar av typ alla blöjor. Alla 54 stycken. Och fäst med ett gummiband. Tejp är en typiskt dålig idé.
 
Steg tre. Få struktur och stapla. Jag valde ett mousserande vin med häst på etiketten att bygga runt. Det är ju två jockeys som ska få tillökning så att eh.. Anyways. Här kan en göra lite som en vill med 2, 3, 4 eller fler rader. Jag körde på 2 för att hålla mig innanför tårtpappret. Trä ett stort gummiband runt och peta in rullarna. 
 
Ja så kör en på så några varv och våningar. Överst där flaskan övergår i hals tog jag några som jag inte rullat ihop och fyllde ut med. Rullade ihop tre till och färste ihop med ett gummiband som en ros.
 
När de nyblivna föräldrarna lyfter på top-rosen får de en liten surprise...
 
Steg fyra är pyntandet. För att dölja de fula gummibanden fäster man sidenbandet runt. Limma eller tryck dit en knappnål. Rosetten är vikt, snurrad och sydd av resterna och fäst med en grön knappnål. Lite för bra för att vara sant är att Libero har små gröna blad på utsidan. 
 
Placera världens sötaste gosegiraff på toppen (eller nappar, snuttefilt, bitgrejer vad vet jag)
 
Ta-da! 
 
 

Day 06 – Your day

Min dag i bilder.
 
9:00 - Frukost efter Kalle gått till jobbet. 
 
10:00 - På med musik och favorit Levis-tischan från 2003. Dansar loss och diskar mastodont disken.
 
11:00 - inleder pysselprojekt. Letar kartong i soprummet och känner mig allmänt fiffig.
 
12:00 - Drar på mig en något mer anständig klädsel och cyklar till PrisXtra för att leta grejer till mitt pysslande.
 
13:00 - Återupplivar en bakpotatis från gårdagen. 
 
14:00 - Gör klart pysselprojektet och blir jätte-sketa-super-ap-nöjd. Pysselmästare deluxe.
 
15:00 - Bakar kakor. De blir inte helt som jag tänkt mig.
 
16:00 - Upp som en sol och ner som en pannkaka. Är tvungen att gå ut. Reflekterar över hur ofta en gör och ställer upp och fixar för andra, planerar events, bakar och grejar och får noll repsons. Inte ens ett nej-tyvärr-vi-är-bortresta. Besvikelsen. Känner mig liksom liten och mindre värd. 
 
17:00 - Johanna kommer och reder upp min värld och säger att kakorna visst inte alls är torra och tråkiga. Det är en vän det. 
 
18:00 till 00:30 - Charlie kommer hem, vi sparkar igång gamla Lotta-bilen och åker ut till Farsta där det bjöds på drink i sol på balkong, middag, efterrätt, kaffe, avec och flyttplanering. Strålande. Längtar till hösten lite mer nu. 
 

Day 05 – Your definition of love

De stunder jag nyligen känt mig lite extra omtyckt och älskad är
 
- När någon släpar med sig ett lass hemmagjord marmelad och blommor med massa knoppar från trädgården 20 mil i en varm bil.
 
- När någon pysslar ihop rebusar som leder till konsertbiljetter.
 
- När några vänner går ihop och fixar present och det är en röd, skinande köksmaskin som matchar brödrosten och vattenkokaren!
 
- När mina fina VFU-elever vill lära och viker mijlontals minismå origami-svalor som jag får när jag slutar. 
 
 
Sen finns det ju det omvända. De stunder där jag gjort något utöver det vanliga eller ansträngt mig för någon annan bara för att jag vill, det känns bra och jag tycker om när individen i fråga mår bra. Saker som kanske borde kännas jobbiga/tråkiga/stressiga fast när en gör det för någon annans välmående är det bara trevligt. Det är också en definition av kärlek.
 
