Roligheter på G!

Åh, allt är så spännande, pirrigt och fantastiskt roligt.. Planer, förberedelser och kanske lite vatten i öronen och över huvudet. Men det är långt till juni så det lär reda ut sig. Mer än så avslöjar jag inte. Pillutta!!
Men resultat och lite annat lär komma upp här så småningom om det är ok för inblandade parter. Kommer inte kunna hålla mig.


Finbesök

Plockade upp Elin på stationen lagom efter sovmorgon. Var tidig och passade på att vara så där svår och gå runt med kameran mitt på magen och försöka fånga ögonblick. Svårt. Det där med ögonblick kommer aldrig när man är beredd utan oftast när minneskortet ligger kvar hemma eller när man har för bråttom för att stanna och ta en bild.

Men med Elin i huvudstaden vet man att det blir en och annan morotskaka och latte så de förlorade ögonblicken gjorde inte så mycket.. Just denna kaka intogs på Konditori Kungstornet. Ett äkta mys-kondis som stannat i växten och när 60-talet ringde och ville ha tillbaka sin funkis inredning var det ingen som svarade. Eller så tryckte de på mute och ignorerade tidens gång.
Tack söta för en bra dag!

plugg, dagdrömmar och allt däremellan


Lack

På gymnasiet hade jag perioder med svart eller rött halvt avskavt nagellack på stundtals helt nedbitna naglar. Mest för att det matchade mina billiga måndagsjeans och supertrasiga svarta convese så himla bra och lite för att vara hej_jag_borstar_inte_håret_och_bryr_mig_lagom_attitydig.

Sen gick jag mest runt i preppiga koftor och blåjeans matchat med "naturligt" ljusrosa naglar. Tack och lov kom jag på bättre tankar när jag började blåsa glas med en punkare, en gothrockare och en f.d. synth poppare-trasselsudd.

Nu är jag färgglad och lyckig. Inspirerad till att skapa minikonst på naglarna gick jag och unnade mig två nya lack. Kanske blir det en färg per nagel eller något pillrigt. Får se. Kan med största sannolikhet säga att om det blir något extra ordinärt kommer ni få se..
Bara älskar de fantasifulla namnen på lack och smink.. Vem vill inte ha lite forvever nude eller ruby strass på läpparna liksom?

tjugofem

Mina söta föräldrar firar 25-årig förlovningsdag i ca 21 minuter till. Värt att uppmärksamma.
G R A T T I S!


..den här bilden är btw en utav de första jag tog med min kamera.
Lundagård, Lund 2008-10-18

Människor

Finns det något roligare än att leta motiv på gatan? Hitta spännande människor och fantisera ihop ett öde och en historia sen när man kommer hem. Jag tror dock att man vågar lite mer om man är någon annanstans än hemma. I ett annat land där man inte kan språket eller bara en annan stad där man inte har disk och tvätt och knyppling som väntar.
i hamn

..på något sätt.
Ibland kan det ju kännas som att allt går emot en, "en olycka kommer sällan ensam" som det heter. Men jag tror att det funkar andra hållet också. Börjar ett kapitel lösa sig så hakar några till på av bara farten.

Trots extrem tidsbrist (endast mitt eget fel) lyckade jag slänga ihop två filmer till två olika redovisningar och få fin kritik på båda, veckans fotoblogg på blogg.se och igår löste även molnet av oro inför sommarjobb upp sig. Kalas!

Och som grädde på moset massa finfina kommentarer och uppskattning. Får akta mig så jag inte går och spricker av lycka och självuppfyllelse.. Skulle önska att fler fick känna så här.


Passande nog bilder knäppta i Barcelonas Hamn..

Dag 18: en känsla

Har helt glömt av den lilla fotoutmaningen jag tog på mig för x antal veckor (läs månader) sedan. Fortsätter lite smått med en känsla.

En känsla av att ha världens vackraste vänner, en känsla av saknad och att vi ses alldeles för sällan och en känsla av att allt kommer ordna sig tillslut och vi kommer bo i samma lilla stad någon gång i en grön och körsbärsblomdoftande framtid. En känsla av att jag är världens cheesy:aste brud som lyssnar på Moby - in my heart i skrivande stund.

Bilder från en fin helg i Gislaved i mitten på februari.


Förutspått snökaos hindrade inte oss från att ta lill bilen ner till småland.


Ett klassiskt och episkt tre-till-tre party hade födelsedagsbarnet bestämt i förväg.


Proviantshopping i Gislaved City!


Födelsedagsbarnet himself.


Kapten Jock med äventyr i blicken.


Norrlänningen i gänget, Henkii.


