Tågluff - Köpenhamn

I sommras tågluffade jag och Kalle i två veckor genom en liten del av västra europa. Vi åkte till  Köpenhamn - Amsterdam - Brygge - Paris - Barcelona och jag är helt frälst i tågluffskonceptet. Så himla skönt att slippa flyga och förorena den här planeten ytterligare samt att alla tågstationer ligger centralt och det kan en ju inte direkt säga om flygplatser..
 
Hursomhelst. Köpenhamn.
Vi åkte tidig morgon från Sthlm och var framme vid lunch. Eftersom vi mest såg Köpenhamn som ett litet mellanstop på vägen hade vi inte planerat så mycket utan gick mest omkring planlöst. Drog streck på kartan för att se vart vi gått och försökte täcka in så mycket som möjligt. 
 
En av höjdpunkterna var ändå Stadsgraven och Christiania. Det lilla fria samhället med alla sina färger och speciella invånare. Friheten till trots så var det fotoförbud och springförbud där inne. Av förklarliga skäl.
 
Hus och dåligt väder.
 
 
 
Längs en kaj var det en sandskulpturutställning. Inträde, inhägnat osv men det hindrar ju inte ett zoomobjektiv och hål i staketet.
 
Nyhavn! Lika vackert som en föreställt sig det.
 
 
Extremt opålitligt väder. Strålande sol och linne byttes på några minuter till jacka och tröste öl under en markis.
 
 
Vi fick en kompis som ville splitta en pizza.
 
Sista dagen gick vi bort till Kongens Have och åt picknick bland odlingarna. Hashtag Livskvalité.
 
Sen for vi vidare mot Amsterdam med ett nattåg. Delade kupé med en trevlig svensk/amerikansk/spansk barnfamilj och drack öl med de två äldre.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0