- När heeeela lägenheten städas, minsta vrå för att några ska komma på besök ( eller bara hem från jobb) och jag vill att de trivs hemma hos mig/oss.
 
- När planeringshjärnan går på högvarv inför olika event som midsommarfesten, 25+25 festen och annat. Även där för att folk ska trivas. 
 
- Skattjakter på födelsedagar och att pyssla om när någon är krasslig. 
 
 
 
 
 

Hemma hos kungen

Ja på Drottningholms slott var det fint som snus. Engelsk vidvuxen trädgård, Fransk trädgård med struktur efter konstens alla regler och ett litet extra lusthus (slott). Och juste en egen liten Opera fanns på går'n också. Funderar på att flytta dit. Tälta på någon av gräsmattorna omgärdad av dubbla kattkissbuxbomshäckar. 
 
Vi började med en fika hemma hos mig och Kalle. Fylla på sockerdepån. 
 
Innan många steg i den fina parken. 
 
Entrén till en av lusthusets flyglar. Tänkte att Herr Kungen inte skulle sakna det utrymmet så mycket om jag flyttade in mina saker i en vrå. 
 
Ta häståvagn in till skolan. Skulle bli great success.
 
Min mappi
 
 
 
Kameraduell x2
 
 
Det finns inga dåliga väder bara extremt dumt val av kläder.. Till dessa eleganta saker bars en miniminiliten röd kreation i stretchigt tyg. 
 
 
 
Sammanfattningsvis då. Fint ställe. Ta någon skärgårdsbåt ut, ha med stora picknickkorgen och gör en heldag av att flanera och hänga i Kungens trädgård..

Lördagsturism

Vid lunch igår drällde två föräldrar in i 26 kvadratar'n på Valhallavägen. Kalle brilljerade med sina kullinariska färdigheter och jag fick fina blommor plockade i trädgården på prärien och varsamt transporterade 20 mil tillsammans med ett gäng burkar hemlagad sylt. 
 
Promenerade ner till nybroviken och hoppade på "under broarna" turen med sightseeingbåten. 1,5 timme Stockholmsguidning på vattnet. Helt klart värt det men det hade varit ett strå vassare om möjlighet att sittta ute/öppet fanns. 
 
Lite drällande runt i finkvarteren, fönstershopping, inspektion av hotellrummet och middag på Vapiano. Den där coola italienska kedjan jag lurar med alla gästande vänner och folk till.
Å de va de då va.
 
 
 
 
 
 
 

Röj

När två stycken föräldrar kommer till stan får man storstädat. Bra att få anledning att rensa och få bort det centimetertjocka dammlagret under sängen. Inte för att någon kollar där men ändå. 
 

Day 04 - What you ate today

Ammäh gu. Alla vill ju veta vad jag smackat i mig den här intressanta dagen. Oboy, c-brus, syltochostmacka och HMkatalog. Ungspannkaka och fancy glossy magazine. Fredagsmys, trocadero och flera hundra liter kaffe.


Day 03 – Your parents

Är det några som alltid, alltid ställer upp är det mina fina päron. På lördag kommer de hit och då ska jag visa mina allra bästa Stockholms pärlor. Längtar. 
 
Pappa är grillkungen som lagar världens godaste mat och är den som kör ensam till Lund tur och retur över en dag för att flytta hem mina saker. Mamma är hon som under min tävlingskarriär skjutsade mig och ponnysarna land och rike runt för att plocka hem de där åtråvärda blå-gula rosetterna och syr nätterna igenom för att jag ska ha gröna klänningar och tigerkostymer. 
 
Mami och jag hängde passande nog idag då en bekant till henne gifte sig och jag var fotograppa. Nytta med en väldig massa nöje i Nyköpings skärgård. 
 
Så här glad kan man minsann vara i Nyköping. 
 
Vähähärldens godaste pecannötpaj på ett fik vid någon kanal. Sockeruppladdning deluxe!
 
Snygga stolar och sånt. 
 
