Paus

Nu lämnar jag storstaden i 1,5 dag för att åka till dalarna ch äta tårta. Har väl aldrig rest med så lite och lätt packning som nu. Är rikitgt nöjd med mig själv. Men sen på hemvägen kommer både sovsäck, tält och backpacker-ryggsäck få följa med för snart är det Immabeuda!!


Ett litet urval

med tema midsommar på Leiongården i finaste delen av Småland.


Nyanlända får guidad visning av parkanläggningens nytillskott.


Bästa värd och husvakt.


Yo & Yenn


Fillur..




Finaste.

en till såndär lista

Lite midsommarläsning för den som intresserar sig. Nu far vi ner till Kalmar och firar med blomsterkransar i håret och Little Frogs ur högtalarna. Fint.



Bästa plagget: Strumpbyxor! Slutet på augusti till början av maj bor jag i prickiga, rutiga, randiga, rosa, lila, gula, blå. Kan vara förklaringen till att jag råkar ha så löjligt många svarta tunikor..

Sämsta plagget: Tighta skjortor. Köpte en jättefin rutig på Boomerangs höstutförsäljning men jag känner mest att jag sitter fast när jag har den på mig. Synd.

Här köper jag helst mina kläder: Av någon konstig anledning blir det mycket Monki. Mina älskade strumpbyxor hittar jag som oftast på Lindex eller HM

Så mycket lägger jag på kläder per månad: Det vill jag inte ens räkna på. Inbillar mig att inte inte är så mycket men bara nu i juni är jag uppe i sjuka summor mest p.g.a en viss Boomerang utförsäljning. Blir mindre när jag går i skolan eller jobbar.

Dyraste plagget: Är nog min vinterjacka eller mina två balklänningar.

Så förvarar jag mina kläder: Föga förvånande i en garderob. Som jag försöker dela rättvist med min kära sambo.

Bästa fyndet: Just nu är en blå Boomerang väska med läderspännen som jag fynade för 150 spänn för en vecka sen. Perfekta fickor för allt man behöver och lagom liten/stor så man inte släpar runt för mycket saker bara för att man kan.

Jag önskar mig: Att den fina och alldeles för dyra klänningen jag hittade på Beyond Retro idag blir ren.. Lämnade in den till en man som lovade att göra sitt allra allra bästa. Jag sa do what it takes!



Bästa smycket: Örhängen. Känner mig naken, exposed utan. fast det kan ju vara fint det med i och för sig.

Sämsta smycket: Långa halsband. Snyggt, gillar det som tusan men de är alltid i vägen! Hur gör man när man har ett sånt på sig? Jag kommer alltid på mig själv med att hålla i hänget hela tiden..

Här köper jag helst mina smycken: Lite här och var. Nätet och butiker som HM och Gina Tricot.

Så mycket lägger jag på smycken per månad: Inte alls varje månad. Just nu känner jag att jag har så det räcker och att jag aldrig behöver något nytt.

Dyraste smycket: Är nog ett berlock-armband från Thomas Sabo. Har fått berlocker i julklapp av fina personer. Blir nog en ansenlig summa när man plussar ihopa allt.

Så förvarar jag mina smycken: På ett egenhändigt pysslat kakfat. Och i en påse. Borde fixa en fin ask istället..

Bästa fyndet: Fjäderörhängen från en mexicanare högst upp i ett occuperat hus i Berlin. Känner mig så bohemian i dom :P

Jag önskar mig: En berlock till samlingen från en fin person..



Bästa skomodellen: Kilklack! Var millitant motståndare först men när jag insåg hur skönt det är och hur bra man tar sig fram på grus och kullersten ändrade jag uppfattning. Låt det aldrig bli otrendigt..

Sämsta skomodellen: Höga pumps. AJ.

Här köper jag helst mina skor: Live i butik.. Men någon gång ska jag våga beställa härifrån.

Så mycket lägger jag på skor per månad: Lägger inte varje månad men kanske 800 till varje säsong.