Fjanton


Tusseguld och jag i våran finaste partystrass.


Handton.. LOL.


Charleeey
Fina buspojker (L)


Sjöleionpolisbåt och Smetra.

Mission III

Redovisning i detta nu:


Uppgiften var att göra en Stop Motion helt enkelt och som vanligt hade jag storslagna planer på både handling och musikmix men det får bli en annan gång. Det så kallade livet kom emellan med massa andra saker som ville hinnas med. Som att sitta modell, jobba ihop till en ny kamera (eller dator, får se vilken som brakar ihop först) och umgås med Kalles bror som var på besök i Storstan.

Musiken är Crystal Castles - untrust us, fina vibbar och sommarkänslor. Och oj vad mycket roligare det var att söndagsstäda när man fick göra en film utav det men lång tid tog det. Så långt tid att man i vissa klipp ser solen röra sig.

Det man inte har i huvudet

får man ha i benen heter det ju. Men om det man glömt inte är på gångavstång alls då? Glömde ju slänga in en bild på resultatet av Cissis magi. Det fotades ju seriöst också i ministudio med backdrop och beauty dish men dessa är tagna i garderoben/lagret på väg ut från hennes skola och på väg till jobbet..


..ja, jag vet Pose-britta nummer ett men men..

Äventyr med Cisslan

En vän till mig är snart fullfjädrad Make Up-artist och igår satt jag modell till en Beauty make up som skulle fotograferas till slutprov och grejer. Det var så himla kul och mysigt. Att få bli ompysslad och göras vacker i timmar. Fjäderlätt på handen, säkra färgval och när hon grejade med eyeliner och sånt innanför övrefransraden kändes det inte alls. Helt sinnes. Skaffa en hemsina eller smink-blogg NU flicka lilla.
(De bilderna på mig har Cissis andra modell Tilda tagit)

Den där Jord Timmen

..japp, vi släckte ner alla lampor. Stängde av datorn och snöde på oss skorna för att spana läget. Tydligen så var det inte lika många som drog sitt strå till stacken i år. Vissa lägenheter badade i ljus och affärer hade glömt att släcka ner i sina fönster. Men men.. Vårat miljösamvete är lite renare i alla fall. Man får hoppas att de källsortetar eller åker kollektivt istället. Vi gick till Ica Maxi sen, snyltade på deras ljus och unnade oss Earth Hour-godis.


Vi gör lite sport av att plocka så lite godis som möjligt. Svårt äre. Jag vann den här omgången och kanske för första gången någonsin. Stolt!

Svar till Nina

Som inte angett någon blogg jag kan svara på. Men det kanske är fler som undrar samma saker så vi kör ett kamera/teknik inlägg helt enkelt..

Jag fotar med en Canon EOS 450D, min första systemkamera som jag investerade hösten 2008. Det är en helt ok kamera som inte väger så mycket och därför får följa med lite överallt. En uppgradeing planeras men först efter lite mer extrajobb..

De objektiv jag använder är ett Canon EF 50mm f/1,8 och Tamron 28-75 f/2,8. 50millimetern är kanon, liten, lätt, billig och ger bra skärpa vid porträtt och närbilder. Nackdelen är att man inte får med så mycket om man inte kan få längre avstånd till sitt objekt.
28-75an köpte jag nu när jag skulle iväg till Barcelona och bara ville ha med mig ett objektiv som funkar lite till det mesta. Det sitter nu mer nästan permanent fast på kameran..

Jag redigerar i Photoshop CS4. Det finns så himla många bra toutorials runt om på olika bloggar och sidor så det tips jag kan ge där är att fundera lite på vad du vill göra med bilderna och sen söka på det. Mixtra lite med färgerna i olika blandningslager kan vara ett sätt att börja på..

När det gäller "Hur jag går tillväga för att ta en bra bild" så är det nog mest övning, hitta spännande vinklar och upptäcka detaljer. Böja på benen alternativt ställa sig på något högt är ett beprövat knep för att krydda till det.

Tycker det är minst lika kul att göra tidskrävande fotoprojekt i studio eller på location med smink och rekvisita som det är att bara ta med kameran på stan eller till en fikastund och knäppa lite i förbifarten. Men även om det är bilder tagna i farten så bör man fortfarande tänka lite på komposition, rörelser och riktningar. Det är ju det som gör bilden spännande att se på.

Hoppas det gav dig lite svar och att ni andra fann lite nöje i att läsa det. Fler frågor när vi ändå är igång?

..kanske gör en liten kamera och teknik flik så småning om och utnyttjar mina pedagogiska sidor..


