Popaganda - Fredag

Yes!
Äntligen årets festival med de fetaste bokningarna. En liten mysig tillställning vid Eriksdalsbadet på söder.
Top tre musik: Ms Mr, Kate Nash och The xx
Top tre festivalmys: Monki bjöd på material till blomkransar, Stockholm konstsim hade uppvisning och SM i fula jeans (Jag, Kalle och Ammy stod som enväldiga dommare och vinnaren bar ett par väldigt högt skurna, stentvättade och avslöjande)
 
 
 
Kallt?
 
..Killar i speedos, synkroniserade rörelser och sträckta spiror. Behöver jag säga mer?
 
Bra idé Monki! Fint och kul pausunderhållning att pyssla ihop sin egen huvudbonad.
 
Ms Mr från New York hoppade om kring, bjöd på goa toner och var allmänt glada över att vara i Sverige, pop-mecka, home of Robyn and beautiful people. Jaja.. Säg något vi inte vet... eheheh.
 
Var skeptisk först för jag förväntade mig en söt liten tjej med klänning vid en synt och fick istället Marit Bergman/Grynets arga lillasyrra istället. Men alltså Cheesus! Röj, feme-power och mot slutet drog hon upp ett gäng överlyckliga fans som fick hoppa runt i en stor gruppkram. Fint.
 
Festivalens enda minus: köer och brist på källsortering och soppåsar. Alternativt brist på disciplin hos besökarna. Har vi inte kommit längre?
 
Min Charlie-korv i det tacksamma toa-kö ljuset när mörkret blev förmycket för min Canon 450D som nu blivit festivalkamera och "slitåsläng" när jag uppgraderade mig till en Canon 6D.
 
Alla, verkligen alla såg The xx. Bra spelning men oxå bra att passa på att köpa öl, mat, popcorn och gå på toa utan att köa i ett halvt liv. 
 
Resten är historia som det heter. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Caroline & Johannes

Del 1
Lite bilder från sommarens vackraste dag då Caroline och Johannes tursamt nog planerat in sitt bröllop. 
Österåkers kyrka utanför Stockholm
03.08.2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ledig dag

Efter det årliga tandläkarbesöket ute i förorten hoppade jag av tunnelbanan på söder vid Zinkensdam och hämtade bilder till ett fotojobb på Crimson. Rena rama julafton att se dem i fysisk form och inte bara på skärm. 
 
Vädret bjöd på soldis och höstluft så varför inte promenera hem? Sagt och gjort, med kameran över axeln knallade jag mig igenom favoritkvarteren i gamla hoodsen. Zinken-Mariatorget kommer nog alltig kännas lite som hemma eftersom det va där vi hamnade när vi först flyttade till Stockholm. 
 
Genom söder, över slussen, förbi slottet och sen för att inte tråkas ut av den väg jag alltid går mellan jobb och hem så unnade jag mig en islatte och gick en paralellgata. Livets små ting alltså. Skönt att få vara ledig, få vara själv och få känna lite sommar som håller sig kvar. Leta detaljer och spana på folk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalmar

Ja, Kalmar var lika mysigt som vanligt. 
 
Veg-middag på balkong med Kalles söta mamma och vidare ut i natten på Kalmar Stadsfest där lillebror Anton bjöd på öl och Amanda Jensen och JoddlaMedSiv bjöd på på varsinn show.
 
Grillkväll och kubbduell med vänner som var hus & hundvakt helgen till ära.
 
Och avslutningsvis lite planlöst drällande runt på stan och i hamnen, en bakis-buffé på Thai Silk like the good ol' times.
 
 
 
 
 
 
 

Öland

Så här en vecka efteråt inser jag genom redigering av bilder att Öland är bra fint. Förstår varför många åker hit på sommaren och bor på Camping eller i stuga. Vi åkte dit för att bli ompysslade av Kalles mormor och morfar. Äta lokal-fiskad flundra med egenodlad potatis, tomat och harry-kå-vääär. Få drop coffie och rulltårtsbakelse i trädgården som avslut.
 
På vägen tillbaka till fastlandet stannade vi till i Färjestaden med bad som plan men vädergudarna ville annat och blåste oss in på Ölands Choklad för lite kvalitets gelato, pistagenötsmak rullad i Ölands mörka kross. Alltså. Fantastiskt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens lilla äventyr

För ungefär en vecka sen fick jag ett sms från ett nummer jag inte kände igen med frågan om jag ville vara med och spela in radio. Det visade sig vara från Viktor som jag känner från Wermlands nation i Lund och programmet visade sig vara humorhimlen lab i P3.

Efter lite kaos i hjärnan tänkte jag att nä, en sån här chans kanske man bara får en gång i livet. Så jag tackade ja.

Igårkväll efter jobbet repade vi igenom programmet och idag var vi på SR och spelade in. Alltså. Det kommer bli bra och shit vad kul det var!

Så söndag 1 september klockan 16:03-18:00 och vi kommer spelas upp någonstans där emellan :)


Paus

Men Hallå där!
Efter en extremt lång paus är det väl dags att skicka in lite bilder och funderingar på det här stället. Pausen var välbehövd och under den har både lusten att skriva och skapa kommit tillbaka. Instagram i all ära men det blir inte personligt på samma sätt och snarare en kvantitet i dokumenterande händelsebilder än kvalitet i fotografier. Ja. Ja.
 
En uppdatering av utrustning har hänt sen sist och i allra största grad en bidragande faktor till återfunnen livsgnista. 
 
Tog en kort Stockholmspaus och åkte hem till Lindesberg. Hann äta körsbärsglass och diskutera livet med fina, kloka Linnea, valla småpojkar och skratta med Ida och Elin. Jag hann rida den gula hästen, städa på höskullen, äta upp mig och umgås med föräldrar. Intensivt men berikande. Precis som det ska vara.
 
Lilla humlan
 
Välförtjänt solpaus efter en förmiddag bland leriga hästtäcken och hö-bös(damm på svenska)
 
Dario och Finix i hagen en tidig morgon. 

RSS 2.0