Dyraste skorna: Är nog ett par höga svarta mockastövlar med 9 cm klack.. Användbart. Bra där..

Så förvarar jag mina skor: Hade jag varit ungkarl (eh) så hade jag nog haft de finaste uppradade på några hyllor på en vägg. Lite som funktionell konst. Men nu är jag tack och lov inte det så de är förvisade till garberoben de med.

Bästa fyndet: Väntar fortfarande på att hitta ett par snygga och sköna pumps med hög klack..



Bästa accessoaren: Smala flätade skärp att piffa upp en klänning eller jeans med. Alternativt hårprydnader med nät.

Sämsta accessoaren: Tåringar. Till vilken nytta liksom?

Här köper jag helst mina accessoarer: Lite varstans. Samma som smycken. Hårprydnader pysslar jag gärna ihop själv.

Så mycket lägger jag på accessoarer per månad: Inte den blekaste.

Dyraste accessoaren: Något hårspänne som kostade mycket i förhållande till mängden materal.

Så förvarar jag mina accessoarer: I en påse men snart i en glasburk som jag ska hämta hem från mami och papi.

Bästa fyndet: En svart cylinderhatt från svalornas loppis i Lund. Underbar! Inser dock i skrivande stund att jag inte vet vart jag lagt min hatt.

Jag önskar mig: En maskerad så jag får tillfätte att ha min hatt. När jag hittar den.



Bästa produkten: Cover all mix från Make up store. Vet inte vad jag skulle göra utan den.

Sämsta produkten: Isadoras "populära" flytande eyeliner. Så stor pensel att hela ögat blir svart. Coolt ibland med 60-tals kråkor men inte alltid.

Här köper jag helst mina skönhetsprodukter: Åhlens City. Gillar att de har som en lyxvåning och sen lite budget grejer en trappa ner. Man får alltid bra hjälp om man frågar.

Så mycket lägger jag på skönhetsprodukter per månad: Det brukar ju bli så att allt tar slut på samma gång och då bli en stor summa. Typ samtidigt som SL kortet går ut eller kvartalsräkningen från telia kommer och så..

Dyraste produkten: Mineralpuder och solpuder från Clinique. Men så värt det. You get what you pay for.

Så förvarar jag mina skönhetsprodukter: I fina färgade glas på en stringhylla i badrummet.

Bästa fyndet: Idadoras nagellack. Fina färger och håller förvånansvärt bra.

Jag önskar mig: ögonskuggor i alla regnbågensfärger från make up store. Snyggt i hyllan och roliga färger!


Även denna hämtad hos Elsa Billgren och kanske lite överarbetad från min sida.

En liten smak av sommarlov








En fika med Ica

Eftersom vi har en bunt gemensamma vänner, båda fotograferar och har visioner och drömmar, båda hade en dag att döda så gjorde vi slag i saken. Träffas. Dammade på lite smink och sommarklänningen togs på. Magi.



Tack för en himla fin dag Angeli! Den första av många hoppas jag på.

No human is "illegal"

Det var ju inte för inte som vi var på grönan just den kvällen utan mest för att Gogol Bordello spelade på den "stora" scenen. Trängdes bland massa mys-dreads och skumma typer som kanske borde passat på att ta en dusch dagen till ära. Röj och ett leende av en annan tid spreds över mitt ansikte.








Fotat med en såndäringa Canon Ixus fjutt-kamera men det funkar ju det med.

Gröna Lund

Vi har gått och skaffat grönan kortet jag och Charleston. Det innebär att man har fri entré till området hela säsongen, slipper mecka med köer på väg in, kan se typ två konserter i veckan av varierande kvalité och har en helt ny socker doftande värld att utforska. Värt.






Luften bor i mina steg..

Åker hemhem ett par dagar. Kommer bli fint. Har det på känn.


What's new?