Hos Rie

Gjorde ett litet fotojobb åt min vän Ann-Marie som är smyckesformgivare och metallhantverkare. Hela hennes hem utstrålar inspiration på något sätt. Ordnat kaos och kaotisk ordning. Pyssel och fillurer i minsta vrå. Kunde inte låta bli att knäppa lite bilder på inredningen också.

Här är för övrigt hennes hemsida om ni är nyfikna..

Boom

en boome-boomerang..

Jobbade på butiken ute i Nacka Forum idag. Ytterst trevligt må jag säga. Lagom överskådlig och ett fint och fräscht köpcenter. Men nu är jag trött i lillfötterna mina. Mysbrallan på och pizza och film-läge.
Djur

Fortsätter lite med temainlägg från Barcelonaresan förra veckan. Djur den här gången. Ulliga, gulliga, loppiga, nyfikna, trötta. Många varianter fanns det. Tack och lov hade inte de mindre önskvärda djuren vaknat till liv än. Eller så hade de vett nog att hålla sig borta.

Men oj vad jag vill ha ett djur att klappa lite på då och då. Resonera och prata med om värdsliga ting som skor, nagelack och textiler på kuddar osv.

Himmel och pannkaka!Finner inte ord över hur glad jag är över allt beröm från redaktionen på Blogg.se.
Kan denna soliga fredag toppas ännu mer?

Välkommna ska ni vara ni som trillar in. Jag hoppas ni trivs och vill stanna kvar..
/ S

Mission IILäser en kurs i rörlig bild nu. Den startade två dagar innan vi for till Barcelona så jag hann med nöd och näppe göra Mission I. Får se om den kommer ut så småning om. Vet inte riktigt vart den tog vägen..

Mission II var att göra en Artistic film på mellan 30 sec och 4 min. Utgå eller inspireras av en text eller en låt eler en dikt eller något annat inspirerande. Rätt fritt med andra ord och det var väl tur för jag filmade tisdag em under promenaden hem från skolan och redigerade igår mellan fotojobb och butiksjobb. Effektivitet och tidsbrist kan ibland kanske vara en fördel i kreativt skapande.

Barcelonas seniorer

Så många söta tanter och göbbar på samma gång har jag inte sett på länge. Maniana, maniana och äldst går först.

Ett scenario vi fick bevittna var när två inte helt smärta damer med grånat hår i jakt på en bänk i solen helt utan vidare slog sig ner bredvid ett förälskat par. Då den ena damen satt sig blev det kvarvarande utrymmet lite för litet för den andra tanten som började slå sig ner. Var på den manliga delen i det förälskade paret var tvungen att fly undan i lite lätt panik för att inte hamna under den ofantliga kroppshyddan som sakta sänkte sig mot hans ena knä.

Utan så mycket som en ursäktande blick inledde damerna sitt samtal på bänken medan paret lite lätt stötta gick därifrån. Ja.. vad säger man. Inte helt ok men det är lite skönt ändå med dessa starka spanska damer.

Så därför frå ni massa bilder på söta gubbar..
Logik.


These shoes are made for walkin'

Ja, shit vad vi gick alltså. Gick och gick och gick. Metro är för mesar och turistbussar för pensionärer. Mamma hade stegräknare på sig så facit finns men jag vet inte om jag vill veta.


I Jardins de la Ciudadela


På Antoni Gaudís gatuplattor


På stora shoppinggatan Passieg de Garcia


I Parc Güell


På lite sten


I Palacio de la música katalana


På Casa Batllós utegård


Bland kaktusarna i spännande Jardins Costa i Llobera

Bits of Barcelona

Hej igen.
Barcelona var fantastiskt! Skinnjacke-väder första dagen och de andra endast tröja och solglasögon-väder. Svensk försommar med andra ord. Vi bodde centralt och bra på fyrstjärnigt hotell (lyx!) med gångavstånd (typ, med bra skor i alla fall) till de flesta turistfällorna och stora shoppinggatan. Farligt.

Inte helt oväntat så blev det en hel del bilder. Ca ungefär 8 gb. Hoppas ni inte hinner tröttna när jag väl lagt upp de finaste. Här är ett litet urval:


Den obligatoriska moln-från-flygplan-bilden.


Det regnade i fyra dagar innan vi åkte ner. Vårfräscht!


De vita connysarna fick smaka grus och sol istället för butiksgolv.


Rätt mycket Barcelona. Palmer och terracotta.


Vy


Mitt fina resesällskap.


Yours truly med svalor i öronen.


Favorit blomman.

Husmorsskola

Inspireras av UnderbaraClara och är lite pysslig.

