Allt börjar med en bra lärare

Snubblade över en så himla klockren serie nyss. Den är huvudet på spiken och även om jag bara är lärarstudent än så länge så är det ofta det här jag möts av och ett ständigt försvarande om VARFÖR jag valt det yrket trots det hårda slit och oproportioneligt låga lön det innebär. 
 
 
..och det precis det här jag vill.
Jag vill göra skillnad!
Skillnad på en nära plan genom att vara den bästa läraren jag bara kan och ett stöd, en motiverare, en vuxen trygghet när det behövs. Skillnad i ett stort sammanhang genom att prata mångfald, likabehandling, acceptans och miljö genom olika bildprojekt.
Synd bara att vår kära skolminister tagit bort rätten att få vara kreativ och den obligatioriska estetiska verksamheten så bara de som aktivt väljer får ta del av det (och då såklart inte få några meritpoäng = hur dumt som helst).
Men det sista som överger en människa är hoppet so lets make a difference!

Tågluff - Brygge

06.07.2013 - 07.07.2013
Vi rullade in i Brygge sent på kvällen efter diverse tågbyten och snubblade rätt in på det billiga hotellet bredvid stationen. Eftersom vi gjorde en avvikare till Brygge berode mest på att filmen In Bruges är så himla snyggt filmad och vi blev nyfikna helt enkelt. Så efter en stadig hotellfrukost tog vi oss an staden.
 
En helt ok första vy och inledning.
Gränder, drakar, öl och våfflor, nu förstår ju varför det blev kärlek vid första ögonkast.
 
Snygg port
 
Snygg Kalle
 
Ett must-do var att gå upp i det höga klocktornet vid torget. I filmen (som hittils varit vår enda referens) utspelar sig en stor del av handlingen där och bland annat är det en dispyt mellan en tjukk amerikan och huvudrollen ang. den fysiska ansträngningen som krävs för att komma upp i tornet.  
 
Halvvägs. det var ungefär här de ordentliga trapporna tog slut och ersattes med smala spiraltrappor och spontana kösystem mellan folk som skulle upp och ner. 
 
Men det var det ju värt! Sjukt söt stad och nästan som något hittepå.
Efter tornet kom vi på den strålande idén Lunch-öl. Med andra ord ersätta lunchen med öl. Det kändes som rätt ska att göra. When in Belgum som det heter.
 
Amsterdams kanaler i all ära men Brygge alltså.. Allt är ett mindre format, öppna kanalbåtar och charmiga guider med megafon. Mycket känns som ett spel för turister men vad gör det egentligen? När det är en liten by som lever mestadels på sin turism och ett litet ölbryggeri. 
 
Metallklapper på kullersten och ett dvagt dis av hästbajs snarare än avgaser. Byter Valhallavägen mot bajs any day!
 
 
Allt är ett hittepå! Men jag köper hela grejen bara för att det är så himla trevligt och lyckligt alltihop. 
 
Studiebesök på ölbryggeri. Lite charmigare (och en tiondel så stort) än Guiness men ungefär samma. En får kolla på lite olika kärl, maltsorter, höra lite anekdoter, utsikt på taket och sen en "gratis" öl som avslutning. 
 
 
Hejdå Köpenhamn, Amsterdam, BRYGGE -> Hej Paris!

En rättvis jul med lågt CO2-avtryck

Då jag stundtals kan vara väldigt envis och övertalande lyckades jag övertyga (mamma att föra vidare och övertyga resten av) lilla släkte om ett tema på julklapparna i år.
 
ECO, RÄTTVISEMÄRKT, LOPPIS, JULMARKNAD eller HEMSLÖJDAT osv.
Något som på något sätt förbättrar världen snarare än att vara en del i den galna julhetsen och komsumtionen. 
Det är mycket kärlek i det temat..
..eller egna idéer som faller in under temat.

Tågluff - Amsterdam

När vi gått ca varenda gata i Köpenhamns innerstad tog vi ett nattåg till Amsterdam. Vi delade kupe med en söt liten familj och diskuterade miljö och öl och USA och sverige större delen av kvällen. Väl framme i Amsterdam letade vi upp vårat boende och gick ut på upptäcktsfärd. 
 
Det fantastiska i att se landskap glida förbi och att somna till det jämna dunket av tågräls. 
 
Första mötet med alla dessa kanaler.
 
 
Snygga portar fanns det gott om.
 
Samt cyklar. Risken att bli påkörd av en cykel var överhängande och för att citera mitt resesällskap "jagvillaldrigmerseencykeljäveltillimittliv". 
 
 
En arkitektonisk dröm.. Snett och vinnt och lutande överallt. En kunde ju tro att en gick på diverse stimnulerande substanser eller såg dåligt konstant.
 
En dag tog i en båttur på kanalerna. Det kändes som en must-do och jo absolut men efter att ha vandrat längs kanalerna i timmar kanske det var lite överflödigt.
 
Här är ett ställe där en tydligen kunde se under flest broar i Amsterdam. Runt 10 st om jag minns rätt, kunde inte räkna för alltid är det ju en turist i vägen.
 
En bra sak som båtturen förde med sig var att vi upptäckte Nemo, ett tekniskt museum med solterass, glasskiosk och utsikt över hela firkki'n Amsterdam. Hen som byggde det hade tänkt till kan en säga.
 
Gatuliv
 
 
En morgon köpte vi frukost och gick till Vondelpark och hade picknick. Självklart satt vi på sockeln till någon form utav monument av grundaren av parken. 
 
Det var en väldigt fin park.
 
 
 
Hejdå Amsterdam!
 

RSS 2.0