Min lilla väska-i-väskan har länge hållt ihop endast med envishet och vilja. Den var en gång kolsvart med glänsande dödskallar i guld och innehöll både mintpastiller, alvedon, säkerhetsnålar, våtservetter och allt annan man kan tänkas behöva eller någon annan kan tänkas behöva. En pärla i väskväg med andra ord.

Tidigare idag hittade Charlie en värdig ersättare på HM. Exakt samma storlek men utan hål och med hel dragkedja och kanske ett mer passande motiv. Kan nog säga att min era av nitar och dödskallar får gå i graven tillsammans med lill-väskan.


..hoppas att intresseklubben antecknar flitigt nu.

En meter hår tack!

Igår vaknade jag omkring 05 pigg som en mört och bara längtade till stunden då Kalles väckarklocka skulle stämma upp till spel. Idag snoozade jag i tre timmar och ålade mig ner på golvet när solen gassade in genom springorna i persiennen och magen kurrade högt. Suck.

Då är det tur att fina vännen skulle komma på besök!
Pimpade det långa hårsvallet, duttade på lite smink och gick ut i det omväxlande vädret. Sol ena sekunden och mörka hot om regn andra. Men kul va det och bra blev det. Mitt duktiga lilla potatisMos.


What you give is what you get..

Behandla andra som du själv vill bli behandlad, karma, allt du utstrålar reflekteras tillbaka.

Ja, kalla det precis vad du vill men lite sanning ligger det där i. Jag försöker tänka lite åt det hållet i min vardag. Om jag hoppar in och jobbar kanske någon är villig att ställa upp för mig. Om jag ser att sambo är trött ja då kanske jag brer honom en macka. Samspel med andra människor och vanligt hyfs och vett egentligen.

Då kan jag bli så himla trött och ledsen på folk på stan som inte riktigt har samma uppfattning om sakernas tillstånd.

Med risk för att gå över gränsen för hur mycket man får gnälla på en dag tänkte jag återge ett scenario som hände nyss. (de som redan nu känner att näe det här orkar jag inte med kan ju bara skrolla ner till bilderna istället..)

Jag var på Ohlssons tyger och stuvar för att leta reda på smala sidenband till en fotografering med bästa Moa. Jag var munter och nöjd med min idé och kanske lite tankspridd. Det fanns ju så himla många band att välja mellan! När jag valt färdigt ställde jag mig i kön och snett bakom ställde sig en kvinna med massa tyg och band och jox.  Jag makade på mig så att hon skulle kunna gå förbi och ställa sig rakt bakom istället men jag antar att hon inte förstod min gest.

Där i kön kom jag på att jag ville ha ett bredare modell av några av banden istället för bara smala. Jag gick snabbt och bytte ut rullarna och ställde mig i kön igen. Kvinnan med de många rullarna hade nu rätat upp sig i linje med kön och intagit min gamla plats. Fine tänkte jag. Jag gick ju ur.. No big deal.

Kvinnan framför insåg efter en stund att hon visst också glömt något och gick för att hämta det medan hennes alla grejer fick ligga kvar i kön. Jag stod kvar på min plats fast jag så gärna ville ställa mig på hennes plats men gjorde det inte. Tänkte att ärs..

Kvinnan kom tillbaka till kön för att åter komma på något hon ville ha istället och lämnade kön medans hennes grejer fick ligga kvar. Då blev det plötsligt näste man på tur vilken egentligen vad kvinnan. Jag nämnde det för hon i kassan men om tyckte att det man inte kunde vänta på folk som lämnar kön hur som helst så jag fick gå före.

Då kom kvinnan tillbaka. Som en pensionär vid gratis kaffe, kvick som en vässla och väste fram att hon minsann var här nu och att det faktiskt var hennes tur. Hon i kassan tittade på mig med medlidande blick och jag gick snopet tillbaka till min plats.