Dagen till ära var vi rätt likt klädda i blå kavajer, glada toppar och skor med rosett. 
 
Testa ljus och grejer. 
 
Åh fina skärgårdsnatur! Fäbjulös.
 
Tack för idag och ses i helgen!
 

Day 02 – Your first love

Den första kärleken kan vara så mycket.
 
 
Det kan vara den ett barn känner till ett kärt mjukdjur eller till sina föräldrar. Det kan vara den känslan en har till sitt allra bästa djur eller till en kamrat en lekt bra och mycket med.
Det kan vara den till en världens snällaste, lite för snällaste grabb som nyss börjat i samma gymnasieklass som en själv och som spelar fina låtar på sin gitarr när han inte är karate kid, bäst i sverige. Eller den till den där grabben några år senare som har dreads, lyssnar på baktakt och engagerar sig i jämnställdhet och lika villkor. 
 
Men det som egentligen betyder något är det som är nu. Den till Charlie. Den som är större än alla de andra kärlekar som passerat. Tillsammans. Oslagbart, stort och skrämmande. Och helt nytt. För aldrig har jag upplevt samma pirrande känsla sitta kvar så länge, aldrig har jag saknat någon så mycket som när han inte är där jag är och aldrig har jag tänkt helhjärtat att den här människan vill jag uppleva allt med.  
 
 
Tillägg 2012-07-17 22:05
Hittade några fina bilder (som Severina med all säkerhet knäppt) från en kväll vid Kalmar slott i augusti 2009. 
 
 
 
 

Midsommar ll

Fortsättningen på den hittils bästa helgen den här sommaren.
 
Efter sillalunch och nubbe kände vi oss djärva och plockade fram kubbspelet. Tätt följt av ännu mer bål, en spontan femkamp med fyra grenar varav den sista var frågesport där allt kunde vända. Typiskt bara att Johan som är bra på alla sporter i hela världen hamnade på samma team som Adam som är den smartaste jag vet. Kan allt gör han också. 
 
Kvällens andra outfit, efter mottot: Är det fest så är det. Punkt. 
 
Petra rev av Äpplebo gånglåt på fiolen och Adam vill inte vara sämre och feestylade i kvällsljuset på det blodröda pianot. 
 
Senare även på ananas-ukulelen. 
 
Mitt i natten anslöt Hendrik och Therese som jobbat hela kvällen. Starkt att bila från Borlänge direkt efter jobb. Det firades med att tända grillen och plocka fram de två kvarvarande pannacottorna. Resten av kvällen och detaljerna spar vi på. Men en fantastisk och magisk midsommar var det.

Day 01 – Introduce yourself

Hej.
Börjar introduktionen med att visa dagens jobb-outfit. För det är så jag rullar den här sommaren. På Boomerang i PK-huset i blå, beiga eller grå chinos med blå, blå och blårutig skjorta eller rosarandig skjorta om jag vill vara lite wildandcrazy.. Såatteh.
 
 
Annars då. Förutom att jobba på Boomerang jobbar jag på att bli bättre på att ta saker med ro, försöka se en liten minimini ljusglimt i varje förpestad och härsken situation. För varje år som passerar blir jag ändå lite bättre. Jag vill ju leva i en morfinmjuk värld och vara glad i allt och se fint och gott i allt. Tror ändå att jag kan nå mitt mål om sisådär 55 år. 
 
 
Är kreativ och lite lat. Börjar gärna med små projekt som sen blir liggande i lådan under sängen. Den som spar hen har det roliga kvar till regniga dar! Jag kan fortfarande inte bestämma mig om jag vill sjunga, dansa, måla på fritiden då jag är girig och vill göra ALLT. Helst på samma gång och vara bäst på direkten. Sån har jag nog alltid varit.
 
 
Samlar tydligen krimskrams. På muminmuggar tills mugghyllan är fylld och på böcker jag aldrig läser.
 
