Ananaspaj

To good to be true!
 
 
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
 
Blanda alla torra ingredienser och sen smöret till en ganska grynig och kletig massa. Tryck ut i en form, helst med avtagbar kant.
 
1 burk med avrunnen konserverad krossad ananas
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker (skulle kunna skippas, den blev ganska söt ändå)
1 ägg
 
Rör ihop till en smet och häll ner i formen. Skiva lite färsk ananas och lägg överst i ett spexigt mönster.
200 grader i en halvtimme. Servera med glass eller vaniljsås och några skivor färsk ananas.
 
Alltså. dör. så. gott.
 
 
 
 

Dejt med bestie & bebis

Vid lunchtid idag hoppade jag på bussen ut till skogs för att mysa lite med bebis och Moa. Klappa "min" kanin, leka med deras pansarvagn till hund och peta på diverse andra djur som bor i skogen. Hönor, tvestjärtar, syrsor, bärfisar och annat gött.
 
Försökte mig på att fota bebis, något jag har aldeles för lite erfarenhet av och vill bli bättre på. Bebisen i fråga har för tillfället noll koll på sin själv och ligger inte still så länge så det blev mest sudd och knäppa bilder, fast sjukt söta. Värt att spara på till studentplakatet.
 
Passade även på att stöka ner deras kök genom att baka ananaspaj. Något jag annars aldrig får göra då jag har en ananas-hater här hemma.. 
 
Men shajze vad god den blev. Det receptet kan nog omvända den segaste motståndaren.  ;)
 
På det hela taget en urmysig eftermiddag med slappt häng och mys. Sånt där häng då man bara är utan att egentligen göra något och sånt häng där man kan pyssla med två olika saker (baka paj/amma, leka med hund/torka bajs) och ändå umgås.. Fint äre. <3
 
 
 
 
 
 

Intensitet

 
Johanna igen.
 
Kommer på att jag gillar utmaningen med fotografi och ljus. Att hitta rätt vinklar och skuggor men även vända på steken och se hur allt faller då. Dessa är tagna med vattnet som naturlig reflexskärm och de föregående inlägg har hon ansiktet mot bergväggen, reflexskärm mot sig och sjön som bakgrund. 
 
Två olika stämningar och känslor tre steg ifrån varann. 

Johanna

Mötte upp Johanna en snabbis förra veckan för lite rastning av kameran. Så här blev några bilder:
 
 
 
 

Typiskt

Hej.



Minns ni mig?



Jobbar igen och bloggen blir direkt lidande. Typiskt. Höstmodet är inne i butiken och första snuvan lika så. Men men. I med en citron och låtsas som om det regnar är min taktik.




Nedan följer lite instagrams. Festande, fotograferande och vaktparadens fanfar när jag gick till jobbet i söndags - det var jag bannemig värd!


Rewind

En sommar till tack!
Spola tillbaka till den där underbara morgonen i Kungsan.
 
 
 

Day 08 – A moment

En stund med Angelica nere på bryggan utanför där hon bor. 
 
 
Dramagisk himmel över den mytomspunna sjön Råsvalen
 
Det enda sommriga med min outfit var de nylackerade tånaglarna.
 
Som den fina värdinna hon är fick jag finkoppen från Green Gate
 
Hello! Nya frippan på bild! 
 
Hello! Fina vännen på bild!
 
 Med sinnet lätt som en fjäder efter de kloka och peppande ord som bytts och allt mellan himmel och sjö gick vi genom fårhagen hemåt. 
 
Tack <3

Hej!

Sent igår anlände vi till Sthlm i ett proppat och kallt tåg. Magkänslan som infann sig när vi promenerade till bussen går inte att beskriva. Gillar ju Göteborg och har alltid gjort men Stockholm - you're the love of my life!




Nu ska jag dricka kaffe, klippa Johannas långa hår, redigera bilder och plugga lite på den där webkursen jag visst läser..


Att festa med sina gobitar

I onsdagskväll hade alla våldgäster anlänt till det Petrontonska hemmet som genast dukade fram ostbollar och grillchips. WOW-listan på spotify snurrade runt.
 
Några försökte frenetiskt lyssna in sig på nya band i sista minuten, andra våndades över eventuella köer till klubbspelningarna och bad till högre makter att hypen kring små nördiga band inte skulle vara så stor. Inte över 2700 personer i alla fall..
 
Peppen infann sig i alla fall och varade fram till arla morgonstund då vi huller om buller intog upplåsta madrasser.
 
 
 
 
 
 
P.s. Kan hända att Adam knäppt några av bilderna. Brukar bli så..

Semester dag 1

Vi inledde semesterveckan i måndags med att gå upp 05:00 och hoppa på ett sömnigt tåg ner mot Göteborg. Vid lunch var vi framme på västkusten och tog spånken till Gamlestaden för att inspektera veckans boende och dumpa lilla bohanget.
 
Efter promenda i skyfall och en fika hos Leion och en vända på stan tog vi bussen ut till Moster vid havet. Blev bortskämda som vanligt med god mat och sigthseeing på de närmsta öarna. Fint. Bra start på Gbg vistelse.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Projekt flyttlådeberg: klart!

Nu är jag på väg tillbaka till storstaden för att packa upp och packa om inför en vecka i GBG. Det har varit fina dagar hemma. Från 9:30 till 22 igår röjde jag och mamma i lillstugan. Pappa servade med mat, fika, sopsäckar och bar skräp. En befrielse att få gå igenom och slänga, packa till myrorna, byta med mamma eller packa ner i flyttlåda mellanstor (bra påhitt!) att ta med till Sthlm. Gjorde massa härliga fynd. Bland annat godkänt körprov, musbajs, konstböcker, allt fint glas jag fått och gjort, lite mer musbajs och söndertuggade Dvd fodral, roliga grejer jag gjort i skolan och massa minnen. Tillslut blev det 4 sopsäckar, 2 lådor och 4 påsar till myrorna och ett gäng lådor till lägenheten i Sthlm. Nöjd.


Fynd från lådan

Charlie, nu vet du vad som gäller:


Gula huset på prärien

Hello! Befinner mig hemhemma i Bergslagen i ett par dagar. Eftersom vi flyttar till lite större i oktober så är det dags att gå igenom alla mina flyttlådor som stått packade sen jag lämnade 2an i Kosta för fyra år sen :S Har även hunnit med att hänga på en brygga med en fin vän (bildbevis kommer senare), mysa med en svart katt och en röd katt, äta kantareller och gå på Lucia di Lammermoor på Opera på skäret. Najs.


RSS 2.0