Åh som jag önskade att jag hade haft lite mer mod. Istället för att knyta näven hårt i fickan så ögonen vattnas säga min mening. Istället för att senare spela upp i mitt huvud hur jag borde reagerat och vad jag borde sagt sagt det till henne istället. Istället för att bli kränkt och ledsen kanske fått henne att tänka sig för hur hon behandlar andra och hur hon framställer sig själv. Jag kanske till och med hade hjälpt henne med viss personlig utveckling. Förmodligen inte men ändå värt ett försök.

Hur som helst köpte jag mina band i vackra färger och kvinnan stod kvar med sina tygrullar, band och jox när jag gick. Vad hade hon förlorat på att släppa förbi mig så som jag släppt förbi henne?

Gick vidare till Monki där de börjat med sin rea (tack Malin att du förvarnade på facebook..) och fyndade en outfit för kalla augustikvällar. Sen unnade jag mig en sån dära öhh.. Kaffää Slushi.. (Coffie Cooler faktiskt) på 7-11 och traskade hem.






Stickad tröja, linne med segelbåtar, ytterligare en sjal till samlingen och jeans som ev ska bli shorts. Monki

Sommarläsning!

På självaste nationaldagen poppade jag in i PocketShop i kulturhuset (eller plattan om man så vill) och valde ut tre böcker som absolut inte ingår i någon som helst kurslitt. lista. Tänkte att det här är jag värd. Äntligen lite skönlitteratur!

Har redan knäckt Jägerfeld, Här ligger jag och blöder. Den handlar om en gymnasietjej som råkar ut för diverse missöden till hennes redan ganska EMOtionella liv. Boken börjar dramatiskt nog med att huvudpersonen sågar a sig halva tummen på en bildlektion.. Sen innehåller den lite utav det mesta, skratt, tonårshopplöshet, lite äventyr och verbala kvickheter. Ganska trevlig men lämnade inget vidare spår efter sig.

Nu började jag precis på Ajvide Lindqvist, Lilla stjärna och vill aldrig att den ska ta slut. Shit vad han kan skriva. Minns att jag med skräckblandad förtjusning sträckläste Låt den rätte komma in och jag tror att det kommer bli en favorit i repris med den här.


Black 'n' white

Så äntligen kom min rulle!
Snubben i kassan hade tydligen missat att det var en svartvit film trots att jag nämnde att det och att det brukar vara lite meck med dem. Men nu har jag den i alla fall och här är lite bilder från Göteborg i augusti när min digitala systemare låg på sjukan med ett knepigt objektiv som fastnat.








Varför är det så himla intressant med skarpa centralperstektiv?

Som en komedi.

Konsten att fotografera brudpar med gänget-bilder med två näbbe-gossar under tre år:












Ja, det hela var lite som en komedi men slutligen så:

Foto: Min högra hand och vänstra fot. Charlie.

Lucifer & jag


Foto: mami, 12 maj 2011

Igår när vi gick en svalkande promenad på kvällskvisten gick vi förbi en gräsplätt med massa små svarta kaniner. Lata gubbkaniner som låg ner och knaprade gräs och kvicka minikaniner som tittade fram under blad och buskar.

Ville så gärna ta med en hem men ingen ville följa med. Saknar ett litet luddigt djur att klappa på. Kalle räknas dessvärre inte in i den kategorin..

Finito!

Ganska bra att det bröllop jag skulle fotat idag blev avblåst. Eller ja det var väl mer fotografarvodet som blev slopat för gifta verkar de blivit enligt facebook. Men inte gråter jag över spilld mjölk (bara svär lite), fick ju en fin ledig dag i solen med min Kallechandro och mer tid till förra helgens brudpar..

Men shit vad redigera bilder tar tid. Speciellt om man försöker jobba med annat och greja samtidigt. Men nu tror jag i alla fall att jag är klar med de nästan 8 GB bilder jag hade från Idas och Calles bröllop.

Enda nackdelen med att umgås med vackra människor är väl att det blir så förgrömmat mycket bilder. Bra bilder.. 753 gallrades ner till 156 och slutade på 135 leveransklara bilder.