 
Top 3 fordon: longboard, min rosa cykel och pållehäst. Bubblare: Tjorven- Kalles pappas finbåt. 
Top 3 godis: sura körsbär, sura vattenmeloner och pärlnougaten i chokladasken på julafton. 
Top 3 månader: Maj - förväntan, efterlängtad sol och grönska. September - nystart, frisk luft och höst fashion. December - stearinljus, hemlisar, festligheter, nytt år. 
 
P.s. Är även glasögonorm vid speciellt utvalda tillfällen. Som vid bilkörning, föreläsningar och på bio. Om jag kommer ihåg dem vill säga.
 
Så. Det var lite om mig. Feel free att berätta lite om vilka ni är. 

Jag funderade lite på

..om det var dags att ta tag i en nygammal liten lista som jag aldrig börjat på. Det är ju lite kul att göra listor och utmanas att hitta något passande att fota eller redigera om en gammal bild så det passar. Tolka något förutbestämt.
 
Jag hoppas att det är lite trevligt att läsa inläggen med listor för de har ju till och med en egen kategori..
 
 
Haka gärna på om ni vill. Det är alltid kul att se hur andra tolkar och gör samma punkter. 

Saker att se framemot

Idag-
Längtar jag till min goda lunchlåda och att få komma hem till Charlie.
 
 
Imorn-
Fredag! och helg. Jobbar med min bästa namne och vi har redan bestämt att det blir godis-stängning och pommac i kylen. Jobbar sen resten av helgen visserligen men det är kortare pass.
 
Nästa vecka-
Ska jag fotografera ett mitt-i-veckan-bröllop och till helgen kommer mamma och pappa hit.
 
 
Augusti-
Bjuder på ganska många lediga dagar (hittills iaf) och det skulle vara så skönt att få läsa de där böckerna, hänga på en klippa eller bara flanera runt.
 
Sen är det Way out West och en hel vecka i GBG!! 
 
Eldkvarn spelar på Grönan.
 
 
September-
Min bästa vän kommer få tillökning. Det är stort, spännande och jättekul.
 
Skolan börjar igen och hur trött jag än var på det i Maj känns det kul att börja en ny kurs och träffa alla fina vänner igen som inte varit i Sthlm under sommaren. 
 
 
Det kändes bra att rada upp allt bra som händer och det jag har att se framemot. Annars kan det lätt kännas som att sommaren rinner iväg utan att jag hunnit smaka på den eller njutit eller laddat inför 5e terminen. 

Djur

Efter dagen på skansen kan jag nu betitla mig naturfotograf. Eller ja. Nä. Inte riktigt samma utmaning kanske när man inte behöver sitta still i timmar och vänta på en lånbent älg men likväl en utmaning att tampas med barnvagnar och överviktiga tyskar. 
 
Djuren var inte helt lätta att hitta trots att de är begränsade i sitt utrymme. Mest rumpor och en och annan svans fick vi se. Sen har varken jag eller Kalle något tålamod att vänta på djur som sitter och lurar bakom något blad. 
 
Det första djuret vi såg var denna ståtliga lilla pippi.
 
Lilla älgen. Hans kompis var supertam och flirtade med alla turister vid stängslet. 
 
Kissekatten! Och tack zoomobjekiv för att jag såg något alls.
 
Gosigos! Fast de är ju inte så söta i ansiktet egentligen. 
 
Bajs-fågel
 
Sälle!

11.07.12

Fick full service och lyxmiddag när jag kom hem från jobbet. Finaste finaste min. 
 
 
 
 
 
 
 
 

I en svunnen tid

Att få gå in i en annan värld en stund. Glömma några måsten, ska bara och borde. Bara ta in omgivningen och titta med vakna ögon på allt. 
 
 
 
 
 
 

En ledig dag

Jaha. Ledig dag alltså innan en sjudagars med heldags pass och jag har ingen aning om vad jag ska hitte på. Antingen ta tag i alla de saker som blir lidande de dagar jag jobbar och inte hinner innan jag börjar och är för trött efter.