Det är gott med sylt. Sylt, sylt, sylt i stora lass. På macka, pannkakor och glass. Men dilemma vi ofta stöter på i butiken är att om det är studentpris så är det ca 7 % bär och resten vette katten och om det är eko, reko och massa bär ja då får man äta nudlar till. Lösningen är såklart att göra sin egen sylt!

Hur enkelt som helst med den fantastiska uppfinningen Syltsocker. Socker med pektin i som gör att det stelnar
efter behag och konserverar lite lätt. En 1 kg påse går på 19 spänn och räcker till ca 1,6 kg sylt. Sen kan man välja vilka bär eller frukter man vill och spetsa med vilka kryddor eller likörer man vill.

Vad sägs om päron, ingefära och körsbär? Eller blåbär, smultron och limoncello?
Eller varför inte vara lite vild and crazy och blanda apelsin, hallon och rom?


Jag tog det säkra kortet: björnbär


Häll det du tänkte göra sylt på i en lagom stor kastrull.
Mina bär var frusna så jag började med att värma dem lite på låg värme.


Mät upp syltsockret.


Blanda väl.


Värm under omrörning och låt sen koka kraftigt. 2 minuter för sylt och 4-5 minuter för marmelad.
Men se upp så det inte blir gelé för hela slanten.


Häll upp i fina burkar och om man klipper till en rutig liten tygbit och printar ut en ettikett är det den perfekta
gå bort presenten.. När sylten svalnar med locket på bildas ett vakuum och sen bör man förvara den mörkt och svalt så håller den tills man ätit upp den.


Mina mått: 450g björnbär från GARANT, 2.5 dl syltsocker och sen kokade det i ca 3 minuter. Hade kunnat ta kortare för nu när den svalnat är den rätt marmelandig. Men det är gott det med.

Tillykke!

Bakom min dator

ser det ut så här:
Inget man kan klaga på direkt..
Årstider, lusthus och sol.

Fynd!Hanteras varsamt..


Vad kan det vara?


ta-da!
ZEBRA av Eugen Trost, Gefle porslinsfabrik.
Ett kaffefat och en anschjett. (assiett googles anm.)


Ljufva 50-tal!
Tänkte det kunde vara fint med en liten blomma i en
svart kopp på den ena och ett ljus på den andra.

Tyvärr går kopp o fat i ZEBRA för 500-1100 :- på tradera så
det är inte att tänka på. Glad att jag vann faten för 100-lappen.

Hejrå!

Tänkte underhålla er lite med några tidsinställda inlägg nu när jag gör 
Barcelonas gator och torg osäkra.

Vet inte hur mycket tid eller tillgång jag har till internet men kommentera
och fråga på om ni känner för't så tar jag tag i det när jag är tillbaka
på lördag.

PUSS!


Fasad

Fasad. Det yttre. Det man är mån om att andra ser och trivs med.

Tänkte.. Jag har ju börjat sortera upp inläggen mer i kategorier nu. Något jag helt enkelt inte reflekterat över förut men insett är väldigt praktiskt. Och kul om man bara surfar runt på jakt efter något intressant och inte orkar bläddra igenom allt. Har ni några synpunkter på det? Eller tips på om det fattas någon kategori som skulle vara spännande?


Charity Party

Gjorde klart en affisch till en organisation som heter Party4charity idag. Deras grundtanke är att det ska vara kul att donera till välgörenhet och inte ett måste eller för att döva ett dåligt samvete. Istället organiserar de roliga event och fester där överskottet går till att borra brunnar i Eritrea som är ett av världens torraste länder. Organisationen är sprudlande ny och på initiativ av tre ekonomistudenter vid Lunds Universitet.

Om man vill göra en enkel och god gärning kan man skicka P4C donera till nummer 72672 så skänker du 20 kr (exkl operatören avgift) till brunnarna i Eritrea och Party 4 Charity. Eller spana in deras hemsida och läs lite.YES

Snart så..

I en grå och mulen värld

Kan man också hitta guldkorn.
Men det känns lite skumt och obehagligt att bara tralla som vanligt och verka oberörd när folk dör som flugor och hus är staplade på hög. Kärnkraft som läcker och allmänt bråte ligger som plockepinn. Och nu vädret..


Och bara för att det är så väsentligt för er att veta: Nu ska jag torka av skärmen med ajax, laga en toffs på en kudde, packa lite inför resan och göra en affisch till ett välgörenhetsevent i Lund.

Fredags ekipering


Dammade av den gamla rosa biker-inspirerade jackan och drog in till debaser med Karl.