Här är några favoriter från 04-06-11 i kronologisk ordning.

Start 09:00 på Salong Berit.

Sminkbestyr och frisyrfix hos snälla Frida med mormor Berit som hjälpte oss alla tre.


Fina Elin. Tärna och bästa planeringspartner!


Mr. Music när vi repade innan showtime


Lindesbergs kyrka. Så himla fin och oj vad många olika minnen från olika tider jag har härifrån. Var själv en stund innan Mr. Music kom och testade akustiken. Finns ingen bättre. Meditativt på något sätt.


Kasta ris!
Foto: Kalle



Röda skor och lyckoklöver.


Så klart.


Dukningen var så himla fint gjord. Pyssel de luxe!


Men in black..


Söstra mi.


Johanna.


Kalles bordsdam, Frida


<3


Ploppen "fixar allt" Persson






Har sagt det tidigare, säger det igen: perfektare dag finns inte!

Ps. Har medvetet hoppat över bröllopsfotograferingen. De kommer eventuellt senare när inblandade parter fått se och säga sitt..

Sötare gossebarn får man leta efter!

Grabbarna Bus!
Morsan och farsan kommer inte få en lugn stund när de växer opp och kör moppe, har poolparty och raggar på lindebrudar. Men än är det ett tag kvar. Glad Påsk!






Kastar både ris och godis på brudparet. Måste ju vara lyckobringande!

day 'n' night

Jello!
Den här veckan har sommarjobbs-sommaren fått sig en racerstart med utförsäljning i Uppsala och sen massa extra inhopp. Kul är det men trött i fötterna blir man. Införskaffade mig ett par ombytesskor på lunchen idag så fötterna skulle få smaka på något annat. Något trätoffelaktigt från H&M. Riktigt trevliga.

Men så klart obekväma de med efter 3 timmars spring. Hårt liv det där med att jobba med fashion och försöka se bra och inspirerande ut hela tiden :P  Tips någon? (och säg för gutts skull inte gåriktiga gymnastikskor eller floppatöfflor..)

Håller annars på med bilderna från bröllopet förra helgen. Svårt. Vill ju vara på topp och pigg så man gör sitt allra bästa och inte klantar till det. Rätt stor dag för de inblandade liksom. Tänkte bjussa på några favoriter i svartvitt för jag antar att det finns någon där ute som dör av nyfikenhet.. Am I right Ida?






Om ni bara visste hur fina ni är!

Ps. Så himla mycket tack för kommentarerna om filmen. Go bitar är ni allihoppa!

en liten film från Ida's möhippa


Den var även en del av mitt tal. Tryggt att ha något att luta sig mot när man med darrande knäskålar får tillfälle att säga vad man mycker om någon inför sisådär 75 andra.
Klippte ihop den i skolans final cut pro precis innan jag skulle åka hem och strandsättas med Windus moviemaker. Tolv timmar minus en bananpaus och en 15 min lunch tog det. Vad ska man ha tid och framförhållning till egentligen?

Guess who's back..

Ja, inte äre Slim Shady i alla fall.

I onsdags for jag "hem" till Linde för att greja och dona inför ett stundande bröllop mellan finaste Ida och hennes Calle. Många fjärillar i magen för både det ena och det andra men det visade sig vara helt i onödan. Den stora dagen kunde inte blivit mer lyckad.

Snälla små barn, ett ohälsosamt vackert brudpar, god mat, bra frisör, sminket höll sig, tryggheten själv vid pianot när jag skulle sjunga en trudelutt i kyrkan och en sådan tur med vädret har man väl sällan skådat.

Har lite drygt 700 bilder att sortera, sålla, gallra och slutligen redigera. Några kommer säker upp här om det är ok för inblandade parter. Så länge får det duga med en på mig i min fina gröna klänning som mamma slitit med i timmar. Den blev klar två timmar innan vigselakten skulle börja. Men den som väntar på något gott som det heter..
Tack mami!


RSS 2.0