 

Som att plocka undan högen. Den där med blandat jox som alltid ligger på sängen eller i hörnet. Som att ta tag i disken. Som att redigera bilder och filmer som jag ligger efter med. Oavslutade projekt och uppdrag som jag bara vill få bort från att-göra-listan och från mitt samvete. Kanske göra den där webkursen jag går på eller också vika tvätt..

 

Eller så gör jag saker för mig. Bara mig och mitt välbefinnande. Läsa någon av de skönlitterära böcker som jag tänkt läsa under sommaren. Kanske teckna lite, skissa på något nytt kreativt eller ordna hemma-spa och måla mina ovårdade naglar. Gå en finpromenad på stan och se om jag hittar något som fattas i garderoben.

 

Svårt val.


Yippetihoo!

Nu funkar appen även för mig.

 

Den underlättar endel fast jag nästan glömt hur och varför jag bloggade via mobilen ibland. Ett livstecken då och då när det helt enkelt inte hinns med att redigera, filosofera, kreera världens bästa och snyggaste inlägg är ju trevligt.

 

Målsättningen är fortfarande att hinna med snygg-inläggen så se mobilbloggandet som en liten bonus.. Imorn är jag helt ledig innan en 7 dagars. Kanske dags att köpa de där fotriktiga och snabba skorna.


Dag ettusennittoen

Med andra ord ca tre år sen den där festen på den där balkongen i den där småländska lilla byn Kosta. Att det går fort när en har roligt brukar det ju heta och det känns inte som tre år sen vi blev vi. Tänker jag efter och radar upp allt jag och vi hunnit med kan jag förstå att det gått tre år men annars måste jag nypa mig lite i armen.
 
Att göra årsdagarna till något lite mer speciellt är himla fint. Den första hade vi picknick vid Kalmar Slott och smälte bort i värmen, den andra åkte vi båt ut till Grinda och den trejde tänkte jag visa i bilder nu. 
 
Dagen fick en fin start med pannkakor från gårdagen och jordgubbar. Pion på bordet och juice i finglas.
 
Lite detaljer jag gillar från dagens cykelmatchande outfit.
 
 
Vi packade filt och kylväska på cyklarna och trampade ner till Djurgården och Skansen. Ingen av oss hade varit där sen medvetandets start så det var nog på tiden. 
 
Dagens superbekväma outfit. 
 
Sånna där näckrosor som bara finns i fantasin och i ompysslade dammar.
 
Ze king of ze world.
 
Mi scusa?! ..lilla tiggarfågel. 
 
Slumpen föll sig så otroligt lyckat då Hedvig visst gjorde sin Solliden-scen debut med ett gäng andra talangfulla, unga musiker från typ exakt hela världen. Ethno 2012, googla, youtuba, sök. Ruskigt bra!
 
Efter det var vi både upprymda och uttröttade av sol och vandrande. Vi slog ut vår filt och dukade upp den extremt färgkodade picknicken. 
 
Klart jag måste ha det glas som bäst matchade naglar, skor och cykel medan jag beundransvärt såg på när Kalle visade alla sina bästa trix. 
 
Sen sänkte sig solen ytterligare lite och vi kände att det var dags för ett värdigt avslut på den här dagen. 
 
Vad är då bättre än ett Gröna Lund i kvällsljus? Ingen åktur den här gången för det var några fler än vi som spenderade kvällen där. Schysst att låta dem som inte bor i stan och har säsongskort nyttja stället tänkte vi. 
 
Så det blev en Sur blå-hallon innan vi trampade hem.
 
Fantastisk tur med väder, konsert och med varann..
 
 
 

Idag är ingen vanlig dag..

För idag firar vi årsdag i förskott.
Båda jobbar på dagen D med har ledig helg nu så vi får se vart dagen tar oss.