Redesign by enkalle

Ja, som ni ser har det hänt en del grejer här idag. Så går det när man lämnar Kallechandro ensam hemma med BiBen medans man dricker drinkar på Tiki Room med Kollegorna på Boomerang PK.

Bra grej. Ska nog göra det fler gånger. Guld värt att komma hem vid midnatt och se att allt blivit underbart lilaskimmrande och vår-ljust. Lite mer pill kvar här och där men det får bli sen. Men vad tycks so far?

Spana in grabbens portfölj här: www.enkalle.com


Äventyr i Vallentuna

I ett spontant trollslag togs beslutet att åka hem till Marias föräldrahem och nyttja bastun. Laga mat, inta lagom med rusdrycker samt ha oerhört trevligt. På en onsdag dessutom.

Det bästa med föräldrahem eller hus/hem där någon bott en längre tid är att det finns massa spännande att titta på och göra. Instrument, djur, böcker, möbler, vitrinskåp, foton, 70-tal, bidéer och massa massa mer.

Majs-taco-soppa med chevresnacks och sen hade Marias mamma lagat en fin ananaspaj. Åh att kvällar ibland tar slut för fort och man måste springa till Roslagsbanan med fortsatt tjejsnack och andan i halsen. Men det är fint det.


Canon EOS 450D + Tamron 28-75 f/2,8

btw:

ny leksak!
Behöver jag tillägga att jag är barnsligt förtjust i det och klappar den lite då och då.
Vill citera goa Vendala: "Du är så fotonördig Sofia" Håhå vad glad och nöjd jag blev..

Gårdagens bästa beslut:

Tog Josie åt mig: "Vi byter ut lunchen mot en semla"
..sagt och gjort så stegade vi iväg till det lokala bageriet
och shoppade.

Bra beslut. De var hur goda som helst!
Mandelmassan vad hemgjord med knapriga bitar kvar och
hade en lätt ton av brända mandlar. Grädden var fint sprittsad
och toppen hade tre kanter. Precis så som ideal semlan ska vara..

Dessutom mättade den minst lika bra som en Kelda-soppa.
Värt.


Birthday party for one
Cecilia.


Dag 17: Ett ögonblick


Fröken Julie med kameran i högsta hugg när vi testade inställningar.
Imorgon ska vi Medianer dokumentara dag ett utav fyra med
föreläsningar och semenarier. Spännande. Mörkt som attan.
Hej ISO 1600 och brusredusering.

pSst.. Snart får ni se bilderna jag tog till Porträttuppgiften i skolan.
Måste bara få ett okej först.

Dag 16: Självporträtt i sv/v

Here we go again då.
Hoppas ni inte tröttnar på min nuna när det föll
sig så olyckligt att listan tyckte jag skulle lägga
upp ett självporträtt dagen efter min lilla
toa-session.Varierar med en näst intill osminkad bild.
Täng vad lite Passion Red 49 från Maybelline kan göra.
..fast det syns ju inte i sv/v kom jag på. Fail.

doomed generation.


Hade lite tid över.
Och nu när vi faktiskt har två rum passade jag på att gömma
mig i det ena en stund för att slippa dataspel..

Dag 15: Kärlek


Emmabodafestivalen 2009.

För övrigt så adressändrade vi igår.
Officiellt sambo och hemmifrån flyttad.

Klatchig och intresseväckande rubrik.

Målar naglarna i Gothic Black bara för att inte
tappa bort mig själv bland alla chinos, trench coats
och rutiga scarves på jobbet idag. Rebell.

Dricker frukostvitaminer i vinglas också. Inga ordningar.
Men om 12 dagar åker jag visst till Barcelona. Tokigt..Bilden är dock inte från Barcelona utan från en bra dag i Budapest.

Road trippin'

with my two favorite allies
Fully loaded we got snacks and supplies
It's time to leave this town
It's time to steal away
Let's go get lost
Anywhere in the USA

Let's go get lost
Let's go get lostKosta 2008-05-17
goda dagars magi.

Hej.

Bristen på internet gör det svårt att uppdatera
och bjuda på bilder från min otroligt spännande
vardag i den takt jag vill.

Men den nuvarande lägesrapporten lyder:
Installerad på 25 nya fräscha kvadratmeter med
både dusch och tvättmaskin. Snart även ett kök oxå.
Lyxen är obeskrivlig. Hej östermalm/vasastan..

I skolan jobbar jag just nu med ett fotoprojekt.
Porträtt och studio. Något jag finner väldigt kult och
givande. (snor i skrivande stund Konstfacks interwebz)

Kan lova att nästa inlägg blir mer intressant så håll ut.
Stanna kvar.

Lite BTS så länge..
RSS 2.0