3 år och det snurrar fortfarande i min sKalle.

Stockholm

Tog en promenix med Johanna här om dagen. Second-hand letade och hängde på bästa delen av söder. Båda hade med sig kameran och ibland kan det vara kul att se hur den andra sett och tolkat världen vid samma tillfälle. Här är Johannas bilder från samma promenad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
'

Bildsvit tillägnad två glädjespridare

 
Jag kallar den
Söder & Leion trivs
 
 
 
 
 
 
 

Midsommarlunch

Bättre sent än aldrig. 
 
MIdsommarlunchen gick i traditionernas tecken med sill, potätran, ägg och nubbe. Det sistnämnda var ett genidrag utan dess like från Adams sida. Skärgårdssnaps alltså. Vad kan gå fel?
 
Oömtålig utomhusduk och kristallvas. Bra kombo..
 
Dagens första fin-outfit avbildad från ett typiskt kvinnoperspektiv. Lite gullig och chick sådär.. Hejhopp!
 
Charlies fantastiska nya skor. Love 'em!
 
Midsommarpyntad
 
Hej Fotograppa!
 
Söta Jennie plockar blommor till krans
 
De små tävlingssillarna. Kan ju inte annat än att gilla Garants förpackningsdesign.
 
Perfektion! "ja vet inte vafö ho gilla smålanns.."
 
Piratens Besk, om Petran själv får välja.
 
Till jul, påsk, fest, vardags, som lördagsgott. Pannacottan (med vegetabiliskt gelesocker) slår aldrig fel. 
 
Till jul, påsk, fest, vardags, som signaturmedodi när man storstilat seglar in på uppfarten. Lite Evert Taube slår aldrig fel. Tack vänner!
 

Den där guldkanten.

Något av ett favorit göra jag har är att äta frukost. Gör man det ordentligt är det lätt dagens bästa mål tätt följd av efterrätt..
 
Att slänga ihop en hotellfrulle hemma med allt man har och lite till, lägga upp fint, blommor på bordet, fin glasen och avsluta med kaffe är ett litet guldkantstips så här på måndagskvällen. 
 
Lite mittemot tid med sin sambo är aldrig fel. 
 
Lite kvarlevor av en Brie, frukt och tomat. 
 
Ägg. Lyx!
 
Mamis hemgjorda hallon-vinbär-rabarber. 
 
Juice i egenblåsta glas. 
 
Stulen jasmin i en flaska.
 
och så kronan på verket. Lite Zoega Blue Java och en ballerina kladdkaka.
 
 

Myrorna i skäris

Åkte på en rejäl shoppingrunda med Coco. Lilla missförståndet gjorde att vi var uppe tidigare med tuppen än det från början var tänkt och tog ett tåg ut till förorten. Bra det för väl inne på Myrorna i Skärholmen förlorade vi oss i skatter från svunna årtionden och skämmesplagg vi en gång haft själva. 
 
Lee och Fornarina-jeans med 2 cm lång gylf, syntetskjortor, musse pigg tröjor och bleka klänningar våra mammor burit tillsammans med en liten väst utav skinn på det glada 90-talet. 
Fyndade lite glas till samlingen med udda glas och två spel som kan vara roliga att hitta i någon av sommarstugorna vi sporadiskt hänger i. 
 
 
I Skärholmen lockades REAkärringarna fram i oss och olika taktiker diskuterades över en kaffe innan vi gav oss in i matchen. Visst det är ju trevligt att få betala mindre för en vara som har ett högre värde men fast nä.. Stökigt, inga storlekar och sen använder man det ändå aldrig. Fyndade hur som helst ett par haremsbyxor / bajspåsebyxor / föda Jesus & Mohammed-byxor / ja kärt barn har många namn-byxor på Monki. Bär dem med stolthet i skrivande stund så det var väl investerade pengar. 
 

RSS 2.0